سه‌شنبه، آذر ۱۵، ۱۳۸۴

كارشناس ارشد بينايي سنجي: تغذيه نقش مهمي در پيشگيري از"آب مروايد" دارد

يك كارشناس ارشد بينايي سنجي در بيرجند برتوجه به نقش تغذيه در پيشگيري و به تاخيرانداختن پيشرفت كاتاراكت (آب مروايد) تاكيد كرد.

حسين عليميرزايي امروز به خبرگزاري جمهوري اسلامي گفت: آب مرواريد عمده ترين علت اختلال در بينايي افراد مسن است و بروز آن مي‌تواند تاثير زيادي در كيفيت زندگي اين گروه سني داشته باشد.

وي افزود: جراحي كاتاراكت شايع‌ترين عمل جراحي در جهان مي‌باشد.

وي اظهار داشت: بسياري از متخصصين معتقدند در صورتي كه بتوان حداقل ‪۱۰‬ سال بروز آب مرواريد را به تاخير انداخت مي‌توان به ميزان ‪ ۴۵‬درصد از تعداد اعمال جراحي آب مروايد كاست.

او ادامه داد: كاتاراكت زماني بروز مي‌كند كه پروتئين‌هاي موجود در عدسي چشم صدمه ببيند و شفافيت خود را از دست بدهد كه دراين صورت عدسي چشم نيمه شفاف و يا حتي كدر مي‌شود.

وي يادآور شد: عوامل متعددي وجود دارد كه مي‌تواند خطر بروز آب مرواريد را افزايش دهد كه از آن جمله مي‌توان به سن، سابقه خانوادگي و نژاد اشاره كرد.

وي گفت: برخي مطالعات نشان مي‌دهد كه خطر ابتلاي زنان به كاتاراكت بيشتر از مردان است.

وي ترك سيگار، كاهش قرار گرفتن در معرض نور خورشيد با استفاده از عينك هاي محافظ و ضد اشعه ماوراي بنفش ‪ UV‬يا كلاهك‌هاي داراي لبه پهن، كنترل برخي بيماريها مثل ديابت و استفاده از يك رژيم غذايي مناسب را از جمله اقدامات پيشگيرانه ذكر كرد.

او افزود: برخي مطالعات نشان مي‌دهند كه خواص آنتي اكسيدان ويتامينهاي ‪C‬ و ‪ E‬مي‌تواند مانع بروز يا پيشرفت كاتاراكت گردد.

وي ادامه داد: شواهدي نيز وجود دارند كه نشان مي‌دهد مواد شبه كاروتن مانند لوتئين و زيگزانتين كه هر دو آنتي اكسيدان هستند مي‌توانند مانع از پيشرفت كاتاراكت شوند.

به گفته اين كارشناس، مطالعات متعددي ارتباط بين تغذيه و آب مروايد را به اثبات رسانده است.

عليميرزايي تاكيد كرد: مردم بايد ميزان برخي آنتي‌اكسيدان‌ها را در رژيم غذايي خود افزايش دهند.

وي افزود: محققين خوردن پنج نوبت ميوه و سبزي در روز را توصيه مي‌كنند و معتقدند كه اين ميزان مصرف سبزي و ميوه مي‌تواند ‪ ۱۰۰‬ميلي گرم ويتامين ‪ C‬و پنج تا شش ميلي گرم مواد شبه كاروتن از جمله لوتئين و زيگزانتين را براي بدن فراهم نمايد.

به گفته وي، خوردن دو وعده از موادي مانند گردو ، بادام و انواع تخمه‌ها و يا ساير دانه‌هاي غذايي مي‌تواند هشت تا ‪ ۱۴‬ميلي گرم ويتامين ‪ E‬براي بدن فراهم كند.

وي افزود: بيشتر ميوه‌ها و سبزيجات منابع بسيار خوبي از ويتامين ‪ C‬هستند كه مي‌توان به پرتقال، گريپ فروت، انبه، توت فرنگي، فلفل سبز و گوجه‌فرنگي اشاره كرد.

وي با بيان اينكه ميزان ويتامين ‪ E‬در بيشتر مواد غذايي بسيار كم است افزود: با اين وجود روغن‌هاي نباتي ، حبوبات ، بادام ، گردو ، سبوس گندم، روغن ذرت، تخم كدو و آفتابگردان از منابع مهم ويتامين ‪ E‬محسوب مي‌شوند.

او همچنين سبزيهاي پهن برگ كه رنگ سبز تيره دارند را مهمترين منبع لوتئين و زيگزانتين ذكر كرد و افزود: در كلم، فلفل سبز، نخود فرنگي، ذرت، خرمالو و نارنگي مقادير قابل توجهي از اين دو ماده آنتي اكسيدان يافت مي‌شود.

وي افزود: بديهي است كه بيشتر مردم نمي‌توانند پنج نوبت در روز از ميوه و سبزي و ساير مواد غذايي حاوي ويتامين و مواد آنتي اكسيدان مصرف كنند كه بدين جهت توصيه مي‌شود از مولتي ويتامين به اضافه مواد معدني و يا مكمل هاي ويژه سلامتي چشم استفاده شود

هیچ نظری موجود نیست:

تعرفه های جدید

تعرفه ها اعلام شدند براستی چرا تعرفه های خدمات پزشکی در کشور ما اینقدر پایین هستند؟ آیا تعرفه ها برای رعایت شدن تعیین واعلام می شوند در ...