یکشنبه، دی ۱۰، ۱۳۸۵
عينک های دارای عدسی ديناميک
اگر عينکی بتواند قدرت فوکوس خودرابرای فواصل مختلف نگاه تغييردهد،بسيارايده آل ووسوسه انگيزخواهد بود.نمونه های اوليه چنين عينکی درحال ساخت است.يک گروه تحقيقاتی به رهبری دکتر ناصر پيغمبريان ، استاد اپتيک در دانشگاه آريزونا، درحال طراحی اين فناوری برای PixelOptics است.تکنيک اين کار اخيرا درمجله پيشرفت های انجمن ملی علوم به چاپ رسيده است.
دکتر لی گوگينانگ استاديار تحقيقاتی اپتيک در دانشگاه آريزونا ونويسنده ارشد اين مطالعه درمصاحبه خود اظهار می داردکه ما کريستال مايع رادر بين دولايه نازک شيشه که در روی يکی ازآن هاحلقه ای از الکترودهای بسيار ظريف چيده شده است، قرار می دهيم ،وقتی يک بار الکتريکی به الکترودها برخورد می کند جهت قرارگيری کريستال هاودر نتيجه فاصله کانونی عدسی تغيير می نمايد.بنابه گفته دکترلی هدف ،غلبه بر ميدان ديد محدود موجود در عينک های دوکانونی وپيشرونده فعلی است.با عينک های تغيير کننده شما می توانيد از تمام سطح عدسی عينک استفاده نماييد.
ادامه...
شنبه، دی ۰۹، ۱۳۸۵
سئوال هفته
یک دختر ده ساله که دچار عقب ماندگی ذهنی در حد متوسط می باشد با اختلال مردمکی که در تصویر نشان داده می شود مراجعه نموده است دید چشم راست او 60/20 و دید چشم چپ او 40/20 می باشد
1- تشخیص احتمالی عبارتست از ؟
a. persistent hyaloid membrane
b. astroid hyalitis
c. Mittendorf
d. persistent pupillary membrane
2-این کودک احتمالا دچارکدام یک از مشکلات زیر می باشد؟
a. cataract
b. amblyopia
c. a and b
d. none of the above
3-مناسب ترین درمان عبارتست از ؟
a. excision of the pupillary membrane
b. no immediate treatment; just observation
c. cataract extraction
d. laser treatment
پاسخ:
1. d
2. c
3. b
پاسخ مشروح را در اين صفحه مشاهده نماييد
جمعه، دی ۰۸، ۱۳۸۵
وزارت بهداشت درباره صدور و تمديد پروانه فعاليت شاغلان حرفههاي پزشكي دستورالعمل جديدي صادر كرد. به گزارش روابط عمومي وزارت بهداشت، در حال حاضر پروانه فعاليت شاغلان حرفههاي پزشكي از سوي سازمان نظام پزشكي صادر و تمديد ميشود. از طرفي برابر قانون، نظارت بر عملكرد واحدهاي درماني بايستي از سوي اين وزارتخانه صورت پذيرد. لذا معاونت سلامت اين وزارتخانه از سازمان نظام پزشكي جمهوري اسلامي ايران خواست به منظور اعمال قانون و عدم ايجاد اختلال در وظيفه نظارتي، هنگام صدور پروانه، اين مهم را در نظر گرفته و از پزشكان بخواهد فورا محل كار را به دانشگاه مربوط (قبل از شروع كار) اعلام و سازمان نيز تصوير پروانه صادره را به دانشگاه ارسال نمايد
چهارشنبه، دی ۰۶، ۱۳۸۵
رأي وحدت رويه هيأت عمومي ديوان عالي كشور
رأي وحدت رويه هيأت عمومي ديوان عالي كشور
بموجب تبصره 3 ماده1 قانون آموزش مداوم جامعه پزشكي كشور مصوب 12/2/1375 مجلس شوراي اسلامي كليه شاغلان حرفههاي وابسته پزشكي كه بنحوي داراي مؤسسه يا دفتر كار هستند و خدماتي مانند ساخت عينك طبي ارائه مينمايند و كليه مشمولان قانون مربوط به مقررات امور پزشكي و داروئي و مواد خوردني و آشاميدني موظف به شركت در دورههاي خاص آموزش مداوم هستند و صدور و تجديد مجوز كار آنها منوط به ارائه گواهي شركت در اين دوره است بنابراين بر حسب مفاد تبصره مزبور تصدي به امر ساخت عينك طبي محتاجاليه داشتن پروانه كار از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي است ...
یکشنبه، دی ۰۳، ۱۳۸۵
متخصصان ميگويند: تيرگي دور چشم دليل بروز بيماري نيست بلكه در اغلب موارد عامل ارثي و ژنتيكي در بروز آن نقش دارد
وي با اشاره به اين كه در افراد تيرگي دور چشم، پوست دور چشم، تيرهتر به نظر ميرسد، افزود: اين امر به دليل آن است كه پلكها پوست نازكي دارند و حاوي مقدار كمي بافت چربي هستند خوني كه از داخل وريدهاي بزرگ نزديك اين بخش پوست دور چشم ميگذرد باعث ميشود، پوست اين ناحيه سياه مايل به آبي به نظر برسد.
وي با بيان اين كه خستگي و رنگ پريدگي علت بروز تيرگي چشم موقتي است، افزود: همچنين تيرگي دور چشم در برخي زنان، در دوران قاعدگي و در پايان دوران بارداري تشديد ميشود.
وي ادامه داد: افزايش سن نيز دليل ديگري براي بروز تيرگي دورچشم است زيرا در مرحله سالمندي تغيير رنگ در اغلب نقاط پوست بدن رخ ميدهد كه از آن جلمه تغيير رنگ پوست پلك و دور چشم است كه دائمي ميشود.
وي در پايان توصيه كرد: افراد جوانتر كه با تيرگي دورچشم مواجهاند ميتوانند با كرمهاي پوشاننده استاندارد و معتبر آن را استتار كنند همچنين در افرادي كه از عينك استفاده ميكنند اين تيرگي كمتر به نظر ميآيد.
شنبه، دی ۰۲، ۱۳۸۵
بیستمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی
بیستمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی در تاریخ چهارم شهریورماه سال جاری در سالن کنفرانس سازمان نظام پزشکی برگزار شد. در این جلسه موضوعات متعددی همچون مالیات پزشکان، تمدید پروانههای مطب، عوارض شهرداری، مسائل اپتومتریستها و چشمپزشکان و تصمیمگیری در مورد گزارش حسابرسی سال 81 مورد بررسی قرار گرفت
تناقض در آییننامهها
یکی از دستورهایی که بخشی از زمان جلسه را به خود اختصاص داد، بحث مشکلات موجود میان اپتومتریستها و چشمپزشکان بود. دکتر زالی ابتدا به حل شدن دعوای وزارت بازرگانی و اپتومتریستها اشاره کرد و توضیح داد: «بالاخره قضیه به نفع اپتومتریستها تمام شد، به این ترتیب که جزو حرف پزشکی قرار گرفتند و از صنوف خدماتی خارج شدند.»
وی بر اساس این طبقهبندی، نتیجهگیری کرد که نیازی به حضور یک اپتومتریست در مطب چشمپزشکان نیست، چون این یک حرفه مستقل پزشکی محسوب میشود و به عنوان مثال ذکر نمود: «مثل اینکه بگوییم یک متخصص زنان باید با حضور یک ماما IUD بگذارد.» و اضافه کرد: «من نیازی به حضور اپتومتریست نمیبینم اگرچه ایجاد اشتغالزایی میکند ولی برای همکاران چشمپزشک بار مالی جدیدی به وجود میآورد.»
دکتر فاضل هم که به کلی با فروش تجهیزات در مطب مخالف بود اظهار داشت: «بین این پیشنهاد و آییننامه فروش دارو و تجهیزات پزشکی در داخل مطب، تناقضاتی وجود دارد. به هر حال فرقی نمیکند چون در هر صورت یک نفر باید مسؤول فنی یا اپتومتریست باشد.»
دکتر نوربخش نیز پس از تأکید بر اینکه ارایه نمره عینک توسط چشمپزشکان و اعمال آن در داخل مطب از نظر فنی و علمی بلامانع است، اظهار داشت: «ولی از لحاظ شئونات پزشکی شاید خیلی زیبا نباشد چشمپزشکان در مطبشان عینک ارایه کنند.»
او با تأکید بر عدم دخالت سازمان در این امر گفت: «اگر ما بیاییم دوباره مداخله کنیم یک فضا و موج جدیدی را در جامعه پزشکی به وجود میآوریم. پس بهتر است بگذاریم همان رأی اول اجرا شود، یعنی اپتومتریست بیاید مسؤول فنی شود که البته اصلاً به عقیده من این اجرایی نیست و اپتومتریست خودش سرمایهگذاری میکند و عینکفروشی راه میاندازد.»
در ادامه جلسه دکتر صدر در تأیید این نکته اظهار داشت: «طبق مصوبه قبلی نظام پزشکی چشمپزشکان باید بتوانند برای مریض خودشان نمره عینک بدهند، مثل پزشکانی که میتوانند در مطب به بیمار خودشان دارو بدهند ولی داروفروشی در مطب ممنوع است. بعد هم این مسأله که اپتومتریست میتواند به عنوان مسؤول فنی در مطب مشغول به کار شود، داستان پیچیدهای دارد که اگر بخواهیم واردش شویم مشکلاتی ایجاد میکند.»
دکتر نوروزی نیز اظهار داشت: «باید بررسی شود این موضوع که الان مطرح شده آیا اختلالی در سازمان ایجاد کرده است یا نه. به عبارت دیگر باید دید شاکی وجود دارد یا نه.»
سپس دکتر کامیابی به عدم حضور نماینده اپتومتریستها در جلسه اشاره کرد و گفت: «درباره هر مصوبهای که اینجا مطرح میشود، حضور دوستان فعال در آن رشته بسیار مؤثر است.» وی نیز فروش کالا در مطبهای پزشکی را پایینآورنده شأن پزشکان دانست و گفت: «نباید شأن یک گروه تحت سیطره گروه دیگری قرار بگیرد، مضاف بر اینکه فکر نمیکنم مشکل اساسی چشمپزشکان این باشد که ارایه عینک در مطبشان صورت بگیرد یا نه.»
در ادامه دکتر نیکنژاد تناقض میان مصوبه و آییننامه را مطرح کرد و گفت: «در زمانی که دکتر فاضل رئیس سازمان بودند، شورای عالی مصوب کرد متخصصین چشم میتوانند یک نمایشگاه در مطبشان داشته باشند و یک اپتومتریست هم باید در کنارش باشد مثل کسانی که در بیرون عینکهای طبی میفروشند و حتماً باید اپتومتریست داشته باشند. ولی آییننامه میگوید اصولاً این کار را نباید انجام داد و فروش تجهیزات پزشکی در مطب ممنوع است.»
دکتر شیبانی هم گفت: «ساخت عینک با ارایه عینک تفاوت دارد و ما فقط نگرانیم که این قضیه ادامه پیدا کند.»
دکتر افضلی نیز با اشاره به اینکه تعداد اپتومتریستها کم است و اکثراً خودشان کلینیک دارند، گفت: «میخواهیم ببینیم اینها چطور جذب متخصصین در مطبهای پزشکی میشوند، در حالی که خودشان مشغول کارند و خواسته اصلیشان این است که نظام پزشکی مانع فعالیت عینکفروشانی شود که عینک طبی میسازند و عرضه میکنند.»
دکتر تاجرنیا ریشه اصلی این مشکلات و بسیاری مشکلات دیگر را تصویب قوانین و آییننامههای متعدد میداند که گاه با یکدیگر تداخل ایجاد میکنند. او با طرح این سؤال که مسأله فوق چقدر مبتلابه است اظهار داشت: «معلوم نیست افراد مبتلا به این مسأله در جامعه پزشکی چند نفرند، شاید در تهران بزرگ یکی دو مورد بیشتر نباشد. در نتیجه من فکر میکنم تصویب هر چیز جدیدی در این رابطه ما را با بخش دیگری درگیر خواهد کرد و بهتر است وقت جلسه را برای حل مشکلات عدیدهای که کل جامعه پزشکی را شامل میشود صرف کنیم.»
سپس دکتر افشین با ذکر اینکه در اروپا اپتومتریستها مستقل کار میکنند، از فعالیت جداگانه متخصصین چشم و اپتومترها دفاع کرد و گفت: «فروش عینک در مطبها فرصتی است برای کسانی که میخواهند در مطبهایشان یک سری عینکهای مارکدار ارایه کنند و صرفاً به فروش برسانند و این برخلاف آییننامه است. در ضمن وقتی اپتومتریست مستقل کار میکند، زمان بیشتری نسبت به چشمپزشک برای تعیین شماره عینک میگذارد.»
یکشنبه، آذر ۲۶، ۱۳۸۵
دوشنبه، آذر ۲۰، ۱۳۸۵
سئوال هفته
یک پسر ده ساله با یک لکه سفید رنگ بر روی چشم چپ مراجعه نموده است دید هر دو چشم نرمال است و ظاهر لکه از هنگامی کودکی که متوجه آن شده تا کنون هیچ فرقی نکرده است
1-تشخیص احتمالی عبارتست از
a. parasitic infestation
b. post traumatic inclusion cyst
c. dermoid
d. onchocirciasis lesion
e. none of the above
2-درمان عبارتست از :
a. laser ablation
b. surgical excision of the raised portion
c. nothing
d. 5 FU treatment
e. none of the above
3-این وضعیت ممکن است همراه کدام یک از موارد زیر باشد؟
a. Duane syndrome
b. Brown syndrome
c. Marcus-Gunn syndrome
d. Goldenhar’s syndrome
e. none of the above
1. The most likely diagnosis is:
c -- dermoid
2. Treatment for this condition is:
b -- surgical excision of the raised portion
3. This condition can be associated with which of the following?
d -- Goldenhar’s syndrome
پاسخ مشروح را در اینجا ملاحظه کنید
این کتاب مجازی جراحی کاتاراکت اگرچه که ممکن است برای اپتومتریست ها کاربردی نداشته باشد ولی دیدن آن قطعا خالی از لطف نیست
شنبه، آذر ۱۸، ۱۳۸۵
فرهنگ لغات علوم بینایی
ویک کتاب الکترونیکی در باره بینایی که مطمئنا
مطالعه آن برای شما مفید خواهد بود
جمعه، آذر ۱۷، ۱۳۸۵
شنبه، آذر ۱۱، ۱۳۸۵
سئوال هفته
در معاینه ته چشم یک مرد سی ساله که دچار متامورفوپسی و کاهش بینایی در چشم راست خود می باشد تصویر فوق دیده می شود
کدام یک از موارد زیر می تواند علت بروز شکایتهای بیمار باشد
a. serous macular detachment
b. cataract
c. glaucoma
d. vascular occlusion
شکایتهای بیمار بدلیل بروز a -- serous macular detachment ایجاد شده است
Optic Nerve Pits
یک فرورفتگی گرد بر روی دیسک اپتیک که معمولا یکطرفه است و می تواند با بروز serous macular detachments مرتبط باشد
اگرچه بعضی از موارد serous macular detachment خودبخود بهبود می یابند در سایر موارد ممکن است درمانهایی از قبیل لیزر و ویترکتومی مورد نیاز باشد
برگزاری کنگره ۲۶ اپتومتری ایران
بیست وششمینکنگره اپتومتری ایران از هفدهم تا نوزدهم مردادماه در هتل المپیک برگزار شد
-
بلفاریت خلفی یا همان اختلال عمل غدد میبومین یکی از شایع ترین تصاویر کلینیکی است که اپتومتریست ها طی کار روزانه با آن برخورد می نمایند و درما...
-
يكي از دوستان اپتومتريست تعريف مي كرد يكسال بعد از فارغ التحصيلي وقتي كه در يك مجلس عروسي شركت كرده بودم در ميان جمعي از دوستان و آشنايان اي...
-
UBM يك سيسنم سونوگرافی سگمان قدامی چشم میباشد بر خلاف اولتراسونوگرافی که برای بررسی سگمان خلفی است در این سیستم از صوت با فرکانس با...