چشم ما فقط امواج با طول موج 400 تا 800 نانومتر را درك مي كند.اشعه ماورابنفش با فركانس بالاتر از حد قابل رويت چشم به چشم ما مي رسد.
اشعه ها با طول موج هاي مختلف در چشم به صورت رنگهاي مختلف تفسير مي شوند.مثلا رنگ آبي با فركانس بالا(400 نانومتر)ورنگ قرمز با فركانس كم طول موج حدود 750 نانومتر دارد.
امواج ماورابنفش با فركانسي بالا از اتمسفر عبور مي كنندوبه سطح زمين ميرسند(باطول موج بين صفر تا 400 نانومتر)اين اماج نافذ وقوي مسئول اغلب سرطانها وآسيبهاي چشمي ميباشد.
اين امواج در چشم نفوذ مي كنند.تنها راه جلوگيري ازورود اين امواج اين است كه يادر محيط سربسته اي باشيم يا از عينكهاي آفتابي كه اشعه ماورابنفش را بلوك ميكنند استفاده كنيم.
اشعه ماورابنفش به 3 دسته تقسيم ميشود:
1ـــ uvc با طول موج بين صفر تا 250 نانومتر.خوشبختانه اين قسمت مضرتقريبآ به طور كامل توسط اتمسفر بلوك ميشوند.
2ـــuvb بين250 تا 360 نانومتر اين قسمت مضرمسئول اكثرآسيبهاي چشمي ناشي از اشعه ماورابنفش مي باشد.اين قسمت از اشعه از اتمسفر مي گذرد ودر قسمتهاي عمقي چشم نفوذ مي كند.
3ـــuva بين260 تا 400 نانومتر.ضرركمتري نسبت بهuvb دارد امابازهم
باعث آسيبهايي در چشم ميشود.اين قسمت فقط با لنزهايي كه امواج بالاتر از 400 نانومتر را بلوك ميكنند حذف ميشوند كه اصطلاحآ به آنها لنزهايuv400 گفته ميشود.قبل از خريد عينك آفتابي توجه داشته باشيد كه لنز آن uv400 باشد.
ـــ كاريا ورزش درفضاي باز
ـــزندگي در مكانهاي آفتابي
ـــ عمل جراحي كاتاراكت
ـــ استفاده از داروهايي كه حساسيت به نور ايجاد ميكنند( آنتي بيوتيك ها،داروهاي فشارخون،مسكن ها،قرص هاي ضدحاملگي )
ـــ استفاده از كنتاكت لنز
ريسك اثرات اشعه ماورابنفش را در چشم بيشتر ميكنند.
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
برگزاری کنگره ۲۶ اپتومتری ایران
بیست وششمینکنگره اپتومتری ایران از هفدهم تا نوزدهم مردادماه در هتل المپیک برگزار شد
-
بلفاریت خلفی یا همان اختلال عمل غدد میبومین یکی از شایع ترین تصاویر کلینیکی است که اپتومتریست ها طی کار روزانه با آن برخورد می نمایند و درما...
-
يكي از دوستان اپتومتريست تعريف مي كرد يكسال بعد از فارغ التحصيلي وقتي كه در يك مجلس عروسي شركت كرده بودم در ميان جمعي از دوستان و آشنايان اي...
-
UBM يك سيسنم سونوگرافی سگمان قدامی چشم میباشد بر خلاف اولتراسونوگرافی که برای بررسی سگمان خلفی است در این سیستم از صوت با فرکانس با...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر