جمعه، شهریور ۰۹، ۱۳۸۶

ساخت عینک در کمتر از یک ساعت

نابینایی تهدیدی برای ایرانیان

در حالی که هم‌اکنون بیش از 200 هزار نابینا و حدود 500 هزار نفر کم‌بینا در ایران وجود دارد، برخی از مسؤولان بهداشتی کشور نسبت به دو برابر شدن جمعیت نابینا و کم‌بینا طی 15 سال آینده، در صورت عدم توجه به مراقبت‌ها و درمان اختلالات چشمی هشدار داده‌اند و غفلت از این مهم را جبران‌ناپذیر عنوان کرده‌اند.
بر این اساس هم اینک ایران که در رده‌ی شانزدهمين كشور پرجمعيت جهان است، یکی از کشورهای با ضریب شیوع بالای اختلالات و بیماری‌های چشمی در منطقه شناخته شده است. اکنون بین 27 تا 32 درصد از جمعیت کشور دچار عیوب انکساری چشم (نزدیک‌بینی، دوربینی و آستیگمات)، بیش از 31 درصد مبتلا به آب مروارید (سختی عدسی چشم)، افزون بر 3 درصد دچار گلوکوم یا آب سیاه، کمتر از 3 درصد جمعیت نوجوان دچار تنبلی چشم و حدود 25 درصد کودکان به انحراف چشمی مبتلایند که این آمار حتی در مقایسه با کشورهای همسایه بسیار بالاتر است.
نکته‌ی قابل تأمل این است که هم‌اکنون یک هزار و 700 اپتومتریست (کارشناس بینايی‌سنجی) و یک هزار و 200 چشم‌پزشک در ایران فعالیت دارند. در یک بررسی آماری مشخص شده است که عموم این اپتومتریست‌ها و پزشکان فقط در شهرهای بزرگ به ارائه‌ی خدمات می‌پردازند که از این افراد گروهی نیز در بخش‌های غیر‌درمانی مشغول به کارند. عمل‌های غیرضروری لیزیک چشم، استفاده‌ی بی‌رویه از عدسی‌های رنگی جهت زیبایی از موارد مورد توجه در این مطب‌ها است
ادامه مطلب..

روزجهانی بینایی



World Sight Day – 11 October 2007

اسامی پذیرفته شدگان دوره کارشناسی ارشد:


1)آمنه دانشیار
2)فاطمه دشتی
3)الهام عزیزی
4)سمیه قاسمی مقدم
5)حامد نیازمند
6)شایسته یاسنی نشتیفانی

تاسیس دوره دکترای حرفه اپتومتری

مدیر بورد اپتومتری تاسیس دوره دکترای حرفه اپتومتری را منوط به تغییر سیاست کلی وزارت بهداشت و درمان در رابطه با همه رشته های پیراپزشکی دانست دکتر یکتا در پاسخ نامه خانم هراتی زاده رئیس جامعه بینایی سنجی ایران که از طرف وزارت بهداشت و در مان برای مدیر بورد ارسال شده بود تاسیس دوره دکترای حرفه ای اپتومتری را در شرایط حاضر غیر ممکن دانست و آنرا به تغییر سیاست های کلی وزارت بهداشت موکول کرد

چهارشنبه، مرداد ۲۴، ۱۳۸۶

چی نگیم چی بگیم

Don't say customer or client.... Say patient
Don't say sell.... Say prescribe or dispense or provide
Don't say buy.... Say order
Don't say store or shop.... Say office or practice
Don't say business or trade .... Say practice or profession
Don't say price.... Say fee
Don't say old patient.... Say established patient
Don't say waiting room.... Say reception area
Don't say back room.... Say lab or administrative office
Don't say optical shop.... Say optical dispensary
Don't say buy frames.... Say select frames
Don't say girl.... Say technician or assistant or optician or staff member or use person's actual name
Don't say employee.... Say staff member
Don't say doctor is busy.... Say doctor is with a patient
Don't say doctor is on vacation.... Say doctor is out of the office
Don't say doctor is late.... Say schedule was interrupted by an emergency
Don't say trade show.... Say conference
Don't say trade magazine.... Say professional journal
Don't say trade group.... Say professional association
Don't say equipment.... Say instruments
Don't say check eyes.... Say perform examination
Don't say check up.... Say follow-up exam
Don't say trial contact lens.... Say diagnostic contact lens
Don't say fit contacts.... Say prescribe contacts
Don't say check contacts.... Say evaluate contacts and corneal health
Don't say pick-up glasses.... Say dispense eyewear
Don't say insert.... Say apply
Don't say surgery or operation.... Say procedure
Don't say drug.... Say medication
Don't say steroid.... Say anti-inflammatory medication
Don't say glasses were rejected.... Say glasses did not meet our quality standards
Don't say pressure check or glaucoma test or air puff.... Say tonometry or measurement of intraocular pressure
Don't say picture.... Say photograph or image
Don't say invisible bifocals.... Say progressive lenses
Don't say antireflective coating.... Say antireflective lenses
Don't say no problem.... Say thank you and you're welcome

یکشنبه، مرداد ۲۱، ۱۳۸۶

ضوابط تأسيس مؤسسه ساخت و فروش عينك طبي
مصرف ويتامين ‪ C‬از بروز آب مرواريد جلوگيري مي‌كند

مصرف ويتامين ‪ C‬از بروز آب مرواريد جلوگيري مي‌كند
يك كارشناس ارشد اپتومتري گفت: بر اساس تحقيقات آزمايشگاهي مصرف بالاي ويتامين ‪ C‬از بروز بيماري كاتاراكت يا آب مرواريد پيشگيري مي‌كند. مرضيه صالحي نتايج اين تحقيق را كه با همكاري دكتر عباس عظيمي يكي از استادان علم اپتومتري انجام شده، طي مقاله‌اي در ششمين همايش اپتومتري خراسان ارائه كرد.
وي اظهار داشت: بيماري آب مرواريد(سختي عدسي چشم) كه با گذشت سن احتمال بروز آن در انسان افزايش مي‌يابد از علل مهم كم بينايي و نابينايي شناخته شده است. او ادامه داد: رژيم غذايي نادرست، مصرف زياد برخي داروها، نور شديد آفتاب و ضربه به چشم از عواملي هستند كه همراه با افزايش سن در بروز بيماري آب مرواريد دخالت دارند. وي گفت: مطالعه ما كه بر روي خوكچه‌هاي هندي انجام شده نشان مي‌دهد كه مصرف بالاي ويتامين ‪ C‬باعث پيشگيري از بروز آب مرواريد بر روي حيوانات شده است. صالحي افزود: به طوريكه بر اساس نتايج اين تحقيق خطر بروز آب مرواريد بر روي خوكچه‌هاي هندي كه به آنها به ميزان زياد ويتامين ‪ C‬خورانده شده به ميزان ‪ ۳۰‬درصد كمتر از سايرين بوده است. اين اپتومتريست خاطرنشان كرد: مطالعات انساني اين تحقيق در دست پيگيري است. وي با بيان اينكه مركبات و سبزيجات منابع غني از ويتامين ‪ C‬هستند گفت:
پرتقال يكي از ميوه‌هاي سرشار از اين نوع ويتامين است. اين محقق جوان عنوان كرد: هر انسان به طور متوسط نياز به ‪ ۲۰۰‬ميلي‌گرم ويتامين ‪ C‬دارد و اين در حالي است كه مصرف بالاي ويتامينهاي محلول در آب مانند ‪ C‬براي بدن هيچ ضرري ندارند. او همچنين گفت: در اين تحقيق به اثرات ويتامين ‪ E‬در بروز آب مرواريد نيز پرداخته شده است به طوريكه بروز بيماري آب مرواريد در خوكچه‌هاي هندي كه به ميزان زيادي از اين نوع ويتامين استفاده كرده‌اند به طور معناداري كاهش داشته است. وي ادامه داد: اما بايد توجه داشت كه مصرف بالاي ويتامين‌هاي محلول در چربي مانند ‪ E‬كه در دانه‌هاي روغني مانند كنجد و زيتون نهفته است، بدليل عوارض آن توصيه نمي‌شود
تاريخچه دانشكده توانبخشي


دانشكده توانبخشي فعاليت خود را در سال 1353 با عنوان انستيتو اپتومتري وابسته به دانشگاه ملي سابق آغاز نموده تا سالهاي قبل از انقلاب تنها گروه آموزشي موجود در آن رشته اپتومتري بوده است . بعد از پيروزي انقلاب اسلامي با تكميل ساختمان جديد الاحداث گروه آموزشي اپتومتري به همراه درمانگاههاي وابسته به كار خود ادامه داد . از سال 1365 ، انستيتو اپتومتري به دانشكده پيرا پزشكي اين دانشگاه الحاق گرديد و به تدريج گروه هاي آموزشي اديولوژي ، كاردرماني ، فيزيوتراپي ، نيز به گروه اپتومتري پيوستند

تقويت سطح علمي گروه اپتومتري دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور با برگزاري دوره هاي بازآموزي

انجمن اپتومتري ايران براساس درخواست هر يک از دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور دوره هاي بازآموزي را براي گروه اپتومتري اين دانشگاه ها برگزار مي کند.

دکتر « محمد آقازاده اميري » رييس انجمن اپتومتري ايران ضمن بيان اين مطلب در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران ( ايسنا ) واحد علوم پزشکي ايران ، گفت:به منظور به روز شدن دانش اپتومتري در کشور ، اپتومتريست ها بايد همواره اطلاعات خود را با يافته هاي جديد اين رشته هماهنگ کنند.
وي ادامه داد: در اين راستا انجمن اپتومتري ايران از چندي پيش بر آن شد تا در صورت نياز و درخواست هر يک از دانشگاه هاي علوم پزشکي سراسر کشور براي گروه هاي اپتومتري دوره هاي بازآموزي را برگزار نمايد.
وي به برگزاري دومين و آخرين دوره بازآموزي اپتومتري که تيرماه در دانشگاه علوم پزشکي زاهدان برگزار شد اشاره کرده و اظهار داشت: در اين دوره بازآموزي 68 اپتومتريست عضو گروه اپتومتري دانشگاه علوم پزشکي زاهدان شرکت داشتند که مباحثي همچون نحوه استفاده از وسايل کمک بينايي در افراد کم بينا و عدسي تماسي ارائه گرديد.
دکتر اميري با بيان اينکه گروه اپتومتري دانشگاه هاي علوم پزشکي اهواز و کرمانشاه در خصوص برگزاري اين دوره هاي بازآموزي اعلام نياز کرده اند ؛ افزود: ما در تلاش هستيم تا دوره بازآموزي براي اين گروه ها هر چه سريع تر برگزار شود چرا که ارتقاء سطح علمي و به روز شدن اطلاعات اپتومتريست ها امري ضروري است

برگزاری کنگره ۲۶ اپتومتری ایران

بیست وششمین‌کنگره اپتومتری ایران از هفدهم تا نوزدهم مردادماه در هتل المپیک برگزار شد