شنبه، آبان ۰۲، ۱۳۸۸

یادآوری وضعیت هشدار زرد برای اپتومتری

در زیر لیستی از کشورهایی که هم اکنون دارای OD هستند یا درحال تبدیل B.Sc. به OD هستند را میبینید :
* ایالات متحده آمریکا
* کانادا
* انگلستان ( آغاز تبدیل از سال 2009 در Institute of Optometry با همکاری London South Bank University )
* استرالیا ( آغاز تبدیل از سال 2011 در University of Melbourne)
* فیلیپین
* تایلند
* عربستان سعودی - دانشگاه القسیم
* نیجریه
* غنا
جالب است بدانید مورد آخر یعنی کشور آفریقایی غنا - که برخلاف نامش هیچ نشانی از غنی ندارد - در سال 2004 B.Sc. را به OD تبدیل نمود درحالیکه تعداد اپتومتریستهای این کشور فقط حدود 100 نفر است و تعداد بسیار زیادی از افراد تجربی کار در آنجا بطور غیر قانونی اقدام به معاینه و تجویز مینمایند .
کمی بیاندیشیم ، آیا ما (حداقل) 1700 نفر اپتومتریست ایرانی از آن صد نفر کمتریم ؟ چرا باید زمزمه هایی به گوش برسد که میخواهند شرح وظایف اپتومتری را دو تکه کنند . در حالیکه با یک جستجوی ساده در اینترنت خواهید دید که در هیچ یک از کشورهایی که اپتومتری بصورت B.Sc. میباشد نه تنها هیچ وقت تجویز لنز از عینک جدا نشده است بلکه حتی در بعضی از آنها (مثل استرالیا و نیوزلند ، انگلستان پس از گذراندن یک دوره تکمیلی ) تجویز دارو جهت درمان بیماریهای ساده چشمی نیز از وظایف لیسانسها محسوب میگردد. چرا همه تلاش خود را صرف برپا نمودن OD ننماییم تا این مشکل را یکباره حل کنیم ؟
البته من با بسیاری از همکاران ارشد رابطه نزدیک دارم وخوشبختانه اکثریت آنان متفق القولند که هدف از دوره های ارشد و PHD ، تربیت نیروی محقق و آکادمیک و اساتید دانشگاه میباشد و در کنار آن باید مقطع پایه اپتومتری به OD تغییر یابد . لذا برهمه ماست که در حد توان خود دوستانی را که در راس امور هستند از طریق جمع آوری مدارکی چون شرح وظایف اپتومتری در سایر کشورها یاری نماییم .

هیچ نظری موجود نیست:

برگزاری کنگره ۲۶ اپتومتری ایران

بیست وششمین‌کنگره اپتومتری ایران از هفدهم تا نوزدهم مردادماه در هتل المپیک برگزار شد