چهارشنبه، اردیبهشت ۲۷، ۱۳۸۵

50درصد مردم به متخصص بینایی سنجی مراجعه می کنند

رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران با اشاره به استقبال بیش از پیش مردم از بینایی سنجان ، تاکید کرد: با توجه به آمارهای موجود هم اکنون 50 درصد افراد برای انجام معاینات چشمی به این متخصصان مراجعه می کنند.
دکتر عباس عظیمی خراسانی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر ، در مورد علت شکل گیری رشته اپتومتری افزود: اپتومتری یا بینایی سنجی حدود 100 سال قبل در کشوهای غربی و صنعتی به دلیل معاینات دقیق موارد مختلف بینایی سنجی ، تجویز عینک و تمرینات چشمی که جراحان چشم و متخصصان در آن زمان قادر به انجام آن نبودند یا به عبارتی وقت کافی نداشتند ، شکل گرفت.

رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران خاطر نشان کرد: رشته اپتومتری در ایران نیز از 30 سال پیش در دانشگاههای شهید بهشتی و مشهد شکل گرفت و این افراد به طور مشترک معاینات بینایی سنجی و سایر بیماریهای چشمی را انجام می دهند.

وی در مورد مشکلات اپتومتریست ها گفت: با توجه به اینکه معاینات اپتومتریست ها نیاز به وسایل خاصی دارد که بسیار گران است و به منظور ایجاد دفتر کار نیز 20 میلیون تومان نیاز است اما متاسفانه هیچ سازمان یا نهادی این تسهیلات و امکانات را در اختیار اپتومتریست ها قرار نمی دهد. بنابراین عدم ارایه امکانات و تسهیلات بانکی ، مهمترین مشکل بینایی سنجان کشور است.

عظیمی خراسانی ، توزیع نامناسب اپتومتریست ها در سطح استانهای کشور را مشکل دیگر بینایی سنجان دانست و افزود: با توجه به اینکه پذیرش این رشته فقط مختص 4 شهر است ، همین امر موجب تعدد اپتومتریست ها در این استانها شده است. در حالی که در استانهای غربی ، مرکزی و جنوبی کشور ، به رغم نیاز بسیار ، بینایی سنجی وجود ندارد و همچنین در برخی از شهرها نیز به تعداد انگشتان دست نیز اپتومتریست نداریم.

وی تعداد بینایی سنجان کل کشور را 1600 نفر ذکر کرد و اظهار داشت: ارایه امکانات و تسهیلات خاص به اپتومتریست ها ، ارایه برنامه های تشویقی وزارت بهداشت و انجمن های علمی برای استقرار این افراد در مناطق محروم و... می تواند تا حدودی باعث کاهش مشکلات بینایی سنجان در کشور شود.

هیچ نظری موجود نیست:

برگزاری کنگره ۲۶ اپتومتری ایران

بیست وششمین‌کنگره اپتومتری ایران از هفدهم تا نوزدهم مردادماه در هتل المپیک برگزار شد