مانيتورها فقط باعث خستگي چشم ميشوند
رييس مركز تحقيقات اپتيك و لنز ايران گفت: هيچگونه دليل علمي مبني بر مضر بودن مانيتورهاواينكه منجر به عوارض حاد چشمي شوند وجود ندارد،بلكه مانيتورها صرفا باعث خستگي چشم ميشوند.
دكتر "پرويز زرين بخش" امروز (دوشنبه) در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار علمي ايرنا افزود:در شرايط معمولي ميزان اشعهاي كه توسط مانيتور ها تابيده ميشود معادل مقدار كمي از اشعههايي مانند نور خورشيد است.
وي گفت:مقدار اين اشعه كمتر از حدي است كه بتواند آب مرواريد و يا ساير عوارض چشمي در طول مدت عمر ايجاد كند.
دكتر زرين بخش اظهار داشت:نشانههايي مانند تحريك چشم ،قرمزي، آبريزش ،خشكي چشم،خستگي چشم و درد و سنگيني پلكها و پيشاني و سختي تمركز هنگام استفادههاي طولاني مدت از مانيتورها مشاهده ميشود.
وي افزود:علاوه بر اين سردرد،درد پشت و اسپاسمهاي عضلاني نيز در هنگام استفاده طولاني مدت از مانيتورها ديده ميشود.
رييس مركز تحقيقات اپتيك لنز ايران تصريح كرد:تمامي اين مشكلات و خستگيهاي ناشي از استفاده از مانيتورها ناشي از شرايط استفاده از آن است و با تغيير وسايل و طراحي محيط كار و تجويز عينك مناسب اصلاح شوند.
دكتر زرين بخش اظهار داشت: با مشاهده برخي از اين علامتها بايد يك بررسي سمپتوماتيك (علامتي) براي پيدا كردن علت آنها انجام شود و با مشخص شدن نوع بيماري در صورت نياز عينك تجويز شود.
وي گفت:قسمت بالايي مانيتور بايستي روبرو يا كمي پايين تر از سطح چشم قرار گيرد.نوشتهها و مدارك مورد نياز نيز بايد نزديك صفحه مانيتور باشد تا حركات سر و چشم و تغييرات تمركز چشم به حداقل برسد.
وي افزود:نور اتاق بايد به گونهاي تنظيم شود كه انعكاسهاي نوري به حداقل برسد اين در حالي است كه در بعضي از دفاتر كاري اين استاندارد رعايت نميشود.
وي اظهار داشت:صفحه مانيتور گرد و غبار را بخوبي جذب ميكند و بايد با يك پارچه آنتي استاتيك پاك شود تا ديد بهتري حاصل شود.
وي با اشاره به اينكه استفاده ازمانيتور نياز به عدم تحرك بدن ،سر و موقعيت چشم دارد كه خستهكننده است افزود:پلك زدن زياد باعث خيس شدن چشم شده و مانع خستگي چشم خواهد شد.
دكتر زرين با بيان اينكه صفحه مانيتور بايد در محل تمركز مناسب چشم قرار گيرد افزود:از آنجا كه مانيتورها معمولا دورتر و بالاتر از فاصله مطالعه قرار ميگيرند،ممكن است عينكهاي متفاوتي مورد نياز باشد.
وي گفت:افرادي كه در حالت عادي نياز به عينك ندارند ممكن است يا استفاده از مانيتور نياز به عينكهاي اصلاحي داشته باشند كه اين كار بايستي توسط چشم پزشك و با توجه به شرايط محيط كار فرد، عينك متناسب با فاصله معين ،براي او تجويز شود.
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
برگزاری کنگره ۲۶ اپتومتری ایران
بیست وششمینکنگره اپتومتری ایران از هفدهم تا نوزدهم مردادماه در هتل المپیک برگزار شد
-
بلفاریت خلفی یا همان اختلال عمل غدد میبومین یکی از شایع ترین تصاویر کلینیکی است که اپتومتریست ها طی کار روزانه با آن برخورد می نمایند و درما...
-
يكي از دوستان اپتومتريست تعريف مي كرد يكسال بعد از فارغ التحصيلي وقتي كه در يك مجلس عروسي شركت كرده بودم در ميان جمعي از دوستان و آشنايان اي...
-
UBM يك سيسنم سونوگرافی سگمان قدامی چشم میباشد بر خلاف اولتراسونوگرافی که برای بررسی سگمان خلفی است در این سیستم از صوت با فرکانس با...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر