یکشنبه، دی ۰۶، ۱۳۸۸

شنبه، آذر ۲۸، ۱۳۸۸

چراغی که به خانه رواست به مسجد .....

دوست عزیزمان جناب آقای قندهاری مطلق که معرف همه دوستان هستند مطلبی در باره خشکی چشم در این سایت مکتوب نموده اند امید داریم از این دست مطالب برای درج در این وبلاگ نیز ارسال نمایند البته به زبان شیرین پارسی

پنجشنبه، آذر ۲۶، ۱۳۸۸

كارشناس ارتباطات: استفاده از مطالب بدون منبع يکي از مهم‌ترين آسيب‌هاي وبلاگ‌نويسي در ايران است

يك كارشناس ارتباطات معتقد است: يکي از مهمترين آسيب‌هاي وبلاگ‌نويسي در ايران استفاده از مطالب ديگران بدون ذکر نام نويسنده اصلي و نام سايت يا وبلاگي است که منبع اصلي آن است. به اين صورت انسان يک يادداشت را در چندين وبلاگ مي‌بيند و ممکن است نتواند تشخيص دهد که نويسنده اين مطلب کيست.


فرزانه نزاكتي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اظهار كرد: در اين راستا بهترين راه اين است که خود وبلاگ‌نويس‌ها تصميم بگيرند و تعهد کنند که مطالب ديگران را فقط با ذکر منبع استفاده کنند و اينگونه حقوق مولف را رعايت کنند. بنابراين وبلاگ نويسان بايد احترام به حقوق نويسنده و پديد آورنده متن را در نظر بگيرند كه البته اين امر به تدريج در ايران در حال نهادينه شدن است.


وي افزود: برخي از مواردي که تحت عنوان بي اخلاقي در وبلاگ‌نويسي ناميده مي‌شود، بيشتر تابوشکني است تا عدم رعايت اخلاق. از آنجا که وبلاگ يک رسانه آزاد است و به دليل ويژگي‌هايي که دارد نظير ارزان بودن و سهولت استفاده و تعاملي بودن، مي‌تواند از سوي هر کسي که حداقل سوادي در زمينه استفاده از اينترنت داشته باشد مورد استفاده قرار گيرد.

سه‌شنبه، آذر ۲۴، ۱۳۸۸

واسطه های شيميايی يا پيامرسانهای درون سلولی و بين سلولی

با سلام،
با سری جديدی از مطالب در خدمتتان هستم، در آدرس جديد

آدرس قبلی (ايرانسافتلنز) به تدريج تغيير شکل خواهد يافت و مخصوص نقطه نظرات مصرف کنندگان کنتاکت لنز و مطالب مورد نياز آنها خواهد بود.

یکشنبه، آذر ۲۲، ۱۳۸۸

میگفت بعضی وقتها خدا یک مشکل برای ما پدید میآورد تا ما متوجه شویم که قبل از آن چه راحت بودیم وخبر نداشتیم . راست میگفت . امروز که جز خاطره ای و یادی از او برای من باقی نمانده ، این موضوع را با تمام وجود حس میکنم . تقدیم به محمدرضا ، دوستی که تا همین دیروز در کنارم بود و امروز در آرامش ابدیست . روحت شاد !

سه‌شنبه، آذر ۱۷، ۱۳۸۸

دو مطالعه قابل توجه در مورد طرح پیشگیری از تنبلی چشم بهزیستی

در مطالعه ای که با عنوان "هزينه و اثربخشي بكارگيري كارشناسان بينايي سنجي بجاي مربيان آموزش ديده در غربالگري تنبلي چشم كودكان" در گروه اپيدميولوژي و آمار زيستي، دانشكده بهداشت و انستيتو تحقيقات بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي تهران صورت گرفته مشخص شده است در صورت استفاده از اپتومتريستها بجای روش معمول غربالگري توسط مربیان مهد كودكها ، هزينه شناسايي هر بيمار نصف میشود .تخصص کسانی که این مطالعه را انجام داده اند اپيدميولوژي و آمار زيستي میباشد و این موضوع هم صحت علمی و آماری مطالعه را تایید میکند و هم به دلیل عدم حضور اپتومتریست یا چشم پزشک در میان آنها احتمال نتیجه گیری مغرضانه را منتفی مینماید .
در مطالعه دیگری تحت عنوان " بررسي تطبيقي ميزان خطاي بين معاينه مربيان و كارشناسان بينايي سنجي در اجراي طرح تنبلي چشم استان اردبيل " در دانشگاه علوم پزشكي اردبيل صورت گرفته مشخص شده است در36.4 % مهد کودک ها فاصله استاندارد معاينه رعايت نشده بوده و 18.8 % مربيان از مهارت كامل برخوردار نبوده اند و در بين نتایج معاینه توسط مربيان با بينايي سنج ها 17.7 % اختلاف وجود داشته است. دربین مجریان این مطالعه نیز اپتومتریستی دیده نمیشود .
حال با توجه به موارد فوق باید پرسید که چرا و به چه دلیلی بهزیستی روش گران تر و کم دقت تر را برگزیده است ، آیا این موضوع با حذف اپتومتری از ردیف استخدامی بهزیستی و فقدان نیروی متخصص در تصمیم گیریها بی ارتباط است ؟

چهارشنبه، آذر ۱۱، ۱۳۸۸

چگونه اپتومتری در استرالیا شکل گرفت ؟

نقل از کتاب " اپتومتری در جهان"
در قرن نوزدهم استرالیایی ها مراقبت بینایی را از افراد مختلفی شامل عینکسازان تحربی ، جواهر سازان ، ساعت سازان و فروشندگان دوره گرد دریافت مینمودند . در آن ایام برای تعیین شماره مبلغی پرداخت نمیشد و بیمار فقط قیمت عینک را میپرداخت . اپتیشنها ( اپتومتریستهای اولیه آن روزگار ) فاقد هویت حرفه ای بودند و خود را به چشم یک فروشنده میدیدند . از 1905 تا 1920 اپتیشنها شروع به گرد آمدن دور هم نمودند و مجامع حرفه ای تشکیل دادند . در سال 1918 Australian Optometrical Association (AOA) تشکیل شد . تشکیل این مجامع باعث پدیدار شدن هویت حرفه ای برای آنان شد . این مجامع میخواستند استانداردهای کاری و آموزشی اپتیشنها را تعیین نمایند .
به رسمیت شناخته شدن توسط دولت از طریق اخذ مجوز ، نخستین هدف این حرفه نوپا بود و آموزش پایه و اساس رسیدن به این هدف بود . اولین دوره اپتومتری توسط Institute of Ophthalmic Opticians of Queensland در سال 1909 برپا گردید و به سرعت در سایر ایالتها نیز برقرار گردید و تا سال 1920 شالوده اپتومتری کلینیکی و عملی ریخته شد . اپتیشنها به تبعیت از همتایان آمریکاییشان ، خود را اپتومتریست نامیدند و همچون مدل آمریکایی تکیه اصلی در آموزش اپتومتریستها روی بیولوژی ( بجای فیزیک ) قرار داده شد . وضع قانون محدود کردن اپتومتریستها به کسانی که آموزش کافی دیده بودند با دشواری صورت گرفت و با مخالفت فراوان همراه بود . در سال 1913 ایالت تاسمانی نخستین ایالتی بود که برای اپتومتریستها مجوز قانونی صادر نمود . بیش از 20 سال طول کشید تا سایر ایالتها از تاسمانی تبعیت کنند .( نخستین مجوز صادر شده برای اپتومتریستها در جهان در ایالت مینسوتای آمریکا در سال 1901 بود . برای اپتومتریستهای بریتانیایی تا سال 1958 مجوز صادر نمیشد .)
>>> برای شرکت در تالیف قسمتهای باقی مانده این کتاب از سایت آن دیدن نمایید . تاکنون این پروژه 8 درصد پیشرفت داشته است . <<<

دوشنبه، آذر ۰۹، ۱۳۸۸

تشکیل دبیرخانه دائمی کنگره ها و سمینارهای انجمن علمی اپتومتری ایران

در اقدام جدیدی از سوی انجمن علمی ، دبیرخانه دائمی کنگره ها و سمینارهای انجمن علمی اپتومتری ایران شروع به فعالیت نمود . از مدتها پیش لزوم راه اندازی این دبیرخانه جهت سر و سامان دادن به امور بازآموزی اپتومتریستها احساس میشد . اولین قدم در این راستا توسط همکاران توانمندمان در مشهد با تشکیل دبيرخانه كنگره هاي اپتومتري خراسان برداشته شد و خوشبختانه اکنون شاهد تاسیس این نهاد در سطح کشوری هستیم . این موضوع نشاندهنده فعال بودن انجمن علمی میباشد ودر خور توجه همکاران است . فقط ای کاش سروران انجمن علمی کمی هم در مسائل دیگر – که متاسفانه همه از آن مطلعیم - حسن تدبیر نشان میدادند و مانع از مطرح شدن مسائل خصوصی اپتومتری در محافل غیراپتومتری میشدند . به هر حال از این موضوع و تشکیل این نهاد خوشحالیم و اولین ثمره آن یعنی تعیین تکلیف کنگره سیزدهم به شرح زیر را به فال نیک میگیریم و امیدواریم کم کم این تشکل همچون تشکل خراسان حضور پررنگتری در اینترنت بیابد .
سیزدهمین کنگره سراسری اپتومتری ایران ، مجری: دانشگاه علوم پزشکی ایران ، دبیر علمی: دکتر ابراهیم جعفرزاده پور ، دبیر اجرایی: محمد رضا زرین

هفت اصل بیل گیتس

بیل گیتس (رئیس شرکت مایکرو سافت) طی یک سخنرانی در یکی از دبیرستانهای آمریکا ، خطاب به دانش آموزان گفت که در دبیرستان خیلی چیزها را به دانش آموزان نمی آموزند ؛ او هفت اصل مهم را که دانش آموزان در دبیرستان فرا نمی گیرند ، بشرح زیر نام برد : اصل اول : در زندگی ، همه چیز عادلانه نیست ، بهتر است با این حقیقت کنار بیایید . اصل دوم : دنیا برای عزت نفس شما اهمیتی قائل نیست . در این دنیا از شما انتظار می رود که قبل از آنکه نسبت به خودتان احساس خوبی داشته باشید ، کار مثبتی انجام دهید . اصل سوم : پس از فارغ التحصیل شدن از دبیرستان و استخدام شدن ، کسی به شما رقم فوق العاده زیادی پرداخت نخواهد کرد . به همین ترتیب ، قبل از آنکه بتوانید به مقام معاون ارشد ، با خودرو مجهز و تلفن همراه برسید ، باید برای مقام و مزایایش زحمت بکشید . اصل چهارم : اگر فکر می کنید ، آموزگارتان سختگیر است ، سخت در اشتباه هستید . پس از استخدام شدن متوجه خواهید شد که رئیس شما خیلی سخت گیرتر از آموزگارتان است ، چون امنیت شغلی آموزگارتان را ندارد . اصل پنجم : آشپزی در رستورانها با غرور و شأن شما تضاد ندارد . پدر بزرگهای ما برای این کار اصطلاح دیگری داشتند ، از نظر آنها این کار «یک فرصت» بود . اصل ششم : اگر در کارتان موفق نیستید ، والدین خود را ملامت نکنید ، از نالیدن دست بکشید و از اشتباهات خود درس بگیرید . اصل هفتم : قبل از آنکه شما متولد بشوید ، والدین شما هم جوانان پرشوری بودند و به قدری که اکنون به نظر شما می رسد ، ملال آور نبودند

شنبه، آذر ۰۷، ۱۳۸۸

تلویزیون اینترنتی اپتومتری


این یک سرویس تلویزیونی اینترنتی از اتحادیه اپتومتریست های بریتا نیا ست که هدف آن فراهم نمودن محیطی آموزشی برای اپتومتریست ها می باشد

انجام رفراکشن خواسته جدید عینک سازان !


حتما شما هم شنیده اید که تاریخ تکرار می شود جالب است عینک سازها دارند همان مسیر اپتومتریست ها را دوباره طی می کنند اینها ابتدا به حرفه ای به نام اپتیشنری یا همان عینک سازی مشروعیت دادند و حالا می خواهند اجازه رفراکشن هم بدست بیاورند لابد فردا می خواهند لنز هم بدهند و الی اخر .....

پنجشنبه، آذر ۰۵، ۱۳۸۸

تائوی موفقیت*

"هیچ چیز در دنیا نمی تواندجای سماجت و پشتکار را بگیرد.استعداد نمی تواند ! هیچ چیز عادی تر از آدم های ناموفق با استعداد نیست. نبوغ هم نمی تواند٬ نابغه های ناکام تقریبا یک ضرب المثل اند. تحصیل هم به تنهایی نمی تواند.....٬ تنها اراده و پشتکار صاحبان قدرت مطلق اند." - کالوین کولیج

این تائوی طریقه موفقیت است. تائوی موفقیت شکیبایی و پشتکار است. شکیبایی هنر منتظر شدن است. همانند هر هنر والایی ٬ استادی در این هنر نیاز به زمان دارد. شکیبایی معرفت به زمان است. پشتکار در زندگی٬ یعنی ثابت قدم بودن ٬ سماجت و پافشاری٬ یعنی کله شق بودن. سماجت ٬ مقاوم تر از پشتکار است.پشتکار تعریق موفقیت است٬ سماجت عرق آن است.

قدرت جادویی شکیبایی و سماجت ٬ که هر دوی آنها با هم ٬ تحمل و استقامت نام میگیرند٬ باید همان چیزی باشد که شاعر لبنانی هدی نمعی سروده است:

من به دامن نومیدی پرت نشده ام ٬

من به هنگام جمع آوری عسل خشمگین نشدم ٬

من خشمگین نشدم٬ من خشمگین نشدم ٬ من خشمگین نشدم....

و واقعا که اگر مصمم هستیم که عسل زندگی را جمع کنیم٬ باید دستمان را بارها و بارها در کندو فرو کنیم و انقدر زنبورها دستمان را نیش بزنند که دیگر درد را حس نکنید. باید آنقدر پشتکار و سماجت نشان دهیم تا کسانی که می شناسندمان و دوستمان دارند ٬ به جایی برسند که نتوانند ما را فردی کاملا معمولی بدانند. دیوانه نامیده نخواهیم شد ٬ بلکه اصیل نام خواهیم گرفت
* این نوشته از یک کتاب بسیار زیبا ست "روز شمار زنانی که به دنبال آرامش اند."
از وبلاگ خانم دکتر توکلی

پروژه تالیف کتاب " اپتومتری در جهان "

یکی از نکاتی که میتواند بعنوان مدرک در اثبات توانایی های اپتومتریستها مورد استناد قرار گیرد ، وضعیت اپتومتری در سایر کشورها میباشد وتکیه بر این موضوع همواره در مشکلاتی که برای اپتومتری ایران پیش آمده ، کمک کننده بوده است . اما متاسفانه تا کنون بانک اطلاعاتی جامعی در این خصوص جمع آوری نشده و اگر هم شده به دلیل عدم کلاسه بندی و نگهداری از بین رفته و دیگر در دسترس نمیباشد .

پروژه تالیف کتاب " اپتومتری در جهان " یک پروژه گروهی است که نهادهایی چون انجمن علمی و انجمن صنفی از آن حمایت میکنند . هماهنگی امور اجرایی پروژه برعهده بنده میباشد . این پروژه تا کنون 3 درصد پیشرفت داشته و قسمت مربوط به کشور استرالیا آماده میباشد . همکاران میتوانند از سایت پروژه به آدرس owb.cheshmafzar.com بازدید نموده و آنرا دانلود نموده و مطالب جالب زیر را در آن بخوانند :
  • فراز و نشیبهای تاریخ اپتومتری در استرالیا ( چگونگی تبدیل شدن اپتیشنها به اپتومتریست ، مشکلات ایجاد شده توسط چشم پزشکان ، مشکلات با دولت و بیمه و ... )
  • شرح وظایف اپتومتریستها در استرالیا
  • در استرالیا اپتومتریستها مجاز به تجویز کدام داروها هستند
  • دانشگاهها و انجمنهای اپتومتری در استرالیا
  • مقاطع تحصیلی و دکترای حرفه ای اپتومتری در استرالیا
  • واحدهای درسی اپتومتری در استرالیا

قطعا این پروژه در صورت تکمیل بانک اطلاعاتی بسیار مفیدی خواهد شد ولی این موضوع منوط به همکاری دوستان است . لذا همکاران میتوانند جهت پذیرش قسمتی از این پروژه وپیوستن به مولفان این کتاب با بنده تماس بگیرند .
09179103420

BehruzMaleki@Gmail.com

تمارض به دلیل تغییر مقطع یا تغییر محل تحصیل

بیمار دانش آموز کلاس اول راهنمایی است که با ادعای نابینایی کامل به درمانگاه آورده شده است بیمار فاقد هرگونه عیب انکساری است ته چشم سالم است و هیچ مورد خاصی دیده نمی شود رفلکس های مردمک طبیعی هستند ولی ظاهر بیمار و نحوه راه رفتن او همه ادعای نابینایی او را تایید می کنند بیمار برای سی تی فرستاده می شود نتیجه سی تی نیز هیچ نکته خاصی را نشان نمی دهد و همه چیز طبیعی است پس از حدود دو سه ساعت بیمار بهبودی دید در یک چشم را اطلاع می دهد در پای تابلوی اسنلن دید چشمها تا حدود 10/3 بهبود یافته و بتدریج به فاصله یکی دو ساعت دید بیمار به حالت نرمال بر می گردد ظرف دوهفته بعد نیز این اتفاق چندین بار تکرار شده و دانش آموز با ادعای نابینایی کامل به منزل باز می گردد انجام تست وی ای پی نیز سلامت راههای عصبی بینایی بیمار را تاییدمی کند
به نظر می رسد تغییر مقطع تحصیلی و تغییر شرایط محیط تحصیل می تواند دلیل خوبی برای بروز اتفاقاتی از این قبیل باشد گفتگو با مربیان و معلمان بالاخره منجر به حل مشکل این بیمار گردید و این بخش از ادعاهای این دانش آموز پایان یافت نکته مهم ضرورت توجه کامل اپتومتریست به وضعیت سلامتی چشمان بیمار است و اگر دلیل خاصی برای انجام تستهای تشخیصی دیگر مانند سی تی اسکن یا وی ای پی وجود ندارد نباید بلافاصله اقدام به انجام آنها کرد بلکه باید کمی صبر کرد و اگر مشکل حل نشد اقدامات تشخیصی بعدی را انجام داد

دوشنبه، آذر ۰۲، ۱۳۸۸

چرا لازم است اپتومتریست ها در در مان بیماران دیابتی مشارکت داشته باشند

علیرغم پیشرفتهایی که در علوم بالینی و پایه در بیست سال گذشته روی داده است بروز موارد جدید دیابت و عوارض مرتبط با دیابت بگونه دهشتناکی رو به ازدیاد است مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای ایالات متحده گزارش داده است که تعداد افراد دیابتی و موارد از دست رفتن بینایی مرتبط با بیماری دیابت (رتینوپاتی دیابتیک ، کاتاراکت و گلوکوم )بین سالهای 2005 تا 2050 سه برابر خواهد شد
متغیرهای متعددی مرتبط با این مشکل شناسایی شده اند که عبارتند از افزایش میزان چاقی ، گسترش استفاده از غذاهای پر کالری ، افزایش شیوه زندگی کم تحرک و مجموعه ای از عوامل اجتماعی ، روانی و ژنتیک که اثرات آنها کمتر شتاخته شده است
بعنوان مراقبین اولیه سلامت ما اغلب به بیماران دیابتی برمی خوریم که چندین مشکل چشمی و سیستمیک دارند در بیشتر موارد این مشکلات و اختلالات با مکانیسم های پیچیده و شایع مرتبط می باشند برای فراهم نمودن بهترین خدمات ممکن ما باید هم این بیماری و عوارض آن را بشناسیم و هم در مدیریت درمان بیماران دیابتی مان مشارکت داشته باشیم

شنبه، آبان ۳۰، ۱۳۸۸

خبرهای تازه



شنیده ها از کنگره چشم حاکی است که برخی چشم پزشکان محترم در کنگره چشم خصوصا بعد از شنیدن اظهارات همکار امریکاییشان در مورد فعالیت اپتومتریستها در انجا گویا برای جلوگیری از توسعه هرچه بیشتر اپتومتری در ایران قرا است در ابتدا رشته افتالمیک نرسینگ را راه اندازی نمایندکه یک سال به پرستارها اموزش داده شود که در بیمارستانها بجای اپتومتریستها از انان استفاده نمایند و به هر نحو که میتوانند از برقرای دکترای اپتومتری جلوگیری نمایند

سه‌شنبه، آبان ۲۶، ۱۳۸۸

تجويز عينک دليل 75 درصد مراجعات مردم به چشم پزشکان است

این مطلب را بارها از زبان منابع اپتومتری شنیده بودیم اما منابع چشم پزشکی کمتر به این رقم اعتقاد داشته اند اما حالا خانم دکتر رجوی خودشان اظهار می دارند که هفتادو پنج درصد از مراجعین مراکز چشم پزشکی صرفا برای دریافت عینک مراجعه می کنند با کمی دقت می توان در یافت که اگر برنامه ریزی در ستی انجام شود و به آموزش دانشجویان اپتومتری و تجهیز گروههای آموزشی اپتومتری توجه کافی گردد چه صرفه جویی بزرگی در زمینه تربیت نیروی انسانی موردنیاز در بخش مراقبت از چشم وبینایی صورت خواهد پذیرفت اگر می شد که هرکسی کار خودش را انجام بدهد

پنجشنبه، آبان ۲۱، ۱۳۸۸

شکایت های ناشی از کار با رایانه را می توان با استفاده از عینک مناسب کاهش داد

نشانگان بینایی رایانه که با چشم درد ، سردرد و سوزش و خشکی چشم مشخص می شودرا می توان براحتی با تجویز عینک های ویژه رایانه درمان کرد فقط کافیست شما 0.75+دیوپتر به تصحیح دور بیمارتان اضافه کنید بدین ترتیب کاربران رایانه مدت طولانی تری خواهند توانست بدون شکایت بکار خود ادامه دهند اثر بخشی این اقدام مستلزم استفاده این عینک از همان ابتدای شروع به کار با رایانه می باشد
دانشمندان معتقدند پیکسل های صفخه مانیتور رایانه قادر به تحریک تطابق چشم نیستند و چشم نمی تواند به اندازه مورد نیاز برای محل قرار گرفتن صفحه مانیتور تطابق نماید در نتیجه کاربر رایانه دچار نوسان تطابق شده و شکایت های ذکر شده در نشانگان بینایی رایانه بروز می نماید
علاوه بر این لازم است تا کاربران رایانه که از مانیتور های لامپی CRT استفاده می نمایند از عینک هایی با عدسی ضد بازتاب استفاده نمایند این عدسیها دارای پوششی هستند که می تواند اشعه الکترومغناطیس را جذب و به کاهش علائم و شکایتها کمک نماید
همه کاربران رایانه که بیشتر از سه یا چهار ساعت در روز از رایانه استفاده می کنند میتوانند برای در یافت عینک مخصوص رایانه به اپتومتریست خود مراجعه نمایند

چهارشنبه، آبان ۲۰، ۱۳۸۸

اتصال علم به زندگی: عدسیهای تدریجی PureLife

بسیاری از عدسیهای تدریجی امروزی با نگاه به شیوه زندگی مردم در گذشته ونحوه استفاده آنها از چشمها یشان طراحی و ساخته می شوند رودنشتوک جدیدترین عدسی تدریجی خود بانام Purelife رابر اساس اطلاعات جمع آوری شده در طی هفت سال از استفاده کنندگان واقعی این عدسیها و با طراحی فنی پیشرفته تولید نموده است نتیجه این که عدسی بدست آمده که اساس آن نحوه استفاده امروزی مردم از چشمهایشان است مفهوم تعادل کامل رودنشتوک امکان برقراری دید واضح دوچشمی و وضوح تصویر را در هنگام حرکت چشمها برروی سطح عدسی فراهم می آورد
در این عدسی همچنین از اصل کانون شبکیه استفاده شده است که بدین مفهوم است که به محض قرار گرفتن عدسی در محل خود در مقابل چشم تصویر بر روی شبکیه فوکوس می شود این تکنولوژی باعث بهبود حدت بینایی در تمام قسمتهای میدان بینایی بویژه در دید نزدیک و دید حد واسط می گرددحداقل ارتفاع کراس برای عدسیهای نوع PurelifeXS چهارده میلیمتر و برای نوع معمولی آن هجده میلیمتر می باشد این نوع عدسی تدریجی را می توان برای همه افراد بالای چهل سال که برای اولین بار نیاز به تجویز عینک نزدیک دارند فیت نمود
این عدسیها در ایران در کنگره اپتومتری امسال معرفی شدند و من علاوه بر خودم برای حداقل ده نفر دیگر از بیمارانم آنرا فیت کرده ام و بویژه شاهد انطباق سریع خودم و بیمارانم با این عدسیها بودم
برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید

چرا خودمان به خودمان ضربه می زنیم

مطمئنا هدف دکتر امیری از ارائه این مطلب عنوان اصلی آن نبوده و با هدف آگاهی بخشی عمومی چنین مطلبی را به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان ارائه کرده است ولی برداشت غلط از مطلب و زدن یک عنوان نادرست بر روی این مطلب از آن مطلبی بر ضد اپتومتری و لنزهای تماسی ساخته است در حالیکه به دلایل متعدد ما با کاهش متقاضیان لنز تماسی ویا توقف استفاده از آن روبرو هستیم چرا خودمان با ارائه مطالبی از این قبیل به ترساندن مردم از لنزهای تماسی کمک می کنیم بیاییم مسئولانه تر صحبت کنیم و با دست خودمان کار را برای خودمان دشوار تر نکنیم

سه‌شنبه، آبان ۱۹، ۱۳۸۸

اشتباه در تشخیص

بیماری با چشمان قرمز به شما مراجعه می کند و از درمان قبلی مشکل چشمش ناراضی است او حدود یک هقته پیش به یکی از همکاران شما مراجعه کرده است واین همکار پس از معاینه برای اوتشخیص Iritis داده و برای او pred-Fort تجویز نموده است علیرغم مراجعه مجدد بیمارواعلام بدتر شدن وضعیت چشم او درمانگر همچنان بر تشخیص اولیه خود مصر بوده و از بیمار می خواهد که درمان را ادامه دهد اما امروز وقتی شما پشت اسلیت می نشینید در همان نگاه اول دندریت بزرگی را بر روی قرنیه بیمار می بینید حالا به بیمار چه می گویید و به آن همکار که بیمار اولین بار به او مراجعه کرده است چه می گویید؟

پنجشنبه، آبان ۱۴، ۱۳۸۸

ابتکارات جالب در اپتومتری - اینبار یک ابتکار ایرانی


مبدل گوشی موبایل به CCTV پرتابل برای افراد Low Vision


امروزه گوشیهای موبایل دوربین دار فراگیر شده اند و آنها را میتوان به قیمت مناسبی تهیه نمود . همکاران مبتکر و خوش فکر ما ، آقای سیدبهروز ظهوریان و خانم مریم تراب مستعدی از همین مسئله استفاده کرده اند و با افزودن یک قطعه سخت افزاری ، گوشیهای موبایل دوربین دار را تبدیل به دستگاه تلوزیون مدار بسته قابل حمل و نقل نموده اند . این وسیله برای افراد دچار کم بینایی بسیار کمک کننده است و در حالی که برای خرید یک دستگاه CCTV پرتابل حداقل باید 600 الی 700 هزار تومان خرج نمود این وسیله همان امکانات را با قیمت ناچیزی فراهم می آورد و تولید انبوه آن خدمت بزرگی به افراد کم بینا خواهد بود. حتی افراد عادی هم میتوانند در سنین پیرچشمی از این وسیله برای خواندن متون استفاده نمایند . متن خبر در روزنامه خراسان - سایت آقای ظهوریان

چهارشنبه، آبان ۱۳، ۱۳۸۸

اندیکاسیون تجویز سیلندر

مطمئنا شما هم نسخه های عینک زیادی را دیده یا می بینید که حاوی مقادیر کم سیلندر مانند 0.25یا0.50 هستند در بسیاری از موارد سیلندر تجویز شده تاثیر چندانی بر روی دید بیمار ندارد و حذف آن هیچ تغییری در دید فرد ایجاد نمی کند لازم دیدم یادآوری کنم فقط زمانی لازم است تا سیلندر تجویز گردد که یا باعث افزایش دید بیمار گردد و یا به رفع شکایتهای فرد کمک نماید ونسخه عینکی صحیح تر و قابل اعتماد تر است که حداقل میزان سیلندر در آن تجویز شده باشد بنابر این بهتر است تا از نقش سیلندر در افزایش دید یا رفع شکایتهای بیمار مطمئن نشده اید از تجویز آن خودداری نمایید این موضوع بویژه در مورد سیلندرهای کم مانند 0.25 و0.50صدق می کند چراکه بنظر می رسد بیشتر بیماران بدون تجویز مقادیر کم سیلندر نیز دید خوبی داشته باشند

یکشنبه، آبان ۱۰، ۱۳۸۸

چهارشنبه، آبان ۰۶، ۱۳۸۸

یک مورد جالب

بیمار زن جوانی است که برای او لنز تماسی نرم با مارک تجاری BIOFINITY تجویز شده است بیمار قبلا نیز چندین بار جابجایی لنز در چشم راست را تجربه کرده است این بار نیز این خانم با شکایت درد شدید در چشم راست واحساس گم شدن لنزدر چشمش به من مراجعه کرددر معاینه با اسلیت در ظاهر چیز خاصی مشاهده نشد با برگرداندن پلک بخشی از لبه لنز در فورنیکس فوقانی مشاهده شد که پس از ریختن تتراکایین و با استفاده از یک سوآپ لنز بیرون کشیده شد و از چشم بیمار خارج گردید بیمار سابقه وارد آمدن ضربه به این چشم را ذکر می کند در معاینه دقیق تر با اسلیت یک نوار آبی رنگ در محل لمب مشاهده شد که به نظر می رسدباعث فلت تر شدن این ناحیه و در نتیجه عدم ثبات لنز بر روی قرنیه شده است به هر حال این امر باعث شدتا بیمار برای همیشه با لنز تماسی وداع کند ودر همان دفتر کار من لنزهایش را روانه سطل زباله کند

سه‌شنبه، آبان ۰۵، ۱۳۸۸

یک داستان

چوپانی مشغول چراندن گله گوسفندان خود در یک مرغزار دور افتاده بود .ناگهان سرو کله یک اتومبیل جدید کروکی از میان گرد و غبار جاده های خاکی نمایان شد .راننده آن اتومبیل که یک مرد جوان بسیار شیک پوش با لباس های مارک دار بود سرش را از پنجره اتومبیل بیرون آورد و پرسید :اگر من بتوانم بتو بگویم که دقیقا چند راس گوسفند داری یکی از آنها را به من خواهی داد ؟.چوپان نگاهی به جوان انداخت و با وقار خاصی جواب داد آری .جوان ماشین خود را در گوشه ای پارک کرد و نوت بوک خود را بسرعت از ماشین بیرون آورد و آن را به یک تلفن راه دور وصل کرد .روی اینترنت وارد صفخه ناسا شد جائی که میتوانست سیستم جستجوی ماهواره او (جی پی اس ) را فعال کند . منطقه چراگاه را مشخص کرد یک بانک اطلاعاتی با 60 صفحه کار برگ اکسل بوجود آورد و فرمول پیچیده عملیاتی را وارد کامپیوتر کرد و بالا خره 150 صفحه اطلاعات خروجی سیستم را توسط یک چاپگر مینیاتوری همراهش چاپ کرد و آنگاه در حالیکه آنها را به چوپان میداد گفت :شما در اینجا دقیقا 1586 راس گوسفند دارید .چوپان گفت درست است . حالا میتوانی یکی از گوسفند ها را برداری . آنگاه به نظاره مرد جوان که مشغول انتخاب کردن و قرار دادن آن گوسفند در داخل اتومبیلش بود پرداخت .وقتی کار انتخاب آن مرد تمام شد چوپان رو به او کرد و گفت . اگر من دقیقا به تو بگویم که چکاره هستی گوسفند مرا پس خواهی داد ؟مرد جوان پاسخ داد آری چرا که نه .چوپان گفت تو یک مشاور هستی .مرد جوان گفت راست میگوئی اما به من بگو از کجا حدس زدی ؟چوپان پاسخ داد . کار ساده ایست بدون اینکه کسی از تو خواسته باشد به اینجا آمدی . برای پاسخ دادن به سوالی که خود من قبلا جواب آنرا میدانستم مزد خواستی مضافا اینکه هیچ چیز راجع به کسب و کار من نمیدانی و به جای گوسفند سگ مرا برداشتی

امکان و لزوم تاسیس دکترای حرفه ای بینایی سنجی در ایران

آقای دکتر ابراهیمی ( نفر اول از سمت راست در تصویر زیر ) از جمله کسانی بودند که در تصویب دکترای حرفه ای فیزیو تراپی نقش اساسی داشتند (خود ایشان PhD فیزیوتراپی هستند) . ضمن تشکر مجدد از ایشان بخاطر وقتی که در اختیار ما گذاشتند ، متن مصاحبه با ایشان در مورد دکترای حرفه ای فیزیو تراپی و دکترای حرفه ای بینایی سنجی را با هم میخوانیم :



1- لطفاً به اختصار خودتان را معرفی نمائید؟
دکتر اسماعیل ابراهیمی تکامجانی هستم، استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و دبیر بورد فیزیوتراپی و اعضاء مصنوعی و نیز رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران می باشم. در حال حاضر عضو هیات مدیره نظام پزشکی تهران و عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور هستم.
2- هدف فیزیوتراپیستها از پیگیری و تبدیل دوره به دکترای حرفه ای چه بوده؟
از آنجایی که در دوره کارشناسی نمی توان به همه امور حیطه گسترده رشته پرداخت و به همه علوم و تکنولوژی رشته فیزیوتراپی دست یافت و از طرفی در دوره تحصیلات تکمیلی نیز نیل به این مهم دشوار است لذا بر آن شدیم که دوره دکترای حرفه ای فیزیوتراپی (DPT) را که سبب عمیق شدن دانش رشته ای و باعث توانمندی مهارت و تکنیک همکاران می شود، راه بیندازیم .
3- تفاوت DPT با PhD فیزیوتراپی در چیست؟
DPT عمدتاً به علوم بالینی و تکنیک ها و نهایتاً سبب خدمت رسانی قوی تر و بهتر می گردد در حالیکه PhD فیزیوتراپی بیشتر بر مبنای تحقیق و پژوهش طراحی شده و جهت تولید علم بوده و در امور آموزش و پژوهش بکار می رود.
4- با تصویب دکترای حرفه ای چه تغییراتی در اختیارات فیزیوتراپیست ها به وجود می آید؟
تصویب DPT علاوه بر افزایش میزان دانش و تکنیک و مهارت حرفه ای سبب ارتقای بیشتر و بهتر در تشخیص، درمان بیمارها و اختلالات خواهد شد بعلاوه اینکه نقش و وظایف حرفه ای و مسئولیت های درمانی و خدمات رسانی بیشتر و قوی تری را در ارتقاء سلامت جامعه عهده دار خواهد شد.
5- شما کار را چگونه آغاز کردید؟
ما پس از بررسی و مطالعه لازم در کشورهایی که در امر راه اندازی DPT موفق بوده اند و کمیته ای تحت عنوان کمیته "دکترای حرفه ای فیزیوتراپی" در انجمن فیزیوتراپی ایران تشکیل شد که از اساتید و همکاران دانشگاه های علوم پزشکی کشور بودند. این کمیته با تلاش شبانه روزی و عالمانه و صادقانه ظرف 8 ماه طرح دکترای حرفه ای را تهیه و به انجمن فیزیوتراپی ایران ارائه نمود. که از طرف چندین دانشگاه علوم پزشکی به وزارتخانه ارسال گردید و خوشبختانه در روز تاریخی 22/2/1388 (اولین روز بیستمین کنگره سراسری فیزیوتراپی) توسط آقای دکتر لنکرانی وزیر سابق بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مورد تأیید قرار گرفت و در همان روز در شورایعالی برنامه ریزی علوم پزشکی در مقطع تحصیلات تکمیلی (از کارشناسی و کارشناسی ارشد به دکترای حرفه ای DPT) مصوب گردید.
6- موثرترین عوامل تصویب DPT از دیدگاه شما در چه می باشد؟
1) درخواست و پیگیری بدنه پرشور و با پشتکار و هدفمند رشته.
2) اساتید و پیش قراولان هدفمند و وقت گذار و خستگی ناپذیر رشته.
3) کمیته فرهیخته و گرانقدری که همه مساعی خویش را جانانه بکار بست و طرح مناسبی را در اسرع وقت تهیه و ارائه نمود.
7- نحوه تبدیل مدرک لیسانس و فوق لیسانس به DPT به چه ترتیب است؟
مصوبه شورایعالی برنامه ریزی علوم پزشکی دکترای حرفه ای فیزیوتراپی (DPT) از مقطع تحصیلات تکمیلی است لذا ما دو برنامه جداگانه از کارشناسی و کارشناسی ارشد به همراه دو آیین نامه جدید به وزارتخانه ارائه دادیم که کارشناسان فیزیوتراپی جهت رسیدن به DPT می باید 60 واحد و کارشناسان ارشد 40 واحد بگذرانند که این واحدها اعم از نظری، عملی و کارآموزی است.
8- با توجه به اینکه جنابعالی سال ها ریاست دانشکده را بر عهده داشته و با مسائل رشته ما آشنایی دارید نظرتان در مورد دکترای حرفه ای بینایی سنجی چیست؟
به نظرم رشته بینایی سنجی (اپتومتری) از همه جهات پتانسیل و ظرفیت ارتقاء به دکترای حرفه ای را داراست که انشاء ا... در صورت نیل به این هدف غایی رشته اپتومتری و همکاران رشته مطمناً قادر خواهند بود در امر تشخیص، درمان بیماران بسیار موفق تر از گذشته باشند.
9- به نظر شما بینایی سنج ها از کجا اقدامات لازم را شروع نمایند؟
با تشکیل یک کارگروه یا یک کمیته فنی از همکاران با تجربه و با پشتکار و معتقد به ارتقای رشته و با استفاده از تجارب دیگر دوستان از سایر رشته ها می توان اقدامات را شروع نمود و طرح مناسبی با توجه به استاندارد جهانی و بومی ایران تهیه نمود و به وزارتخانه متبوع ارائه کرد و پیگیری نمود و به نتیجه مطلوب رساند.
10- مهمترین موانع پیش روی اپتومتریستها برای تصویب دکترای حرفه ای بینایی سنجی چیست؟
ممکن است بعضی رشته های تخصصی پزشکی با عنایت به قرابت عملکرد دچار ابهام شوند. در چنین شرایطی همکاران بینایی سنجی بویژه کمیته دکترای حرفه ای بینایی سنجی می باید با برنامه شفاف و هدفمند و با رعایت همه مرزها و محدودیت ها همه وظایف و نقش همکاران را در شرایط جدید مشخص نموده و به دفاع صادقانه بپردازد و در رفع شبهات و ابهامات اقدام نماید و به همه دغدغه ها و نگرانی ها پاسخ مناسب و صریح بدهد. قطعاً دکترای حرفه ای رشته اپتومتری می باید توانمندی و کارآیی در ارائه خدمات توسط همکاران بینایی سنج را فراهم نماید و در حوزه و حیطه استحفاظی خود با رعایت همه قوانین و مقررات به امر خطیر خدمتگزاری بپردازد.
از شما متشکریم و امیدواریم به زودی شاهد تاسیس دکترای حرفه ای اپتومتری در ایران باشیم.

دوشنبه، آبان ۰۴، ۱۳۸۸

چارتهای بینایی LCD



چارتهای بینایی کاغذی سنتی جای خود را به چارتهای لامپی دادند چارت پروژکتورها جای چارتهای لامپی را گرففتند و اینک چارتهای LCD می آیند تا جای چارتهای قبلی را در مطب های مجهزبه خود اختصاص دهند چارتهای بینایی LCD به تازگی وارد بازار شده و دارای امکانات متنوع وخوبی است یکی از امتیازات این چارتها کانتراست بالای آنهاست وافزایش نور محیط باعث کاهش کانتراست آنها نمیگردد در حالی که هنگام استفاده از چارت پروژکتورها باید نور محیط کمتر شود تا تارگتها واضح ترشود ودر بهترین وضعیت باز هم بیماران تاری تارگتها را گزارش میکنند
چارتهای LCD داری رنج متفاوتی از اپتوتایپها شامل British, Sloan, Sheridan-Gardner, Landolt Cs, Tumbling Es, Lea symbols, Lea numbers and Kaye pictures میباشند .

امکان سلکت کردن اپتوتایپ باعث راحتی معاینه کودکان میشود .

همچنین دارای Duo chrome testو Fixation disparity test و phoria test , و Worth 4 dot test وtest Associated phoria میباشد .

چارتهای پیشرفته تر آن داردای امکاناتی چون Letter contrast sensitivity testو Polarised mask optionو Polarised binocular balancing testو Vernier acuity testمیباشند.

تجویزهای دقیق تر نیازبه تجهیزات پیشرفته تری دارد

اگر قصد تهیه یک چارتهای بینایی LCDبا قیمت مناسب دارید اینجا را کلیک کنید

شنبه، آبان ۰۲، ۱۳۸۸

اپتومتری در ایران :اختیارات یکسان برای همه مقاطع

من هم با آقای مالکی هم عقیده هستم که شرح وظایف را نباید تکه تکه کرد و همه مقاطع اپتومتری باید شرح وظایف یکسانی داشته باشند مقاطع بالاتر صرفا برای تدریس و پژوهش تربیت می شوند و نتیجه کار انها باید در اختیار مقطع اصلی اپتومتری یعنی کارشناسان قرار گیرد و مورد استفاده عملی واقع گردد
تغییر مقطع اپتومتری باید در سطح کارشناسی انجام شود و همه کارشناسان اپتومتری باید به دکترای حرفه ای ارتقاء یابند در حالیکه مقطع کارشناسی ارشد و دکترای پی اچ دی نیز باید حفظ گردندانجام هر تغییری مستلزم تلاش و پیگیری مستمر و خواست قاطبه شاغلین یک حرفه است ما باید تلاش کنیم تا همه همکاران ما با اهمیت انجام چنین تغییری در مقطع اصلی اپتومتری اشنا شوند و پیگیری آنرا در اولویت قرار دهند در راستای انجام چنین امری تاسیس وبلاگ یا سایتی با نام دکترای حرفه ای اپتومتری می تواند اولین قدم برای نیل به این مهم باشد به امید موفقیت در تاسیس اولین دوره دکترای حرفه اپتومتری در ایران

سیمینار استرابیسم

سیمینار استرابیسم روزهای پنج شنبه و جمعه 30 مهر و اول آبانماه 1388 در تالار اجتماعات بیمارستان خاتم الانبیاءمشهد برگزار شد در این جلسه روشهای تشخیص آنومالیهای عضلات چشمی ،ارزیابی بیمار مبتلا به دیپلوپی، تعيين دید در کودکانnonverbal ، تشخیص و درمان سندروم های Duaneو Brown، تجویز عینک در مبتلایان به استرابیسم و اعمال جراحی مربوطه توضیح داده شد . این جلسه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیرازو بیرجند برگزار شد . با وجود امتیاز بازآموزی تعداد همکاران اپتومتریست کمی در این این جلسه شرکت کردند.

یادآوری وضعیت هشدار زرد برای اپتومتری

در زیر لیستی از کشورهایی که هم اکنون دارای OD هستند یا درحال تبدیل B.Sc. به OD هستند را میبینید :
* ایالات متحده آمریکا
* کانادا
* انگلستان ( آغاز تبدیل از سال 2009 در Institute of Optometry با همکاری London South Bank University )
* استرالیا ( آغاز تبدیل از سال 2011 در University of Melbourne)
* فیلیپین
* تایلند
* عربستان سعودی - دانشگاه القسیم
* نیجریه
* غنا
جالب است بدانید مورد آخر یعنی کشور آفریقایی غنا - که برخلاف نامش هیچ نشانی از غنی ندارد - در سال 2004 B.Sc. را به OD تبدیل نمود درحالیکه تعداد اپتومتریستهای این کشور فقط حدود 100 نفر است و تعداد بسیار زیادی از افراد تجربی کار در آنجا بطور غیر قانونی اقدام به معاینه و تجویز مینمایند .
کمی بیاندیشیم ، آیا ما (حداقل) 1700 نفر اپتومتریست ایرانی از آن صد نفر کمتریم ؟ چرا باید زمزمه هایی به گوش برسد که میخواهند شرح وظایف اپتومتری را دو تکه کنند . در حالیکه با یک جستجوی ساده در اینترنت خواهید دید که در هیچ یک از کشورهایی که اپتومتری بصورت B.Sc. میباشد نه تنها هیچ وقت تجویز لنز از عینک جدا نشده است بلکه حتی در بعضی از آنها (مثل استرالیا و نیوزلند ، انگلستان پس از گذراندن یک دوره تکمیلی ) تجویز دارو جهت درمان بیماریهای ساده چشمی نیز از وظایف لیسانسها محسوب میگردد. چرا همه تلاش خود را صرف برپا نمودن OD ننماییم تا این مشکل را یکباره حل کنیم ؟
البته من با بسیاری از همکاران ارشد رابطه نزدیک دارم وخوشبختانه اکثریت آنان متفق القولند که هدف از دوره های ارشد و PHD ، تربیت نیروی محقق و آکادمیک و اساتید دانشگاه میباشد و در کنار آن باید مقطع پایه اپتومتری به OD تغییر یابد . لذا برهمه ماست که در حد توان خود دوستانی را که در راس امور هستند از طریق جمع آوری مدارکی چون شرح وظایف اپتومتری در سایر کشورها یاری نماییم .

چهارشنبه، مهر ۲۹، ۱۳۸۸

کتابهای الکترونیکی اپتومتری و افتالمولوژی همه در یک DVD

دوستان عزیز ما در شرکت چشم افزار بینا لطف کرده اند و نمونه ای از دی وی دی حاوی کتابهای الکترونیکی اپتومتری را برای من ارسال کرده اند مجموعه بسیار جالبی است و کتابهای بسیار مفیدی در آن وجود دارد تعدادی از این کتابها را می توانید در اینجا ببینید مطمئنا این دوستان زحمت زیادی برای تهیه آن کشیده اند با مراجعه به سایت این شرکت از نحوه تهیه نمودن آن مطلع شوید داشتن این دی وی دی برای هر اپتومتریست یک ضرورت است

تایید یک داروی درمان گلوکوم برای تقویت مژه ها



bimatoprostکه بیشتر به عنوان یک داروی ضد گلوکوم شناخته می شود اخیرا به دلیل یکی از خواص جانبی اش که ضخیم تر نمودن مژه ها می باشد توانسته تاییدیه FDA را برای مصرف زیبایی کسب نماید این دارو با نام تجاری Latisse عرضه خواهد شد
این دارو طول مژه ها به میزان 25% ومشکی بودن آنها را به میزان 16% افزایش می دهد ضخامت و تعداد مژه ها نیز با این دارو افزایش می یابد این دارو در بیمارانی که از سایر داروهای کاهنده فشار چشم استفاده می کنند بااحتیاط باید مصرف گردد

مترجم گوگل

اگربا متنی مواجه شدید که به زبانهای آلمانی اسپانيايی انگلیسی ايتاليايی چینی روسی فرانسوی عربی و... بود دیگر نگران ترجمه آن نباشید گوگل امکان ترجمه 51 زبان را به یکدیگر امکان پذیر کرده و خوشبختانه زبان پارسی هم یکی از این گزینه هاست برای استفاده از این امکان گوگل به این آدرس مراجعه فرمایید.اما متاسفانه ترجمه آن خیلی هوشمند نیست ولی بلاخره کاچی به از هیچی

دوشنبه، مهر ۲۷، ۱۳۸۸

عدسي‌هاي تماسي سخت، درمان خيرگي چشم‌ها

يک متخصص چشم و فوق تخصص قرنيه گفت: افرادي كه مشكل خيرگي دارند، مي‌توانند از عدسي‌ها در حل مشكل بينايي استفاده كنند.

دكتر حسين شيردل، در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا - منطقه علوم پزشكي تهران، درباره موارد استفاده عدسي‌ها اظهار داشت: چشم پزشكان پس از عمل جراحي ليزيك در افرادي كه نمره چشم بالا، قوز قرنيه و مشكل ديد دو چشمي دارند و بعد از عمل نيز دچار مشكلات بينايي هستند بيشتر از عدسي تماسي سخت استفاده مي‌كنند.

وي افزود: اين نوع عدسي‌ها همچنين مي‌توانند در بينايي افرادي كه دچار آستيگماتيسم چشمي‌اند و تغييراتي در نزديك بيني آن‌ها ايجاد شده، مؤثر باشند.

دكتر شيردل ادامه داد: افرادي كه حالت خيرگي آن‌ها به علت خطاهاي تصويري زياد است و شب‌ها مشكلات ديد نوري دارند نيز مي‌توانند از اين عدسي‌ها در حل مشكل بينايي استفاده كنند.

وي در خصوص انواع عدسي‌ها گفت: اين نوع عدسي‌ها با توجه به نوع طراحي‌شان متفاوت هستند و بايد در انتخاب آن‌ها به مواردي از قبيل تأثير در اكسيژن رساني به سطح قرنيه و مقاومت در برابر رسوب پذيري توجه كرد.

اين فوق تخصص قرنيه در پايان تأكيد كرد: عدسي بايد در جابجايي اشك و لنز به آساني ايفاي نقش كند و طوري انتخاب شود كه لبه لنز بالاتر از سطح قرنيه باشد.

مصاحبه با پیشکسوتان - آقای علی اکبر شفیعی - قسمت پایانی

نظر شما در مورد وبلاگ Optiran چیست ؟
من این مطلب را قبلا هم به آقای علیمیرزایی گفته ام که اگر بشود وبلاگ یک سدی داشته باشد تا افراد خارج از رشته نتوانند به همه ی اطلاعات دسترسی داشته باشند ، خیلی بهتر میشود . مثلا اینکه بیایم User Name و Password جداگانه برای تمامی بچه های اپتومتری در نظر بگیریم . البته به نظر من Optiran بسیار وبلاگ کاربردی و موفقی هست . آقای علیمیرزایی هم دانشش را دارد و هم اکیپ همکاران بسیار پرباری دارد . وبلاگ مطالب بسیار به درد بخوری در زمینه های تخصصی دارد . خود من خیلی از مطالبی که برای پایان نامه ام در سایتهای دیگر گیر نمی آوردم از طریق این وبلاگ بدست آوردم . power point presentation هایی که از این وبلاگ دانلود کردم خیلی به دردم خوردند .

در خاتمه پیام شما به دانشجویان و فارغ التحصیلان جدید اپتومتری چیست ؟
من خودم را جزو افرادی میدانم که عاشق اپتومتری اند ولی بعضی از بچه ها قدر این رشته را نمی دانند . الان پسر من در مالزی سال سوم اپتومتری است در صورتی که قدرت انتخاب هر رشته ای اعم از دندانپزشکی ، پزشکی و ... را داشت . تنها پیام من به دانشجویان این است که قدر خودتان و رشته ای که در آن مشغول به تحصیلید را بدانید . مهمترین نکته این است که خودتان را باور کنید ، متاسفانه خیلی از بچه های ما باور ندارند که صاحب شخصیت اجتماعی بالایی هستند . من از سال 61 تا 69 با هزار دوندگی توانستم به پروانه برسم و به همین خاطر این امتیاز را به آسانی از دست نمیدهم ولی بچه ها چون امروز که فارغ التحصیل بشوند فردا پروانه می گیرند قدرش را نمی دانند .

مجددا از شما تشکر میکنیم و برایتان آرزوی موفقیتهای بیشتر داریم .
تهیه گزارش : سید سعید ایوب زاده

شنبه، مهر ۲۵، ۱۳۸۸

گفتگوی روزنامه قدس با دکتر عباس عظیمی به مناسبت روز جهانی بینایی


گفتگوي قدس با عضو هيات مديره انجمن علمي اپتومتري ايران؛ جمعيت نابينايان تا سال 2020 به دوبرابر خواهد رسيد
* دکتر عباس عظيمي خراساني متولد 1332 شهر مقدس مشهد در يک خانواده مذهبي است. وي تحصيلات ابتدايي و دبيرستان را با موفقيت سپري نمود و در سال 1352 به عنوان اولين دانشجويان رشته اپتومتري پذيرفته شد و دانشنامه خود را در سال 1357 به دليل مبارزات انقلابي با يک سال تأخير از دانشگاه فردوسي مشهد دريافت کرد و اولين کلينيک علمي اپتومتري در مشهد را راه اندازي نمود، اما پس از سه سال کار درماني براي ادامه تحصيل راهي آمريکا شد. او 9 سال به صورت ممتد در سه دانشگاه هيستون، پاسيفيک و دانشگاه نيويورک تحصيل و در نتيجه فوق ليسانس در فيزيولوژي اپتيک در زمينه لنزهاي تماسي، دکتراي حرفه اي اپتومتري از دانشگاه علوم پزشکي پورتلند (پاسيفيک) و دکتراي تخصصي
( PhD ) در علوم بينايي و چشم با درجه برجسته ( Outstanding ) دريافت نمود و به ايران برگشت. به مناسبت هفته عصاي سفيد مصاحبه اي پيرامون مشکلات بينايي و وضعيت کشورمان براي رفع مشکل روشندلان و تلاش در جهت مقابله با نابينايي صورت گرفته که تقديم مي گردد: * جناب آقاي دکتر عظيمي خراساني لطفاً در خصوص روز جهاني بينايي و نيز روز نابينايان يا روز عصاي سفيد مطالبي را براي خوانندگان صفحه جامعه روزنامه قدس بيان کنيد. ** سازمان بهداشت جهاني، آژانسهاي بين المللي پيشگيري از نابينايي و نيز بعضي از سازمانهاي غيردولتي بين المللي دومين پنجشنبه ماه اکتبر هر سال را به عنوان روز جهاني بينايي نامگذاري کرده اند که با توجه به اهميت علمي و مشکلات مرتبط با بينايي و افزايش جمعيت سالمندان يک رويداد مهم محسوب مي شود. * هدف who (سازمان جهاني بهداشت) از نامگذاري يک روز جهاني به عنوان روز بينايي، چيست؟ ** هدف who از نامگذاري يک روز براي مشکلات بينايي، از بين بردن نابينايي هاي قابل پيشگيري تا سال 2020 مي باشد. نکته بسيار مهم و کليدي اين است که 80 درصد موارد نابينايي قابل پيشگيري و حتي قابل درمان مي باشد، لذا براي رسيدن به سطح مطلوب جهت اين پيشگيري بايد هم بودجه هاي مناسب و کافي در اختيار مراکز درماني و بهداشتي قرار داد و هم مؤسسات و منابع سرمايه گذار و نيز سازمانهاي NGO را ترغيب نمود که در اين مشارکت بهداشتي سرمايه گذاري نموده و به صورت فعال در اين امر مهم شرکت نمايند و هدف اصلي who و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در همين جهت است. * آقاي دکتر آمارهاي بهداشت جهاني نشان دهنده اين نکته مي باشد که هر 5 ثانيه يک نفر در جهان نابينا مي شود لطفاً بفرماييد در حال حاضر کشور ما از نظر مشکلات بينايي و زمينه هاي ابتلاي بيماران در چه مرحله اي است؟ ** بله آمارهاي بهداشت who مؤيد اين نکته هستند که متأسفانه هر 5 ثانيه يک نفر نابينا مي شود و هر يک دقيقه يک کودک نابينا مي گردد و در ايران نيز حدود يک ميليون و چهارصد هزار نفر از اختلالات نابينايي رنج مي برند که در کل عيوب انکساري مهمترين علل کم بينايي در کشور مي باشد. * از نظر افرادي که در معرض نابينايي هستند کشور ما چه وضعيتي دارد در مقايسه با آمار و نرم جهاني؟ ** در اين زمينه متأسفانه در حد همان نرم جهاني هستيم يعني اگر اقدامات متوليان بهداشتي در کشور به موقع و درست انجام نگردد همچنان که گفته شد جمعيت نابينايان در جهان و ايران تا سال 2020 به دو برابر خواهد رسيد و با توجه به تلاشهاي انجام شده و طرحهاي بازدارنده و غربالگري هاي صورت گرفته بايد بگويم در اين زمينه هنوز نياز زيادي به تلاش در قالب عزم ملي داريم و تنها گراميداشت روز بينايي کافي نيست. * چه دلايلي در افزايش نابينايي مؤثرند؟ ** علل و عوامل مهمي در به وجود آوردن نابينايي دخالت دارند که مهمترين اين عوامل عبارتند از: آب مرواريد يا کاتاداکت، آب سياه يا گلوکوم، بيماريهاي عفوني چشمي از جمله بيماري تراخم، کمبود ويتامين A ، اختلالات چشمي شبکيه اي در بيماران مبتلا به ديابت که تحت عنوان رتيفوپاتي ديابتي ناميده مي شود، حوادث چشمي، بيماريهاي دژنراتيو مادرزادي، ازدواج هاي فاميلي و... . * بيماريهاي شغلي رعايت نکردن نکات ايمني در برخي از حرفه هاي صنعتي و کارگاهي از جمله مشکلات تشديدکننده نابينايي در ميان اعضاي جامعه هدف محسوب مي شود لطفاً در اين زمينه براي خوانندگان ما توضيح دهيد. ** درست است در حال حاضر ضربات و تروماهاي چشمي در بعضي از شغل هاي پرخطر مانند تراشکاري و نجاري، براي اين عزيزان مشکل ساز شده که در صورت زدن عينک و استفاده از امکانات ايمني قابل رفع است همچنين در نوزادان زودرس، سزارين هاي زودهنگام، آمبليويي يا تنبلي چشم، عيوب انکساري با درجات زياد، همه و همه مي توانند از عوامل مهمي باشند که در نابينايي، کم بينايي و يا اختلالات شديد چشمي مؤثر واقع گردند. همچنين در حوادث رانندگي، ضربات چشمي عامل بيش از يک ميليون مورد نابينا در جهان مي باشد. متأسفانه در ايران هم به دليل وجود حوادث رانندگي بيش از حد استاندارد جهاني و نيز عدم استفاده از عينک هاي محافظتي در محيط کار و حتي خطرات ناشي از مواد محترقه و ترقه ها، آمار اين اختلالات چشمي بسيار بالا مي باشد که حقيقتاً نياز به بازنگري جدي در اين خصوص از طرف متوليان سلامت مي باشد. * آيا در زمينه جلوگيري از مشکلات بينايي مي توان توصيه و راهکار خاصي را ارايه داد؟ ** همچنان که تاکنون گفته شده با رعايت بهداشت فردي و بهداشت چشم و پيشگيري درست و به موقع مي توان در 80 درصد از مواردي که منجر به اختلال چشمي مي شود جلوگيري به عمل آورد و اين نياز به تلاشهاي فردي و عزم ملي مسؤولان نظام سلامت و دستگاههاي مرتبط با آن دارد. * کمبود اطلاعات مردم در زمينه ديده ها و پيش زمينه هايي مانند آب مرواريد باعث افزايش مشکلات بينايي و در نهايت بيشتر شدن آمار نابينايان مي شود در اين باره توضيح دهيد. ** بله آب مرواريد علت اصلي نابينايي بيش از 19 ميليون نفر در جهان است يعني 43 درصد نابينايي ها بخصوص در کشورهاي آفريقايي و آسيايي همين آب مرواريد مي باشد. در ايران نيز براي بيش از 250000 نفر ساليانه نياز به عمل جراحي آب مرواريد مي باشد و اين در حالي است که سيستم و نظام سلامت کشور فقط قادر به عمل جراحي حدود 180 هزار نفر مي باشد. * يعني بيش از 60000 نفر امکان استفاده از اقدامات درماني و پيشگيرانه را ندارند، درست است؟ ** در يک نگاه واقع بينانه بر اساس آمار شاهد هستيم که درصد زيادي از افراد سالمند از اين مسأله مهم يعني نياز به عمل جراحي آب مرواريد چشم خود غافل بوده و لحظه اي متوجه مي شوند که بينايي آنها بشدت کاهش يافته و ديگر اقدام مفيدي براي چشم آنها نمي توان انجام داد. پيش بيني شده است که تا سال 2020 تعداد سالمندان يعني افراد بالاي سن 60 سال به 1/2 ميليارد نفر بالغ خواهد شد که حدود 3/4 آنها در کشورهاي در حال توسعه از جمله ايران مي باشند. * اين آمار به دليل رسيدن جمعيت ايران به سالمندي در سالهاي آينده است، درست است؟ ** بله به دليل اينکه در کشور ما بالغ بر 7 درصد جمعيت را سالمندان تشکيل مي دهند و اين آمار در سالهاي آينده زيادتر هم خواهد شد و اگر فکري مناسب و درست در خصوص درمان بموقع آنها بخصوص در حوزه چشم و بينايي نگردد تعداد نابينايان تا سال 2020 دو برابر فعلي يعني حدود پانصد هزار نفر خواهد رسيد. * جناب آقاي دکتر عظيمي خراساني لطفاً در باره آب سياه يا گلوکوم به عنوان يکي از دلايل عمده نابينايي روشندلان عزيز و اعضاي جامعه هدف توضيح دهيد. ** گلوکوم يا آب سياه دومين علت و عامل نابينايي در جهان بوده و حدود 6 تا 7 ميليون نفر در سراسر جهان به دليل درمان نامناسب آب سياه در چشمان خود، نابينا شده اند، برآوردهاي سازمان بهداشت جهاني بيانگر اين نکته است که کل جمعيت مشکوک به آب سياه در جهان بيش از 105 ميليون نفراست که باز هم بيش از 80 درصد اين افراد در کشورهاي در حال توسعه زندگي مي کنند. * آب سياه درمان کامل و تأييد شده اي ندارد درست است؟ ** بله اما افرادي که سابقه بيماري آب سياه در خانواده هاي آنها وجود دارد، بايد مرتباً تحت معاينات چشمي قرار گيرند و اگرچه اين بيماري چشمي قابل پيشگيري نمي باشد و درمان قطعي ندارد اما تشخيص بموقع و درماني به وسيله دارو و نيز احتمالاً عمل جراحي مناسب مي تواند تا حدود زيادي از پيشرفت نابينايي، کم بينايي و يا اختلالات چشمي جلوگيري نمايد. عامل بسيار مهم ديگر بخصوص در ايران که منجر به نابينايي مي گردد بيماري ديابت و عوارض چشمي آن که تحت عنوان رتينوپاتي ديابتي ناميده مي شود مي باشد که يک علامت مهم نابينايي بخصوص در کشورهاي در حال توسعه مي باشد. شمار افراد ديابتي در جهان 120 ميليون نفر برآورد شده است که با توجه به وجود 8 ميليون نفر ديابتي بايد در اين زمينه نيز تلاش شود. * يعني در اين زمينه (بيماران ديابتي) هم مشکل داريم؟ ** با توجه به اينکه تحقيقات نشان داده است 2 درصد افراد ديابتي پس از 15 سال نابينا و 10 درصد آنها دچار کم بينايي مي شوند بايد براي رفع مشکل تلاش شود زيرا علاوه بر ضربات بيماري ديابت به شبکيه چشم و بروز خونريزي هاي متعدد و از بين رفتن بافت شبکيه که پرده حساس چشم مي باشد، ديابت مي تواند عامل به وجود آمدن آب مرواريد زودرس و نيز آب سياه در چشمان بيمار گردد که درمان قطعي براي آن هنوز وجود ندارد. * بيماران ديابتي براي عدم ابتلا چکار بايد بکنند؟ ** بيماران ديابتي در صورت تشخيص به موقع و اقدامات عاجل، درست و دقيق درماني و معاينات دوره اي مرتب و منظم مي توانند از بروز عوامل خطرزاي چشمي جلوگيري نمايند آگاهي يافتن از بيماري ديابت و کنترل متابوليکي خوب مي تواند شروع رتينوپاتي ديابتيک را به تأخير انداخته و نيز از پيشرفت آن جلوگيري نمايد. * در ايران اين مشکل چه وضعيتي دارد؟ ** متأسفانه مطالعات نشان مي دهد در کشورهاي توسعه يافته از جمله ايران بيشتر افراد نيازمند درمان، به علت عدم آگاهي کافي چنين درماني را دريافت نمي کنند و لذا روز به روز بر تعداد افراد ديابتيک که دچار اختلالات چشمي و حتي نابينايي مي شوند افزوده مي گردد. تحقيقات نشان مي دهد با کنترل قند خون، فشار خون و کلسترول خون حتي تا 90 درصد اختلالات ناشي از بيماري ديابت را مي توان مهار و کنترل نمود و حتي جلوگيري از بروز اختلالات نمود. * جناب آقاي دکتر عظيمي پيرامون بيماري تراخم به عنوان علت نابينايي بويژه در مناطق جنوبي کشورمان مطالبي را بيان کنيد. ** علت ديگر نابينايي در جهان و نيز در ايران و در بعضي از استانهاي جنوب کشور و مناطق دور افتاده، در نتيجه عدم رعايت بهداشت، بيماري تراخم يا کلاميد تراکماتيس مي باشد. اين بيماري چشمي از قديمي ترين بيماريهاي عفوني بوده و عامل 11 درصد نابينايي ها در جهان مي باشد. در حال حاضر حدود 5 ميليون نفر در جهان بر اثر تراخم نابينا شده اند و حدود 146 ميليون مورد تراخم فعال وجود دارد که نيازمند و در انتظار درمان مي باشند. شيوع اين بيماري در بيشتر مناطق محروم کشورهاي آفريقايي، کشورهاي مديترانه شرقي، قسمتهايي از آمريکاي جنوبي و گرمسيري و نيز در بعضي از استانهاي جنوب کشور و مناطق دور افتاده ايران مي باشد. * فرآيند آلوده سازي و انتشار اين بيماري که در نهايت به نابينايي ختم مي شود چيست؟ ** ميکروارگانيسم اين بيماري از طريق تماس با ترشحات آلوده، انگشتان دست، دستمال و حوله به افراد منتقل مي شود. اين ميکروب که به لحاظي هم شبيه ويروس مي باشد باعث التهاب چشم شده و فوليکورهايي را در بافت ملتحمه چشم ايجاد مي کند که باعث زخم هايي در پلک شده و نهايتاً سبب چرخش پلک ها به داخل چشم و مالش مژه ها به کره چشم بخصوص بافت قرنيه شده که نهايتاً منجر به کوري مي گردد که درمان درست و به موقع با استفاده از آنتي بيوتيک هاي چشمي، تميز نگهداشتن چشم ها و صورت و پاکسازي محيط زيست زندگي مي تواند بسيار مؤثر واقع گردد. * کمبود ويتامين و اختلالهاي متابوليسم نيز از دلايل نابينايي است در اين مورد و ديگر دلايل اين بيماري توضيح دهيد. ** در حال حاضر کمبود ويتامين A در بدن عامل نابينايي بيش از 350 هزار کودک در سال مي گردد. همچنين کمبود و اختلال در جذب ويتامين A در بدن باعث آسيب رساندن به سيستم ايمني بدن شده و احتمال مرگ و مير در کودکان را تا 20 درصد افزايش مي دهد. از عوارض ديگر اختلال در متابوليسم ويتامين A ، شب کوري است که به صورت همه گير در بعضي از اقوام بشري وجود دارد. استفاده از غذاهاي حيواني، ميوه هاي نارنجي و زرد مانند هويچ، مصرف سبزيجات تازه مي تواند به پيشگيري از کمبود ويتامين A کمک کند. از سوي ديگر بيماريهاي تخريب کننده مادرزادي از عوامل غيرقابل پيشگيري نابينايي و کم بينايي مي باشند. به عنوان مثال بيماري تخريبي نقطه زرد در ته چشم، از شايع ترين علل غيرقابل پيشگيري نابينايي مي باشد و حدود 8 ميليون نفر در جهان از اين بيماري نابينا شده اند. گرچه روش پيشگيري خاصي وجود ندارد ولي استفاده از ابزار و وسايل کمک بينايي مانند استفاده از تلسکوپ و يا ليزرتراپي در پاره اي از موارد سودمند مي باشد. * جناب دکتر عظيمي تنبلي چشم چه زماني روي مي دهد؟ ** تنبلي چشم يا آمبليوپي نوعي اختلال بينايي است که در عين حال ظاهر چشم کاملاً سالم به نظر مي رسد، ولي بينايي فرد مورد نظر خوب نيست و قدرت ديد او کاهش زيادي يافته است و اگر بموقع درمان و اصلاح نگردد باعث نيمه بينايي خواهد شد. * و اين بيماري با توجه به طرحهاي بينايي سنجي و غربالگري که در کشور از سوي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي و سازمان بهزيستي در مهدکودکها اجرا مي شود بيشتر مربوط به کودکان است درست است؟ ** بله بر اساس اعتقاد محققين علوم بينايي تشخيص اين عارضه بايد قبل از سن يک سالگي صورت گيرد و درمان لازم بايد انجام گردد. به همين دليل برنامه کشوري پيشگيري از تنبلي چشم که از سالهاي قبل در ايران شروع شده کمک بزرگي به تشخيص و نهايتاً درمان اين اختلال نموده است و لازم است اين طرح از سوي خانواده ها هم مورد حمايت واقع شود.

جمعه، مهر ۲۴، ۱۳۸۸

نقش بازیهای اکشن کامپیوتری در افزایش contrast sensitivity

مطالعه ای که در دانشگاه Rochester در آمریکا انجام شده است نشان می دهد که انجام بازیهای اکشن کامپیوتری در افزایش contrast sensitivity موثر است . در این تحقیق دوگروه از جوانان مورد مطالعه در مدت 9 هفته ، جمعا به مدت 50 ساعت به انجام بازیهای کامپیوتری پرداختند . گروه اول بازی دارای پیچیدگی بصری ولی فاقد هیجان وسرعت the Sims 2 by Electronic Arts و گروه دوم بازیهای اکشن Unreal Tournament 2004 by Atari و call of Duty 2 by Infinity War را انجام دادند .
نتایج این مطالعه نشان داد که contrast sensitivity افراد گروه اول (بازی کنندگان بازیهای اکشن ) تا 58 درصد افزایش یافت و این افزایش تا چندین ماه پا برجا بود . abstract مقاله را از اینجا بخوانید .

دوشنبه، مهر ۲۰، ۱۳۸۸

شستشوي پلک ها در هواي آلوده ضروري است

يك اپتومتريست به شهروندان تهراني توصيه كرد براي حفظ سلامت چشم در مقابل آلودگي هوا بايد ريشه مژه ها و لبه پلك ها را شستشو داد.
آقازاده ميري در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: آلودگي هوا مي تواند روي چشم و پلك ها التهاب مزمن ايجاد كند بنابراين به كساني كه در آب و هواي آلوده هستند يا عدسي هاي تماسي دارند و يا پوست شان چرب است توصيه مي شود كه ريشه مژه ها را با شامپو بچه شستشو دهند.

وي افزود: شستشو با آب و شامپو مانع از سرايت آلودگي ها به داخل چشم مي شود و از بروز قرمزي و سوزش و عفونت چشم پيشگيري مي كند.

اميري يكي از دلايل بروز گل مژه را همين آلودگي هوا و تاثير آن بر چشم عنوان كرد و افزود: با حفظ سلامتي چشم ها و برطرف شدن عفونت هاي محيطي كيفيت ديد و اشك نيز افزايش مي يابد./ق

پنجشنبه، مهر ۱۶، ۱۳۸۸

جنسيت و سلامتي چشم؛ شعار امسال روز جهاني بينايي

امروز به عنوان روز جهاني بينايي، با موضوع جنسيت و سلامتي چشم، دسترسي برابر به خدمات مراقبتي معرفي شده است
حسين عليميرزايي، كارشناس ارشد اپتومتري در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: روز جهاني بينايي يك رويداد ساليانه است كه با هدف توجه به مشكل نابينايي در سطح جهاني برگزار مي شود.

وي ادامه داد: بزرگداشت اين روز در واقع اقدام جهاني مشتركي است از طرف آژانس بين المللي پيشگيري از نابينايي، سازمان بهداشت جهاني و برخي سازمانهاي غير دولتي بين المللي كه هدف آن از بين بردن نابينايي قابل پيشگيري تا سال 2020 است.

وي گفت: بيش از 90 درصد از 45 ميليون نابينايي مطلق و 135 ميليون نيمه نابينايي فعلي در جهان، در كشورهاي در حال توسعه قرار داشته و در هر 5 ثانيه يك نفر به تعداد نابينايان افزوده مي شود.

اين اپتومتريست تصريح كرد: طراحان برنامه پيشگيري اميدوارند تا از طريق افزايش آگاهي عمومي از نابينايي به عنوان يك مشكل عمده جوامع انساني، كنترل علت هاي عمده نابينايي، در دسترس قرار دادن خدمات توانبخشي افراد كم بينا، ارائه آموزشهاي لازم به عرضه كنندگان خدمات مراقبتي چشمي، پيشگيري و درمان اختلالات بينايي و تلاش براي جلب منافع بيشتر به منظور حمايت از اين طرح بتوانند به هدف پيشگيري از نابينايي دست يابند./د

روز بینایی ، نماد مبارزه جهانی با نابینایی

مطلب زیربه مناسبت روز جهانی بینایی توسط همکاران اپتومتریست محمد قندهاری مطلق ، شرافت جواهری ، شهرزاد شرافت و بهروز مالکی در شیراز تهیه و در پرتیراژترین روزنامه جنوب کشور "خبر جنوب" منتشر گردید :

در سال 1990 پیش بینی میشد تعداد افراد دچار اختلالات بینایی قابل پیشگیری تا سال 2020 در جهان دو برابر شود . این موضوع سازمان بهداشت جهانی(WHO) را بر آن داشت تا با همکاری آژانس بین المللی پیشگیری ازنابینایی (IAPB) در پی چاره ای عملی برای این مسئله باشد و درنتیجه طرح VISION 2020 با هدف از بین بردن علل اصلی نابینایی قابل پیشگیری تا سال 2020 پی ریزی شد . منظور از نابینایی قابل پیشگیری ، نابینایی است که میتوان با روشهای کم هزینه شناخته شده آنرا درمان یا از آن جلوگیری نمود .
امسال 16 مهر مصادف با روز جهانی بینایی میباشد . روز جهانی بینایی یک رویداد سالانه است که در پنجشنبه دوم اکتبر هر سال برای جلب توجه جهانی به نابینایی و اختلالات بینایی برگزار میشود . در این روز اعضاء طرح VISION 2020 برای افزایش آگاهی عمومی در مورد نابینایی و اختلالات بینایی ، تاثیر گذاری روی دولتها جهت اختصاص بودجه به برنامه های ملی پیشگیری از نابینایی و جذب حمایت مالی برای فعالیتهای طرح VISION 2020 میکوشند . اعضاء طرح شامل طیف وسیعی از گروههای داوطلب از اپتومتریستها، چشم پزشکان ، دانشجویان ، حامیان مالی و سایر افراد میباشند . این اعضاء در قالبهای مختلف از معاینه چشمی و توزیع عینک و لنز و جراحی کاتاراکت رایگان تا برگزاری برنامه "پیاده روی برای بینایی" و توزیع تی شرت و پوستر و جزوات حاوی شعارها و آموزشهای روز جهانی بینایی ، ساخت ویدئوهای کوتاه در مورد بینایی ، برگزاری نمایشگاه عکس و حتی تاسیس فروشگاههای موقت برای فروش اشیائی چون لیوان و مجسمه و ... آبی رنگ ( که در بعضی کشورها رنگ منسوب به روز جهانی بینایی میباشد ) به منظور جمع آوری کمک مالی برای اجرای این طرح ، فعالیت مینمایند .
در کشور ما اجرای طرح VISION 2020 همزمان با کنگره بزرگداشت صدمین سالگرد تاسیس اپتومتری در سال 1380 با همت آقای دکتر صفوتی شروع شد و در طی هشت سال گذشته مراکزی چون مرکز مطالعات چشم نور ، بیمارستان فارابی و بیمارستان لبافی نژاد با برگزاری سمینارها و نشستهای تخصصی دارای پوشش رسانه ای و انجام مطالعه روی علل ایجاد نابینایی ، در راستای اهداف این طرح اقدام نموده اند و امسال نیز علاوه بر نشستهای تخصصی برنامه هایی چون انجام معاینات رایگان برای زنان و مسابقه نقاشی با موضوع بینایی برای کودکان در دستور کار قرار دارد .
هرساله از طرف مجریان طرح شعار خاصی برای روز جهانی بینایی در نظر گرفته میشود . در سالهای قبل شعارهایی چون کم بینایی و عیوب انکساری ، بینایی برای کودکان و مبارزه با اختلالات بینایی دوران کهولت مطرح شدند . شعار امسال روز جهانی بینایی " جنسیت و بهداشت چشم - دسترسی مساوی به مراقبتهای چشمی " میباشد .
زنان نسبت به مردان بيشتر در معرض خطر از دست دادن بينايي هستند چراکه براساس آمار سازمان بهداشت جهانی تقریبا دو سوم افراد نابینای کل دنیا را زنان و دختران تشکیل میدهند و در اکثر کشورها مردان دو برابر زنان به مراقبت های بینایی دسترسی دارند .مؤثرترين راه حل براي دسترسي به دختران و زنان بيمار بخصوص در مناطق روستایی ، انتخاب زنانی از خود روستاست که بعنوان مراقبین بهداشت چشمی در آنجا عمل نمایند و نیز رابط بیماران با مراکز درمانی و ناظر بر پی گیری مشکلات چشمی توسط بیماران باشند . در یک مطالعه که در تانزانيا انجام شد استفاده از مراقبین بهداشت زن در مناطق روستایی تعداد اعمال جراحی کاتاراکت انجام شده در زنان را تا حدود دو و نیم برابر افزایش داد . به همان اندازه دنبال کردن معاينات و درمانهای دختران و زنان بعد از عمل از طريق مشاوره دادن به پدر و مادر کودکان و پی گیری تلفني در صورت عدم مراجعه آنها و توانمند سازی زنان در اتخاذ تصمیم ، دارای اهمیت میباشد .
اگر زنان و مردان بطور یکسان تحت پوشش مراقبت های بینایی قرار گیرند بايد در حدود 60 تا 65 درصد كل بيماران جراحي آب مرواريد را زنان تشكيل دهند در صورتی که این عدد هم اکنون حدود 30 تا 35 درصد میباشد . اگر میزان انجام اعمال جراحی کاتاراکت در زنان به اندازه مردان باشد ، میتوان در کشورهای با درآمد پایین و متوسط ، نابینایی و اختلالات شدید بینایی را تا حدود 11 درصد کاهش داد. در مجموع باید گفت که براي رسيدن به اهداف طرح VISION 2020 برنامه ها بايد بر اساس توجه به جنسيت تنظیم گردند .

چهارشنبه، مهر ۱۵، ۱۳۸۸

هشت ميليون نفر در جهان به علت خطاي انكساري نابينا هستند

حسين علي ميرزايي كارشناس ارشد اپتومتري، در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: شانزده مهر ماه سال جاري به عنوان روز جهاني بينايي معرفي شده است كه امسال با موضوعات جنسيت و سلامتي چشم دسترسي برابر به خدمات مراقبتي معرفي شده است.

وي ادامه داد: سال گذشته در روز جهاني بينايي عنوان شد كه حدود دو سوم از افراد نابينا در جهان را زنان و دختران تشكيل مي دهند و نيز در بسياري از كشورها مردان دو برابر زنان به امكانات مراقبتي چشم دسترسي دارند و دسترسي برابر به خدمات مراقبتي چشم به كاهش نابينايي در كشورهاي فقير كمك خواهد كرد.

وي گفت: هشتاد درصد نابينايي قابل پيشگيري بوده و نود درصد افراد نابينا در كشورهاي با درآمد كم زندگي مي كنند.

اين اپتومتريست يادآور شد: آب مرواريد يا كاتاراكت اصي ترين علت نابينايي است كه به راحتي با يك عمل جراحي قابل درمان است.

وي خاطرنشان كرد: هشت ميليون نفر در جهان به دليل خطاي انكساري اصلاح نشده نابينا هستند كه مي توان با يك آزمايش ساده و استفاده از عينك بينايي را به اين افراد بازگرداند./ط

دسترسی برابر زنان و مردان به خدمات مراقبتی چشم وبینایی :شعار امسال روز جهانی بینایی


اگر زنان نیز همانند مردان به جراحی کاتاراکت دسترسی می داشتند میزان نابینایی یا معلولیت بینایی در کشورهای با درآمد کم یا متوسط به میزان یازده درصد کاهش می یافت
British Journal of Ophthalmology, Dec 2008; doi:10.1136/bjo. 2008.140301

امسال روز پنج شنبه شانزدهم مهرماه روز جهانی بینایی است و موضوع امسال آن جنسیت وسلامتی چشم -دسترسی برابر به خدمات مراقبتی می باشد
پیامهای جهانی روز بینایی در سال 2009 عبارتند از :
حدود دوسوم از افراد نابینا در دنیا را زنان و دختران تشکیل می دهند
در بسیاری از کشورها مردان دو برابر زنان به امکانات مراقبتی چشم دسترسی دارند
دسترسی برابر به خدمات مراقبتی چشم به کاهش نابینایی در کشورهای فقیر کمک خواهد کرد
فراموش نکنیم که
80% نابینایی قابل پیشگیری است
نود درصد افراد نابینا در کشورهای با درآمد کم زندگی میکنند
آب مروارید یا کاتاراکت اصلی ترین علت نابینایی است که براحتی با یک عمل جراحی قابل درمان است
هشت میلیون نفر در دنیا به دلیل خطای انکساری اصلاح نشده نابینا هستند و با یک آزمایش ساده و استفاده از عینک می توانند بینایی خود را بازیابند

برگزاري مراسم بزرگداشت روز جهاني بينايي


روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: بيمارستان فارابي به مناسبت بزرگداشت روز جهاني بينايي مراسمي برگزار مي نمايد
بنا به گزارش روابط عمومي بيمارستان فارابي،مركز تحقيقات چشم، گروه چشم پزشكي فارابي به مناسبت بزرگداشت روز جهاني بينايي مراسمي تحت عنوان سلامت چشم و محروميت نسبي زنان با همكاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در تاريخ 16 مهر 1388 برگزار مي نمايد
علاقمندان جهت كسب اطلاع بيشترمي توانند به آدرس خيابان كارگر جنوبي،ميدان قزوين- بيمارستان فوق تخصصي چشم پزشكي فارابي و وب سايت www.farabihospital.comمراجعه و يا با تلفن 14-55400003 تماس حاصل نمايند

سه‌شنبه، مهر ۱۴، ۱۳۸۸

چرا این دو مطلب؟

برای بعضی ها این سئوال پیش آمده شاید برای شما هم پیش آمده باشد واقعا چرا این مطالب را برای یک خبرگزاری انتخاب کردم واقعیت این است که مگر نه اینکه ما این همه واحد فارماکولوژی در دوره کارشناسی و همینطور ارشد می گذرانیم ما با این اطلاعات دارویی چه می خواهیم بکنیم آیا فقط آنها را برای اطلاعات عمومی می خواهیم یا ما هم حق تجویز دارو داریم؟
بسیاری از دوستان ما واحدهای مربوط به علوم پزشکی را کم اهمیت تلقی می کنند و بعضی اساتید گروههای پاتولوزی و فارماکولوژی نیز در ارائه این دروس به دانشجویان اپتومتری سعی وتلاش کافی مبذول نمی دارند براستی اگر ما خودمان به یادگیری این دروس تمایل نداشته باشیم دیگر چه انتظاری از اساتید خواهیم داشت تا اهمیت کافی قائل شوند و دروس دانشجویان اپتومتری را نیز همپا و هم سنگ سایر دانشجویان پزشکی ارائه نمایند
واقع امر این است که اپتومتریست ها در همه جای دنیا حالا دیگر پزشک شناخته می شوند ومجاز به تجویز دارو برای مقاصد درمانی هستند و تنها تفاوت انها باچشم پزشکان عدم انجام اعمال جراحی است و دیر یا زود در کشور ما نیز این حق به رسمیت شتاخته خواهد شد و لازم است تا ما هم اطلاعات دارویی و پاتولوژیک خود را بروز نماییم و از این اطلاعات در جهت ارائه بهتر خدمات به مردم شریف کشورمان استفاده کنیم
روز جهانی بینایی بر شما مبارک باد پیش به سوی پیشگیری از همه علل نابینایی قابل پیشگیری تا سال 2020

لزوم كاهش تدریجی استروئيدهاي چشمي

یک کارشناس ارشد اپتومتری گفت: به جاي قطع ناگهاني استروئيدهاي چشمي ( كورتونها )، لازم است كه استفاده از آنها را به تدريج كاهش دهيم.

حسين علیمیرزایی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: كاهش ناگهاني استروئيدهاي مصنوعي مي تواند به طور بالقوه بدن را دچار كمبود غير طبيعي سطح استروئيدها كند.

وي ادامه داد: مطالعات نشان مي دهد يك قطره از دگزامتازون چشمي براي 4 بار در روز و براي 6 هفته منجر به كاهش سطح استروئيدهاي طبيعي مي شود.

وي گفت: يك دليل مهمتر براي كاهش تدريجي استروئيدهاي چشمي، اثر انعكاس التهابات چشمي است و مي توان گفت كه استروئيدها باعث كاعش التهاب و نه از بين رفتن كامل آن مي شوند و كاهش ناگهاني استروئيدهاي موضعي مي تواند باعث بازگشت التهاب تضعيف شده گردد.

عليميرزايي يادآور شد: زماني كه التهاب كنترل شود مي توان تعداد دفعات استفاده از دوز استروئيد تجويز شده را به نصف كاهش داد.

وي خاطرنشان كرد: در واقع مي توان يك قطره در ساعت براي دو روز، يك قطره در هر 2 ساعت براي 2 روز، يك قطره در هر 4 ساعت براي 4 روز و يك قطره 2 بار در روز براي 4 روز و يا يك قطره 4 بار در روز براي يك هفته از دوز استروئيدها را به نصف كاهش داد./ق

دوشنبه، مهر ۱۳، ۱۳۸۸

منع استفاده از قطره چشمي نفازولين ضروري است

حسين عليميرزايي كارشناس ارشد اپتومتري در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: داروهاي تنگ كننده عروق به همراه آنتي هيستامين (نفازولين، انتازولين) اغلب براي رفع قرمزي سطحي چشم ها به كاربرده مي شوند در حاليكه دانشمندان استفاده از انها را به شدت منع مي كنند و معقتدند به دليل دوره كوتاه عمل اين دارو ها و لزوم استفاده مكرر آنها به صورت انعكاسي باعث قرمزي و پرخوني چشم ها مي شوند.

وي ادامه داد: اگرچه اين داروها گاهي مي توانند مفيد باشند اما اين شيوه درمان رضايت بخش نبوده و در بسياري موارد مي تواند منجر به مسموميت ناشي از خود دارو و يا ماده موجود در آن گردد.

وي گفت: دانشمندان معتقدند هدف بايد نه فقط سفيد كردن چشم هاي قرمز بلكه جلوگيري از قرمزي چشم ناشي ازآلرژي و يا خشكي چشم باشد.

عليميرزايي خاطرنشان كرد: اغلب بيماراني كه خود تصميم به استفاده از تنگ كننده هاي عروقي مي گيرند در واقع دچار خشكي چشم توام با پرخوني ثانويه ملتحمه مي شوند كه متعاقب آن به داروهاي ديگر نيز نياز پيدا مي كنند./د

یکشنبه، مهر ۱۲، ۱۳۸۸

مدل 5 یونیت ریفراکشن optitebعرضه گردید



امکانات این دستگاه به شرح ذیل می باشد
دو ایلومینیشن جداگانه
جایگاه نصب جعبه عینک
جایگاه نصب چارت پروژکتور
شارژر برقی رتینوسکوپ و افتالموسکوپ
جایگاه نصب تابلو اسنلن
صندلی برقی
تارگت فیکسیشن
جایگاه یک اینسترومنت ( اتوریفراکتومتر )
کیفیت و امکانات آن نسبت به مدل های قبلی افزایش داشته است
قیمت آن 1400،000 تومان می باشد
برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس optiteb.ir مراجعه فرمایید
نظرات شما می تواند ما را در تولید بهتر آن یاری نماید

پنجشنبه، مهر ۰۹، ۱۳۸۸

فایل های کاربردی در مبحث عدسیهای تماسی


با سلام
در زیر می توانید یک فایل فشرده که شامل مجموعه ای از چندین PDF واقعا کاربردی در مبحث عدسیهای تماسی است را دانلود کنید. این مجموعه گلچینی از بهترین فایل های موجود در آرشیو سایت اپتومتریِ امروز است، که در مدیافایر آپلود کرده ام. امیدوارم که مثمر ثمر واقع گردد...
http://www.mediafire.com/download.php?zzqm5momnzk

"لطفاً پس از اتمام دانلود، روی فایل زیپ شده کلیک راست کرده و گزینه ی Extract here را انتخاب کنید"

سه‌شنبه، مهر ۰۷، ۱۳۸۸

مصاحبه با پیشکسوتان - آقای علی اکبر شفیعی - قسمت دوم

کامنت های دوستان در ذیل قسمت اول این مصاحبه کارنامه روشنی از خدمات چناب آقای شفیعی بود و نشان داد که انتخاب ایشان برای اولین مصاحبه کاملا بجا بوده است . با این توضیح مختصر به سراغ قسمت دوم مصاحبه با ایشان میرویم (لینک قسمت اول) :

تعریف شما از یک اپتومتریست کامل چیست ؟
از نظر من یک اپتومتریست ایده آل کسی است که خودش را باور کند و کاملا مستقل کار کند و نیز بتواند با مریض به بهترین نحو ارتباط برقرار نماید .
شما ببینید در تمام مدت کاری من اثری از چشم پزشک در مطب من نبوده است ، به خاطر اینکه من خودم را باور کردم و برای خیلی ها که به عنوان چشم پزشک به من نگاه می کردند - مثل همین خانم اپتیشنی که با من کار میکند - مشخص نمودم که من یک اپتومتریست هستم و خودم دارای شخصیت کامل شغلی ام و نیازی به شخصیت کاذب نيست. خیلی ها خودشون رو تحت پوشش این شخصیت کاذب نگه می دارند در حالیکه یک اپتومتریست ایده آل باید چهره ی اجتماعی موجه و مستقل داشته باشد .
شخصيت حرفه اي واعتماد بيمار مهمترين نكته براي موفقيت يك اپتومتريست است اگر بیمار به شما اطمینان نکند و از کاراکتر شما خوشش نیاید امکان ندارد نسخه ی تجویز شده توسط شما را بپیچد و عینک يا وسيله اپتيكي تجویزی شما را بگیرد .

از دیدگاه شما مطب و عینک سازی ایده آل و کامل چگونه است ؟
من اصلا اعتقاد ندارم که این دوتا از هم جدا هستند، اپتومتری یک رشته ی پول ساز و درآمدزا است . در همه جای دنیا هم همینجور است ، اتفاقا دو سه سال پیش بعنوان سومین رشته ی پول ساز در امريكا اعلام شد . خیلی ها فکر می کنند اگر عینکسازی و مطب با هم باشند کلاس کاریشان به هم می خورد ولی در اصل کسی که تن به اپتومتری میدهد باید از تنظیم پد بینی و پل عینک تا کار کردن روی low vision و مباحث پیشرفتهbinocular را انجام دهد . اپتومتری یک رشته ی جامع هست . بعضی ها میگویند باید عینک سازی را پر جلوه ارائه بدهیم و بعضی ها میگویند مطب باید جلوه بیشتری داشته باشد ، ولی به نظر من هر دو به اندازه ی هم مهم هستند . البته من هم معتقدم کار کردن در هر جایی صحیح نیست و باید محیط کاری با شخصیت یک اپتومتریست مناسبت داشته باشد.

نظر شما در مورد دکترای حرفه ای اپتومتری یا همان OD چیست ؟
صحبت در این مورد زیاد است ، بعضیها میگویند MS بالاتر از OD هست ولی بد نیست نظری به روزهای اول تاسیس اپتومتری در ایران بیاندازیم ، بنیان اپتومتری در ایران را یک نفر دکتر اپتومتری به نام دکتر اشرف گذاشت که ایشان الان در ونکوور کانادا مطب دارند و آنزمان اپتومتری را همچون رشته ی دندان پزشکی بصورت دوره 6 ساله ( 4 سال تئوری و 2 سال عملی ) تعریف کردند و بچه های دوره ی اول به اميد عنوان OD پذیرش شدند . متاسفانه چشم پزشکان اعمال نفوذ کردند و دوره را تبدیل به 2 سال یا همان کاردانی کردند و ما فوق دیپلم شدیم ولی آنقدر تلاش کردیم تا تونستیم مجوز لیسانس را بگیریم .
به نظر من OD باید باشد و ما توانایی تاسیس این دوره در کشورمان را داریم . اپتومتری بعد از مامایی اولین رشته در سطح لیسانس بود که توانست پروانه ی کار بگیرد . شکوفایی اپتومتری در OD است چرا که در دوره چهار ساله کارشناسی تعداد زیادی واحدهای عمومی هم داریم و برای کار تخصصی و کلینیکی زمان کمتری نسبت به دوره OD صرف میشود . OD به خاطر اینکه پراکتیکال هست در جهان مطرح میباشد.

نظر شما در مورد وبلاگ Optiran چیست ؟( ادامه مصاحبه را در قسمت بعد بخوانید ...)

تهیه گزارش : سید سعید ایوب زاده

دوشنبه، مهر ۰۶، ۱۳۸۸

تاریخچه عینک


بنظر می رسد در زمان مصریها، یونانی ها و رومی های باستان هیچ گونه وسیله کمک بینایی وجود نداشته است. این نظر از روی نامه یک فرد رومی که صد سال پیش از میلاد نوشته شده ودر ان تاکید دارد او بخاطر سن زیادش واینکه دیگر نمی تواند مطالعه کند وبرای اینکار باید به بردگانش متکی باشد استعفا می دهد تائید می گردد. مشهور است که تراژدی نویس رومی Seneca که در سال چهارم پیش از میلاد می زیسته است کتابها را با نگاه کردن از طریق یک کره شیشه ای پر آب که باعث بزرگنمایی می شده مطالعه می کرده است. Nero از یک زمرد که انرا نزدیک چشمش نگه می داشته است برای تماشای جنگ گلادیاتورها استفاده می کرده است. البته این دلیل کافی برای این نیست که بگوییم رومی ها از خواص لنزها اطلاعی داشته اند زیرا این احتمال وجود دارد که نرو از زمرد بخاطر رنگ سبز ان که باعث کاهش نور خورشید می شود استفاده می کرده است. Plomy اصول کلی بزرگنمایی را شرح داده ولی لنزهایی که در ان موقع وجود داشته است برای بزرگنمایی مناسب نبوده است. قدیمی ترین لنز شناخته شده در خرابه های Nineveh باستانی کشف شده که از کریستالهای سنگی جلا داده شده ساخته شده است و قطر ان یک و نیم اینچ می باشد. اریستوفان در کتاب ابرها از یک شیشه نام می برد که برای ایجاد سوراخهایی در پوست خشک حیوانات بکار برده می شده است و همچنین استفاده از شیشه های سوزان را برای پاک کردن نوشته از روی قرص موم ذکر می کند. طبق اظهار Pliny پزشکان انرا برای سوزاندن زخم ها استفاده می کرده اند. در حدود سال صدم بعد از میلاد سنگ مخصوص مطالعه یا انچه که ما انرا به عنوان شیشه بزرگنمایی کننده می شناسیم پدیدار شد. این وسیله در واقع قطعه ای از یک کره شیشه ای بود که در مقابل متن مورد مطالعه قرار داده می شد تا حروف را بزرگ نماید این وسیله راهبان پیر را قادر به مطالعه می ساخت و احتمالا این نخستین وسیله کمک بینایی بوده است. ونیزیها یاد گرفتند که شیشه را برای ساختن این وسیله تولید نمایند وبعدها نیز لنزهایی را که بجای قرار گرفتن بر روی متن مورد مطالعه در یک فریم در مقابل چشم جای می گرفت. بعضی وقتها گفته می شود که چینیها عینک را دو هزار سال قبل ساخته اند ولی ظاهرا آنها تنها از این وسیله برای مراقبت از چشم ها یشان در برابر نیروهای شیطانی استفاده می کرده اند. در سال 1268، Roger Bacon فیلسوف انگلیسی در کتاب Opus Majus نوشت : اگر کسی حروف یا اشیاء ریز را از طریق یک کریستال یا شیشه یا ماده شفاف دیگر نگاه کند و آن شئی شبیه قطعه تحتانی یک کره باشد در حالیکه طرف محدب آن بطرف چشم باشد او خواهد توانست حروف را بهتر ببیند و حروف بزرگتر بنظر خواهند آمد. بنابراین چنین وسیله ای میتواند برای همه مفید باشد و آنهایی که چشمانشان ضعیف تر باشد خواهند توانست حروف را بهتر ببینند حتی اگر حروف خیلی کوچک باشند . درسال 1289 در یک کتاب با عنوان Trait decon unit dela famille di popozo نوشته شده که من بقدری دچار کهولت و ناتوانی شده ام که بدون وسیله ای که به نام عینک معروف است نمیتوانم بخوانم یا بنویسم . این وسیله اخیرا به افراد مسن که دچار ضعف بینایی هستند اختراع شده است واو اظهار میدارد که بیست سالی بیش نیست که هنر عینک سازی که از مفیدترین هنرهای روی زمین است کشف شده است. من خودم فردی را که آنرا برای نخستین بار ساخته دیده وبا او صحبت کرده ام نام نخستین ابداع کننده عینک نا شناس باقی مانده است .نخستین تابلوی هنری شناخته که در آن عینک بکاررفته توسط Tomaso da modena در سال 1352 ترسیم شده است او دو برادررا نشان میدهد که در حال مطالعه هستنند ویکی از آنها یک شیشه بزرگ کننده را نگه داشته ودیگری عینکی بر روی بینی خود دارد. اگرچه Tomaso در این کار پیشقدم شد ولی سایر نقاشان عینک را بر روی بینی همه افراد قرار میدادند که احتمالا نشانه ای از دانش وخرد واحترام بود . از قرن چهاردهم به بعد نقاشان چهره هایی از St. lucy را رسم کرده اند که اغلب عینک مخصوص خودش را با خود دارد. یکی از مهمترین پیشرفتهایی که در ساخت عینک در قرن شانزدهم بوجود امد معرفی عدسیهای مقعر برای اصلاح نزدیک بینی بود Pop leox که خودش نزدیک بین بود از عینکهای مقعر در هنگام شکار استفاده نمد و ادعا نمود که این عینک او را قادر ساخته تا از همراهانش بهتر ببیند . نخستین عدسیهای عینک از جنس کوارتز بودند زیرا شیشه هنوز ابداع نشده بود عدسیها بر روی فریمهایی از جنس استخوان و فلز و حتی چرم سوار می شدند. استفاده از عینک از ایتالیابه کشورهای دیگر مانند فرانسه .آلمان واسپانیا نیز گسترش یافت در انگلستان در سال 1629 یک شرکت عینک سازی تاسیس شد در آرم آن سه عدد عینک دیده می شود وشعار اینست :امکانی جدید برای افراد مسن . از لحظه ای که عینک اختراع شد مشکلی وجود داشت که تقریبا برای 350 سال حل نشده باقی ماند :"چگونگی قرار گرفتن عینک بر روی صورت" باتمام پیشرفتهایی که در طی سالها صورت پذ یرفت فرم عینک یکی از بهترین نمونه های ضعف مهندسی طراحی بود.مرکز ثقل ومرکز چرخش خیلی از هم دور بودند وبنابراین امکان نگهداری عدسیها در جایگاه دلخواه وجود نداشت .

شنبه، مهر ۰۴، ۱۳۸۸

سكته سبب كاهش ميدان ديد در افراد مي شود

سكته باعث تنگ شدن عروق بدن شده و شريانهاي چشمي را دچار كمبود اكسيژن مي كند كه
در نهايت منجر به كاهش ميدان ديد در افراد مي شود.


محسن حيراني اپتومتريست و كارشناس بينايي سنجی، در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران، افزود: شوك و يا سكته يك فقدان ناگهاني در عملكردعصبيست كه ناشي از اختلال موضعي جريان خون مغز به دليل كمبود اكسيژن و يا خونريزي است.

وي ادامه داد: شريان چشمي كه دچار كمبود اكسيژن مي شود عوارضي را برروي بينايي داشته و باعث كاهش ميدان ديد، تاري ديد و در نهايت نابينايي مي شود.

وي گفت: شوك ايسكميك (كمبود اكسيژن 87 درصد كل شوكها را در بين افراد 45 تا 64 ساله تشكيل مي دهد كه 8 تا 12 درصد آنها در طول 30 روز منجر به مرگ مي شود.

حيراني تصريح كرد: زماني كه شوك بر مناطقي از مغز كه پردازش اطلاعات بينايي را برعهده دارد تاثير گذاشته، مي تواند منجر به غفلت بينايي، ناآگاهي از نيمه اي بدن و مشكل در تشخيص عمق و حركت شود كه در تعداد كمي از بيماران مشكلات بينايي ناشي از شوك ممكن با گذشت زمان به طور خود به خود بهبود يابد.

اين اپتومتريست يادآور شد: اپتومتريستها در تشخيص اين بيماري نقش بسزايي دارند چرا كه اين بيماري با تشخيص اوليه براي درمانهاي تخصصي به متخصصان معرفي مي گردند./ط

اولین وبلاگ تخصصی در زمینه ی کارشناسی ارشد اپتومتری

از آنجایی که نیاز به یک وبلاگ جهت اطلاع رسانی در زمینه ی کارشناسی ارشد اپتومتری احساس میشد، به لطف خدا این اقدام میسّر گردیده و اینجانب با همکاری آقای حسینی یزدی اقدام به راه اندازی وبلاگی با عنوان کارشناسی ارشد اپتومتری و به آدرس http://www.optometrymaster.blogfa.com/ نمودم تا همکاران علاقمند از آخرین اخبار و اطلاعات در زمینه ی کارشناسی ارشد اپتومتری مطلع گردند. امیدوارم که این وبلاگ مورد قبول همکاران محترم واقع گردد.

دکتر یا طبیب ، مسئله این است !

متاسفانه در کشور ما کلمه دکتر معادل طبیب بکار برده میشود در صورتی که معنی حقیقی این کلمه بسیار وسیع تر از طبیب میباشد . از نظر تقسیم بندی جهانی ، درجه دکترا به دو دسته دکترای حرفه ای و PhD تقسیم میگردد . کسانی که دارای PhD هستند صاحب بالاترین درجه مطالعاتی و یا پژوهشی در حوزه مورد نظر هستند و هدف از تربیت آنان تامين نيروهاي متخصص دانشگاهي است در صورتیکه مدرک دکترای حرفه ای نشاندهنده صلاحیت و مهارت یک فرد برای اشتغال در یک حرفه بخصوص میباشد . در کشور ما تا قبل از تصویب دکترای حرفه ای فیزیو تراپی (DPT) ، فقط سه نوع مدرک دکترای حرفه ای وجود داشت : داروسازی ، دندانپزشکی و پزشکی . بله تعجب نکنید ، پزشکان عمومی و چشم پزشکان دارای مدرک دکترای حرفه ای پزشکی (MD) هستند و این به آن معنی است که ایشان همانقدر دکتر هستند که یک فرد دارای دکترای حرفه ای فیزیو تراپی یا دکترای حرفه ای اپتومتری و همین موضوع سبب مخالفت بعضی از آقایان MD با ایجاد دوره OD در ایران میباشد . البته سلطه MD ها فقط مختص ایران نبوده و در همه جای دنیا پزشکان فقط خود را لایق عنوان دکتری میدانند و بس . ولی این سلطه کم کم در حال از بین رفتن است و مقاطع دکترای حرفه ای در رشته های مختلف ، به سرعت در حال ایجاد و رشد میباشند .
هدف از دوره دکترای حرفه ای اپتومتری ، تربیت افراد ماهر در معاینه ، تشخیص و درمان اختلالات سیستم بینایی بینایی و تامین تجهیزات کمک بینایی میباشد که این موضوع در دوره 4 ساله فعلی بطور کامل تحقق پذیر نمی باشد، لذا فایده مستقیم تربیت OD آموزش کامل تر برای اپتومتریستها و بهره مندی اجتماع ازجدیدترین و بهترین خدمات بینایی است . به امید آنکه با همصدایی تمامی همکاران و دانشجویان در آینده نزدیک شاهد تاسیس دوره OD در کشورمان باشیم .

چهارشنبه، مهر ۰۱، ۱۳۸۸

جمعه، شهریور ۲۰، ۱۳۸۸

مصاحبه با پیشکسوتان - آقای علی اکبر شفیعی - قسمت اول

بعضی وقتها برای بعضی کارها بهانه ای لازم است ولی ما بدون هیج بهانه ای به سراغ یکی از همکاران پیشکسوتمان رفتیم که سابقه کاری ای تقریبا معادل با سابقه اپتومتری در ایران دارند . آقای علی اکبر شفیعی ، متولد 1338 و فارغ التحصیل 1361 که به حق سالها سابقه موفق در راستای ارائه صحیح و کامل خدمت اپتومتری به جامعه داشته اند ، با رویی خوش و گشاده ما را در مطب خود پذیرا شدند و فارغ از از اختلاف سنی و سابقه کار و ... ساعتی از وقت خویش را در اختیار ما گذاشتند . با تعهد به اینکه انشاء الله در فرصتهای دیگر به سراغ سایر عزیزان پیشکسوت نیز خواهیم رفت ، ماحصل گفتگوی مان با جناب آقای شفیعی ذیلا حضورتان عرضه میگردد :

ضمن عرض سلام خدمت شما و تشکر از وقتی که در اختیار ما گذاشتید ، لطفا جهت آشنایی خوانندگان این گزارش ، کمی از خودتان و سوابقتان بگویید .
من در سال 56 وارد دانشگاه شهید بهشتی شدم و سال 61 فارغ التحصیل شدم .در زمان انقلاب فرهنگي به اتفاق آقاي دكتر اميري و آقاي دكتر بابارضا و شادروان حسن نوري به شهرستان گنبد عزيمت كرديم و در طول يك سال ونيم ضمن استقرار در بيمارستان قابوس در اين شهر به حدود 40 روستاي حومه رفته وضمن خدمت اقدام به شناساندن اين رشته كرديم . پس از اتمام دوره لیسانس نزدیک به 9 سال جنگ و گریز با وزارت بهداشت داشتیم چرا که گرفتن پروانه از دیدگاه خودمان قانونی ولی از نظر وزارت بهداشت غیر قانونی بود . در این 9 سال چون مسئولیت اداره یک زندگی را بر عهده داشتم ، کار میکردم ولی همیشه سعي من این بود که بعنوان یک اپتومتریست شناخته شوم . بالاخره پس از 9 سال توانستیم پروانه ی مطب بگیریم .
بعد از فارغ التحصیلی سربازی و بعد براي طرح لايحه نيروي انساني به شهر خرم آباد رفتم . سربازیم را در بیمارستان 504 ارتش و طرحم را در بيمارستان شهداي عشاير خرم آباد بودم و در طول ماموريت به صورت داوطلب به روستاهائي مثل نور آباد و الشتر كه از محرومترين جاهاي استان لرستان است جهت معاينه و غربالگري عزيمت كردم . پس از آن وارد بیمارستان بانک ملی شدم و به مدت 18 سال در آنجا خدمت کردم . همیشه این موضوع در فکر من بود که مدرک تحصیلی من خیلی کم است تا اینکه سر از سیدنی استراليا در آوردم . می خواستم ادامه تحصیل بدهم ولی چون به من اقامت دائم ندادند و باید هزینه ها را خودم تامین می کردم و همچنین به دلیل اینکه خانواده ام وضعیت روحی مناسبی نداشتند به ایران برگشتم و دفتری كه در جنت آباد تهران داشتم گسترده تر كرده و با اینکه خیلی فضای کوچکی داشت ولی تراش عینکها و خدمات اپتومتري در همين دفتر كار به صورت كامل انجام می شد و مثل الان اپتومتری و عینکسازی را با هم و در یک جا اداره می نمودم . من در طول دوره کاری ام در ده ها جا بصورت خیریه کار کرده ام که مدارکش هم موجود است. حدود 4 سال است كه اقدام به احداث مطب دوم در فضاي وسيع تر با امكانات بهتر با همكاري يكي از اپتومتريست هاي جوان در خيابان كاشاني كرده ام.

کمی هم در مورد مطبتان و خدماتی که در اینجا ارائه مینمایید ، بفرمایید .
در مورد سرویسهای ارائه شده در این مطب باید بگویم تقریبا هیچ نوع خدماتی اعم از عینک سازی یا بینایی نیست که در اینجا به بیمارانمان ارائه ندهیم . حتی دستگاه رنگ هم داریم و رنگ نمودن عدسی ها را همینجا انجام میدهیم . در حال حاضر فقط خدمات اورتوپتیک نداریم که شخصا به آن بسیار علاقه مندم و به زودی آنرا هم به خدمات مطب اضافه میکنم .
الان بعضی از بچه های ما مشکل دارو دارند و میگویند که باید مجوز تجويز چند قلم دارو در مطب داشته باشیم ولی نظر من این است که باید بیماران را فیلتره کنیم یعنی فقط اگر بیمار به ما مربوط می شد او را پذیرش کنیم تا آرامش حرفه ای داشته باشیم .
من همیشه به دنبال کار گروهی بوده ام ولی متاسفانه در کشور ما کار گروهی مد نیست در صورتی که در تمام دنیا و تمام رشته ها اینگونه است که چندین نفر در یک محل بصورت گروهی حضور دارند و هر کسی قسمتی از خدمات مطب را ارائه میدهد . حتی من پیشنهاد دادم که بچه های اپتومتری جمع شوند و با همدیگر یک کلینیک کامل و پیشرفته ی اپتومتری راه بندازند ولی متاسفانه عملی نشد .

تعریف شما از یک اپتومتریست کامل چیست ؟ ( ادامه مصاحبه را در قسمت بعد بخوانید ...)

تهیه گزارش : سید سعید ایوب زاده

دوشنبه، شهریور ۱۶، ۱۳۸۸

جراحي انکساری چشم به عنوان راه حل بي خطر و پايدار توصيه نمي شود

عمل جراحي انکساری چشم به عنوان يک راه حل قاطع و بي خطر قابل توصيه نبوده و افرادي که نيازمند کيفيت بالاي بينايي هستند نبايد بدون بررسي نسبت به اين عمل اقدام نمايند
مسعود صادقي اپتومتريست و کارشناس بينايي سنجي، در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: امروزه جراحي هاي رفرکيتو با هدف حذف و يا کاهش قابل توجه عيوب انکساري چشم بيماران بسيار رايج شده اند.

وي ادامه داد: تکنيک هاي متفاوتي تحت عنوان جراحي رفرکيتو به کار گرفته مي شوند که اين تکنيک ها با ايجاد تغييرات در قرينه چشم بيماران منجر به تغيير در وضعيت انکساري چشم فرد و اصلاح عيوب انکساري آن مي شوند.

وي گفت: با انجام عمل جراحي رفرکيتو علي رغم اصلاح قابل توجه عيوب انکساري چشم بيمار و ايجاد احساس رضايت بيمار ممکن است در برخي موارد ايجاد اختلالات اوراک بينايي نمايند.

صادقي درخصوص اختلالات بينايي تصريح کرد: کاشه شفافيت قرينه، کاهش در حساسيت کنتراست تصوير شبکيه، احساس خيرگي، اختلالات ديد شب، احساس تصوير سايه دار، احتمال ايجاد آستيگماتيسم نامنظم در اثر بيرون زدگي خفيف قرنيه و احتمال بازگشت مقادير از عيوب انکساري بعد از جراحي رفرکيتو از جمله اختلالاتي بينايي است که دربرخي مواقع بعد از عمل جراحي رفرکيتو ايجاد مي شود.

اپتومتريست خاطرنشان کرد: جراحي رفرکيتو به هيچ عنوان به صورت يک راه حل قاطع و بي خطر يا پايدار قابل توصيه نيست و افرادي که نيازمند کيفيت بالاي بينايي هستند نبايد بدون بررسي نسبت به انجام جراحي رفرکيتو اقدام نمايند./ط

سه‌شنبه، شهریور ۱۰، ۱۳۸۸

همکاران میتوانند جهت عضویت در سایت افتالمولوژی آمریکا از طریق آدرس داده شده، اطلاعات مفیدی از مقالات و ابزارهای جدید مربوط به چشم به همراه تستهای 4گزینه ای پاتولوژی را بعد از عضویت روی ایمیل خود دریافت نمایند.

شنبه، شهریور ۰۷، ۱۳۸۸

اهانت انجمن چشم پزشکان به اپتومتریستها

متن نامه زیر خصوصا بند 4 ان را بخوانید و استنباط خود را بیان کنیداین نامه هم برای تمام چشم پزشکان ارسال شده است وهم در سایت انجمن چشم پزشکان موجود است
اطلاعيه هاي انجمن



تاريخ: 24/04/88
موضوع: جلسه نظام پزشكي

قابل توجه همكاران محترم چشم پزشك

خلاصه مباحث جلسه روز 11/4/88 در سازمان نظام پزشكي با حضور رؤساي هيئت مديره انجمن هاي پزشكي:

1- مذكرات جهت تعيين ميزان ماليات مربوط به سال 87 در جريان است و به زودي به اطلاع همه خواهد رسيد.

2- ممكن است جهت تعداد محدودي از همكاران كه از طريق فعاليتهاي چشم پزشكي كسب درآمدي نداشته اند بتوان تخفيف ويژه اي قائل شد. لذا همكاراني كه دليل موجه در اين رابطه دارند با مدارك مرتبط با آن تقاضاي خود را از طريق نظام پزشكي مطرح نمايند.

3- كساني كه علاقمند به همكاري با نظام پزشكي در بخش پزشكي قانوني و تخلفات هستند و توانايي و صلاحيت اين كار را دارند، به اطلاع انجمن برسانند تا به سازمان نظام پزشكي معرفي گردند.

4- در مورد كارشناسان فعلي مرتبط با چشم پزشكي اگر نظر خاصي داريد ميتوانيد محرمانه به اطلاع انجمن رسانده تا در مجموع رضايت اكثر چشم پزشكان و دفاع از حق بيماران لحاظ شود.

5- تعرفه هاي خدمات پزشكي در بخش خصوصي به صورت زير جهت اطلاع همكاران ارائه مي شود. شايسته است همكاران محترم آنرا رعايت كرده و از سقف تعرفه ها تجاوز ننمايند.

با آرزوي توفيق روز افزون
دكترامين اله نيك اقبالي
دبيركل انجمن چشم پزشكي ايران

دوشنبه، شهریور ۰۲، ۱۳۸۸

مشکلات اپتومتری ریشه ای است

محمدرضا زرين شاخص اصلي كنگره اپتومتري را افزايش كيفيت و ارتقاي سطح علمي كنگره خواند و گفت: مشكلات زيادي وجود دارد ولي كنگره به بررسي راه حل نمي پردازد
وي گفت: مشكلات اين رشته ريشه اي است و متاسفانه در هيچ كنگره اي به راه حل ها پرداخته نمي شود.
زرين اظهار داشت: در اين كنگره سعي داشته ايم كه موضوعات مرتبط با اپتومتري در جهت اجراي دانش كلينيكي و اجتماعي رشته اپتومتري برنامه ريزي شود.
دبير اجرايي دوازدهمين دوره كنگره اپتومتري تصريح كرد: كميته پيگيري امور صنفي اپتومتري به دنبال آيين نامه ابلاغي سال گذشته از فعالان كشور و مديران اپتومتري تشکيل و نتايج مهمي طي اين زمان كوتاه حاصل شده است.
وي يادآور شد: بايد تلاش شود فعاليت هاي سطحي و كم ارزش را از فعاليت هاي بنيادين و ارزشمند تفكيك کرد تا پيشرفت علمي كشور را شاهد باشيم

یکشنبه، شهریور ۰۱، ۱۳۸۸

بالاخره کنگره دوازدهم هم با همه فرازها و نشیب هایش به پایان رسید . همه کسانی که کار اجرایی انجام داده اند میدانند که انجام کاری با این بزرگی ، به راحتی امکان پذیر نمیباشد و لذا جا دارد به همه سرورانی که در این کار دست داشته اند خسته نباشید بگوییم . البته همچون هر کار دیگری اشکالاتی هم موجود بود که مسلما از ارزش زحمات این عزیزان نمی کاهند و بهتر است صحبت در مورد آنها را به فرصت دیگری موکول نماییم .

تصویرفوق مربوط به مطلبی تحت عنوان "روشهای فعال درمان و تمرین در اپتومتری" میباشد که در کنگره امسال توسط بنده ارائه شد و دوستانی که مایل باشند میتوانند متن کامل آنرا در سایت بنده از لینک زیر مطالعه نمایند . http://www.bm-optom.com/AVT.htm

شنبه، مرداد ۳۱، ۱۳۸۸

رئيس انجمن علمي اپتومتري ايران:مناطق محروم نيازمند امكانات سلامت بينايي هستند

محمد آقازاده اميري رئيس انجمن اپتومتري ايران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: در حال حاضر تعداد اپتومتريست هايي كه از طريق نظام پزشكي مدرك گرفته اند حدود يك هزار و 300 نفر است و هر ساله نيز 100 نفر در اين رشته فارغ التحصيل مي شوند كه تا حدودي نياز كشور را رفع مي كند.

وي ادامه داد: در صورتي كه اين رشته از طريق وزارتخانه به صورت بومي انجام شود و مناطق محروم نيز از امكانات مورد نياز بهره مند شوند تضمين سلامت بينايي به نقطه اي كه هيئت علمي مي خواهند مي رسد.

اميري در خصوص دوره هاي بازآموزي يادآور شد: برگزاري دوره هاي بازآموزي در اين رشته بسيار موثر است و توجه به نياز جامعه مي توان اين دوره ها را در دانشكده ها با امكانات كمتري برگزار كرد.

وي در خصوص ايجاد مقطع دكتري در رشته اپتومتري خاطر نشان كرد: هم اكنون در حال پيش نويس مقطع دكترا هستيم كه هنوز بصورت تكميلي انجام نشده است.

اين كار بايد كارشناسي شود و در حال حاضر پيش بيني مي كنيم تا سال 89 در تهران عملي شود اما در دانشگاه مشهد تا بهمن سال جاري پذيرش دانشجو آغاز مي شود./د

عضو هيات مديره سازمان نظام پزشكي:ارتقاء سلامت بدون ارتقا علمي پزشكان امكان پذير نيست

با توجه به اينكه ارتقاء سلامت جامعه در بخش هاي مختلف مستلزم ارتقاء سطح علمي آن بخش است در رشته اپتومتري نيز كه با بينايي مردم در ارتباط است ارتقاء سطوح علمي آن به سطوح بالاتر از كارشناسي ارشد سلامت بينايي مردم جامعه را بهبود مي بخشد.



به گزارش باشگاه خبرنگاران دكتر ابراهيمي عضو هيات مديره سازمان نظام پزشكي در حاشيه برگزاري دوازدهمين كنگره سراسري اپتومتري ايران افزود: علي رغم همه تلاش ها هنوز جايگاه اپتومتري در كشور پايين بوده و نيازمند ارتقاي اين رشته به مقطع دكترا است.

وي ادامه داد: در حال حاضر فرصت مناسبي است كه با ارتقاء دانش بينايي سنجي دكتراي حرفه اي بيناي سنجي نيز راه اندازي كرده و تا سال 1394 اين رشته را بهبود بخشيم.

ابراهيمي تصريح كرد: نظام پزشكي كشور به دنبال در دانشجويان اين رشته و ايجاد انجمن هاي علمي است./

سه‌شنبه، مرداد ۲۷، ۱۳۸۸

ايجاد دکتراي حرفه اي بينايي سنجي، سلامت جامعه را ارتقا مي بخشد

عضو هيات مديره سازمان نظام پزشکي گفت: راه اندازي رشته دکتراي حرفه اي بينايي سنجي با افزايش توانايي اپتومتريست ها، به ارتقاي سلامت بينايي در جامعه منجر مي شود.

دکتر " اسماعيل ابراهيمي " روز سه شنبه در دوازدهمين کنگره سراسري اپتومتري (بينايي سنجي) ايران با بيان اين مطلب گفت: با توجه به اينکه ارتقاي سلامت جامعه در بخش هاي مختلف مستلزم ارتقاي سطح علمي آن بخش است در رشته اپتومتري نيز که با بينايي مردم در ارتباط است ، ارتقاي سطوح علمي آن به سطوح بالاتر از کارشناسي ارشد ، سلامت بينايي مردم جامعه را بهبود مي بخشد.
وي با بيان اينکه هم اکنون رشته انتخابي بسياري از پذيرفته شدگان کنکور سراسري با رتبه هاي بالا ، اپتومتري است گفت: اين در حالي است که اين رشته تا چند سال پيش تنها در حد کارشناسي بود و پس از آن، کارشناسي ارشد اين رشته راه اندازي شد.
ابراهيمي اضافه کرد: با وجود اينکه 36 سال از وجود رشته اپتومتري در ايران مي گذرد، اما هنوز به جايگاه شايسته خود نرسيده است و يکي از راههاي پيشرفت اين رشته راه اندازي مقاطع دکتراي حرفه اي و PHD است که بايد زمينه هاي اين کار فراهم شود.
عضو هيات مديره سازمان نظام پزشکي با اشاره به اينکه دانشجويان رشته اپتومتري در مقطع کارشناسي از فرصت کافي براي آموزش و يادگيري برخوردار نيستند، گفت: براي ارتقاي توانمندي هاي اپتومتريست هاي کشور بايد فرصت يادگيري و ارتقاي دانش آنها را فراهم کرد.
وي با بيان اينکه ارتقاي سلامت جامعه مستلزم ارتقاي علمي است گفت: با توجه به پيشينه اي که رشته اپتومتري دارد و با توجه به توانمندي هاي فعلي اپتومتريست هاي کشور ، قابليت راه اندازي دکتراي حرفه اي بينايي سنجي وجود دارد.
عضو هيات مديره سازمان نظام پزشکي با اشاره به تداخل کاري که بين عينک سازان و اپتومتريست ها وجود دارد گفت: تمامي کساني که دانش آموخته وزارت علوم بوده و با وزارت بهداشت ارتباط دارد، بايد مدارک آن در وزارت بهداشت تاييد شود و بعد از طي مراحل قانوني مجاز به ادامه فعاليت خواهند شد.
دوازدهمين کنگره سراسري اپتومتري صبح امروز در سالن همايش‌هاي رازي آغاز به کار کرد و تا 29 مرداد ماه به کار خود ادامه مي دهد.
اين کنگره با همت دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي و با همکاري انجمن علمي اپتومتري ايران و جامعه صنفي اپتومتري ايران برگزار شده است.
دکتر "محمد آقازاده اميري" دبير علمي اين کنگره گفت: ارتقاي جايگاه حرفه‌اي و علمي اپتومتري و اپتومتريست‌ها، آشنايي متخصصان با تازه‌هاي علوم بنيادي و تکنولوژي‌هاي جديد در عرصه اپتومتري مهم ترين اهداف دوازدهمين کنگره اپتومتري است.
وي گفت: ارائه 54 مقاله، برگزاري پنج کارگاه آموزشي، دو ميزگرد بحث و بررسي عينک طبي و دو کارگاه به صورت کار با تجهيزات ساخت عينک از برنامه هاي دوازدهمين کنگره سراسري اپتومتري است.
دبير علمي دوازدهمين کنگره اپتومتري ايران يادآور شد: اين کنگره داراي 10 امتياز براي اپتومتريست ها، 6 امتياز براي چشم پزشکان و سه امتياز براي سخنرانان است.
نمايشگاهي از تجهيزات پزشکي کشور ني در حاشيه اين همايش برگزار شده است

برگزاری کنگره ۲۶ اپتومتری ایران

بیست وششمین‌کنگره اپتومتری ایران از هفدهم تا نوزدهم مردادماه در هتل المپیک برگزار شد