چهارشنبه، اردیبهشت ۳۰، ۱۳۸۸

HIV در مطب شما ! - 5

* این مجموعه مقالات صرفا به بررسی راههای انتقال HIV در مطبهای چشمی و روش پیشگیری از آن میپردازد . لذا برای کسب اطلاعات در خصوص سایر جنبه های بیماری ایدز باید به منابع دیگر مراجعه نمایید .** به دلیل طولانی بودن مطلب ، اطلاعات طی چند پست جداگانه در وبلاگ قرار میگیرد و در پست آخر لینک دانلود کامل مقاله خدمت شما ارائه خواهد شد .
HIV و استفاده از کنتاکت لنز :
اگر بیماری HIV مثبت است ولی از سلامت عمومی خوبی برخوردار است و هنوز وارد فاز ایدز نشده است میتواند همچون یک فرد عادی از کنتاکت لنز استفاده نماید . البته قبل از تجویز لنز باید بیماران را در خصوص احتمال قطع موقت یا دائمی استفاده از کنتاکت لنز در صورت بروز بیماریهای سطح چشمی ناشی از HIV ( همچون عفونتهای فرصت طلب انتریور سگمنت یا نئوپلازیهای همراه ایدز ) آگاه نمود .
در بیماران HIV مثبت به دو دلیل باید از استفاده لنز بصورت Extended Wear ممانعت نمود . نخست اینکه مطالعات نشان میدهد ریسک وقوع عفونت چشمی درExtended Wear نسبت به Daily Wear بیشتر میباشد و دوم اینکه به دلیل سندرم Dry Eye ناشی از HIV و کاهش ترشح اشک در این بیماران ، Extended Wear برای آنها مناسب نمیباشد . بهترین گزینه برای این افراد لنزهای Daily Wear یکبار مصرف ( Disposable ) هست زیرا احتمال ورود پاتوژنها را به چشم بسیار کاهش میدهد و نگرانی های مربوط به ضد عفونی کردن لنز را از بین میبرد .
وقتی بیمار HIV مثبت به مرحله ایدز میرسد ، کاهش ایمنی بدن او را در مقابل عفونتها مستعدتر می سازد . لذا در این مرحله آموزش بیمار در خصوص نحوه استفاده و نحوه مراقبت از لنز و علائم چشمی مربوط به ایدز اهمیت بسیاری دارد . با این همه حتی در این مرحله نیز با رعایت نکات ایمنی بیمار میتواند به استفاده از لنز ادامه دهد .
در کل یک فرد HIV مثبت باید نکات زیر را در استفاده از کنتاکت لنز مراعات نماید :
1 – برای جلوگیری از عفونتهای چشمی در ضدعفونی کردن لنز نهایت دقت به عمل آید . حتما از محلولهای استاندارد و مورد تایید متخصصین مراقبت چشم ( چشم پزشک یا اپتومتریست ) استفاده شود و محلولهای متفرقه بکار برده نشود . کلیه مراحل نگهداری لنز ( اعم از پاک کردن با مالش ، آب کشیدن و ضد عفونی کردن لنز ) دقیقا بر اساس آموزش ارائه شده توسط متخصص مراقبت چشم انجام شود و هیچ مرحله ای حذف نشود . جالنزی نیز باید به درستی تمیز و ضد عفونی گردد .
2 – هرگز جالنزی و محلول نگهداری لنز بطور مشترک با دیگران استفاده نگردد . HIV در لنز ، محلول نگهداری لنز و جالنزی های افراد آلوده به HIV دیده شده است پس هیچ فرد دیگری مجاز به استفاده از لنز ، جالنزی یا محلول مورد استفاده یک فرد HIV مثبت نیست.
3 – با مشاهده هرگونه علامت چشمی ( خارش ، قرمزی ، تغییر در دید ، فلوتر ، فلاشینگ ، مشاهده نقطه کور در میدان دید ، دوبینی ، مشکل حرکتی چشم ، مشاهده ضایعه در چشم یا ضمائم آن ) بیمار باید بلافاصله لنز را از چشم خارج نماید و به متخصص مراقبت چشم مراجعه نماید . لنز حتما همراه آورده شود زیرا ممکن است نیاز به بررسی لنز و یا کشت میکروب باشد .
4 – Follow up در بیماران مبتلا به HIV که از لنز استفاده میکنند باید دقیقتر و بیشتر از افراد عادی باشد .

هیچ نظری موجود نیست:

برگزاری کنگره ۲۶ اپتومتری ایران

بیست وششمین‌کنگره اپتومتری ایران از هفدهم تا نوزدهم مردادماه در هتل المپیک برگزار شد