سه‌شنبه، فروردین ۲۹، ۱۳۸۵

يك كارشناس‌ارشد اپتومتري نسبت به بروز كراتيت قارچي(التهاب قرنيه چشم) در استفاده‌كنندگان از لنزهاي تماسي نرم هشدار داد

حسين عليميرزايي روز سه‌شنبه در بيرجند به خبرگزاري جمهوري اسلامي گفت:
رعايت نكات بهداشتي و ايمني توسط افرادي كه از لنزهاي تماسي نرم استفاده مي‌كنند براي جلوگيري از ابتلا به اين عارضه بسيار ضروري است.

وي افزود: اخيرا موارد متعددي از "كراتيت قارچي" كه عامل آن نوعي قارج به نام علمي "‪ "Fusarium solani‬مي‌باشد در بين مصرف‌كنندگان لنزهاي تماسي نرم مشاهده شده است.

او گفت: اكثر مصرف‌كنندگان اين لنزها از محلولي با نام تجاري "‪ "Renu with moisureLoc‬براي ضدعفوني لنزهايشان استفاده كرده‌اند.

وي اظهار داشت نخستين موارد ابتلا به اين عفونت از آسيا گزارش شده اما اخيرا موارد متعددي از اين بيماري در آمريكا نيز ديده شده است.

وي افزود: شركت ‪ Baush & lomb‬توليدكننده اين محلول از مصرف‌كنندگان خواسته تا تكميل تحقيقات مربوط به دخالت اين محلول در ايجاد كراتيت قارچي از محلول ديگري استفاده كنند.

او گفت: اين شركت اعلام كرده آنچه ذكر شده تنها مربوط به محلول ‪Renu‬ مي‌باشد و به ساير محصولات اين شركت و يا محصولاتي كه در كارخانه‌هاي خارج از آمريكا توليد مي‌شود مربوط نمي‌شود.

وي افزود: هرچند تاكنون موردي از كراتيت قارچي كه يك نوع التهاب قرنيه چشم است در ايران گزارش نشده ولي به دليل اپيدمي كه در شرق آسيا و آمريكا در اين مورد يافت شده تمام مصرف‌كنندگان لنزهاي تماسي نرم بايد به توصيه و نكات بهداشتي توجه كنند و رعايت آن را جدي بگيرند.

او به مواردي از اين توصيه‌ها اشاره كرد و افزود: مصرف‌كنندگان اين نوع لنزها بايد لنزهايشان را مطابق با دستورات اپتومتريست يا پزشك بطور مرتب و با دقت تميز نمايند.

وي گفت: لنز را بايد بين انگشتان دست مالش داد و سپس آنرا بخوبي با سرم نمكي آبكشي نموده و بعد آن را در جا لنزي قرار دادو درون ظرف را با محلول چندمنظوره تا حدي كه لنز را بپوشاند پرنمود و اجازه داد در تمام طول شب لنز درون محلول بماند.

اين كارشناس ارشد اپتومتري افزود: لنزها بايد در جا لنزي مناسب نگهداري شوند و هر سه ماه يك بار جا لنزي را بايد عوض كرد.

وي ادامه داد: در طول روز كه لنز در چشم قرار دارد جا لنزي را با آب و صابون شسته و تميز نماييد و در آن را باز بگذاريد تا در مقابل هوا خشك شود.

او گفت: از محصولات مناسبي كه پزشك يا اپتومتريست توصيه مي‌كند براي تميز و ضدعفوني كردن لنزها استفاده نماييد.

وي افزود: توجه كنيد كه سرم نمكي و قطره‌هاي مرطوب‌كننده (اشك مصنوعي) نمي‌توانند لنزها را ضدعفوني كنند.

او گفت: فقط از محلولهاي تازه براي تميز و ضدعفوني كردن لنزهاي تماسي نرم استفاده كنيد و هرگز محلول استفاده شده را مجدد بكار نبريد.

وي افزود: محلول مورد استفاده براي ضدعفوني لنز را بايد هر روز عوض كنيد حتي اگر لنزها را بطور روزانه استفاده نمي‌كنيد.

او همچنين به استفاده‌كنندگان لنزهاي تماسي نرم توصيه كرد هرگز اين لنزها را در دهان قرار ندهند و از بزاق براي مرطوب كردن آنها استفاده نكنند زيرا بزاق منبع خوبي از باكتريها است كه مي‌تواند منجر به بروز عفونت شود.

وي افزود: هرگز از آب لوله‌كشي و يا سرم نمكي دست ساز نيز براي آبكشي لنزها استفاده نكنيد.

او همچنين توصيه كرد از لنزهايي استفاه شود كه فقط توسط اپتومتريست يا چشم پزشك تجويز مي‌شوند.

وي ازتمام كساني كه از لنزهاي تماسي نرم استفاده مي‌كنند خواست با تجربه هرگونه چشم درد، ترشح، قرمزي غيرطبيعي، تورم، تاري ديد ناگهاني و حساسيت به نور، بلافاصله به اپتومتريست يا چشم پزشك مراجعه كنند

هیچ نظری موجود نیست:

تعرفه های جدید

تعرفه ها اعلام شدند براستی چرا تعرفه های خدمات پزشکی در کشور ما اینقدر پایین هستند؟ آیا تعرفه ها برای رعایت شدن تعیین واعلام می شوند در ...