یکشنبه، مرداد ۲۱، ۱۳۸۶

مصرف ويتامين ‪ C‬از بروز آب مرواريد جلوگيري مي‌كند

مصرف ويتامين ‪ C‬از بروز آب مرواريد جلوگيري مي‌كند
يك كارشناس ارشد اپتومتري گفت: بر اساس تحقيقات آزمايشگاهي مصرف بالاي ويتامين ‪ C‬از بروز بيماري كاتاراكت يا آب مرواريد پيشگيري مي‌كند. مرضيه صالحي نتايج اين تحقيق را كه با همكاري دكتر عباس عظيمي يكي از استادان علم اپتومتري انجام شده، طي مقاله‌اي در ششمين همايش اپتومتري خراسان ارائه كرد.
وي اظهار داشت: بيماري آب مرواريد(سختي عدسي چشم) كه با گذشت سن احتمال بروز آن در انسان افزايش مي‌يابد از علل مهم كم بينايي و نابينايي شناخته شده است. او ادامه داد: رژيم غذايي نادرست، مصرف زياد برخي داروها، نور شديد آفتاب و ضربه به چشم از عواملي هستند كه همراه با افزايش سن در بروز بيماري آب مرواريد دخالت دارند. وي گفت: مطالعه ما كه بر روي خوكچه‌هاي هندي انجام شده نشان مي‌دهد كه مصرف بالاي ويتامين ‪ C‬باعث پيشگيري از بروز آب مرواريد بر روي حيوانات شده است. صالحي افزود: به طوريكه بر اساس نتايج اين تحقيق خطر بروز آب مرواريد بر روي خوكچه‌هاي هندي كه به آنها به ميزان زياد ويتامين ‪ C‬خورانده شده به ميزان ‪ ۳۰‬درصد كمتر از سايرين بوده است. اين اپتومتريست خاطرنشان كرد: مطالعات انساني اين تحقيق در دست پيگيري است. وي با بيان اينكه مركبات و سبزيجات منابع غني از ويتامين ‪ C‬هستند گفت:
پرتقال يكي از ميوه‌هاي سرشار از اين نوع ويتامين است. اين محقق جوان عنوان كرد: هر انسان به طور متوسط نياز به ‪ ۲۰۰‬ميلي‌گرم ويتامين ‪ C‬دارد و اين در حالي است كه مصرف بالاي ويتامينهاي محلول در آب مانند ‪ C‬براي بدن هيچ ضرري ندارند. او همچنين گفت: در اين تحقيق به اثرات ويتامين ‪ E‬در بروز آب مرواريد نيز پرداخته شده است به طوريكه بروز بيماري آب مرواريد در خوكچه‌هاي هندي كه به ميزان زيادي از اين نوع ويتامين استفاده كرده‌اند به طور معناداري كاهش داشته است. وي ادامه داد: اما بايد توجه داشت كه مصرف بالاي ويتامين‌هاي محلول در چربي مانند ‪ E‬كه در دانه‌هاي روغني مانند كنجد و زيتون نهفته است، بدليل عوارض آن توصيه نمي‌شود

هیچ نظری موجود نیست: