یکشنبه، دی ۱۰، ۱۳۸۵

باسلام به همه همکاران و بازديدکنندگان محترم (بعدازيک غيبت طولانی)


عينک های دارای عدسی ديناميک
 
اگر عينکی بتواند قدرت فوکوس خودرابرای فواصل مختلف نگاه تغييردهد،بسيارايده آل ووسوسه انگيزخواهد بود.نمونه های اوليه چنين عينکی درحال ساخت است.يک گروه تحقيقاتی به رهبری دکتر ناصر پيغمبريان ، استاد اپتيک در دانشگاه آريزونا، درحال طراحی اين فناوری برای PixelOptics است.تکنيک اين کار اخيرا درمجله پيشرفت های انجمن ملی علوم به چاپ رسيده است.
دکتر لی گوگينانگ استاديار تحقيقاتی اپتيک در دانشگاه آريزونا ونويسنده ارشد اين مطالعه درمصاحبه خود اظهار می داردکه ما کريستال مايع رادر بين دولايه نازک شيشه که در روی يکی ازآن هاحلقه ای از الکترودهای بسيار ظريف چيده شده است، قرار می دهيم ،وقتی يک بار الکتريکی به الکترودها برخورد می کند جهت قرارگيری کريستال هاودر نتيجه فاصله کانونی عدسی تغيير می نمايد.بنابه گفته دکترلی هدف ،غلبه بر ميدان ديد محدود موجود در عينک های دوکانونی وپيشرونده فعلی است.با عينک های تغيير کننده شما می توانيد از تمام سطح عدسی عينک استفاده نماييد.

ادامه...
این لیست دانشگاههایی است که در آنها رشته اپتومتری تدریس می شود برای ایران فقط نام سه دانشگاه ذکر شده بود زاهدان را هم من اضافه کردم

شنبه، دی ۰۹، ۱۳۸۵

سئوال هفته



یک دختر ده ساله که دچار عقب ماندگی ذهنی در حد متوسط می باشد با اختلال مردمکی که در تصویر نشان داده می شود مراجعه نموده است دید چشم راست او 60/20 و دید چشم چپ او 40/20 می باشد
1- تشخیص احتمالی عبارتست از ؟





a. persistent hyaloid membrane
b. astroid hyalitis
c. Mittendorf
d. persistent pupillary membrane





2-این کودک احتمالا دچارکدام یک از مشکلات زیر می باشد؟


a. cataract
b. amblyopia
c. a and b
d. none of the above





3-مناسب ترین درمان عبارتست از ؟



a. excision of the pupillary membrane
b. no immediate treatment; just observation
c. cataract extraction
d. laser treatment




پاسخ:

1. d
2. c
3. b

پاسخ مشروح را در اين صفحه مشاهده نماييد

جمعه، دی ۰۸، ۱۳۸۵

دستورالعمل جديد صدور و تمديد پروانه فعاليت شاغلان حرفه‌هاي پزشكي صادر شد

وزارت بهداشت درباره صدور و تمديد پروانه فعاليت شاغلان حرفه‌هاي پزشكي دستورالعمل جديدي صادر كرد. به گزارش روابط عمومي وزارت بهداشت، در حال حاضر پروانه فعاليت شاغلان حرفه‌هاي پزشكي از سوي سازمان نظام پزشكي صادر و تمديد مي‌شود. از طرفي برابر قانون، نظارت بر عملكرد واحدهاي درماني بايستي از سوي اين وزارتخانه صورت پذيرد. لذا معاونت سلامت اين وزارتخانه از سازمان نظام پزشكي جمهوري اسلامي ايران خواست به منظور اعمال قانون و عدم ايجاد اختلال در وظيفه نظارتي، هنگام صدور پروانه، اين مهم را در نظر گرفته و از پزشكان بخواهد فورا محل كار را به دانشگاه مربوط (قبل از شروع كار) اعلام و سازمان نيز تصوير پروانه صادره را به دانشگاه ارسال نمايد


راه اندازی سایت جدید دفتر توسعه و هماهنگی نظام آماری وزارت بهداشت و درمان

چهارشنبه، دی ۰۶، ۱۳۸۵

رأي وحدت رويه هيأت عمومي ديوان عالي كشور

رأي وحدت رويه شماره 692 هيأت عمومي ديوان عالي كشور راجع به تصدي به امر ساخت عينك طبي محتاج داشتن پروانه كار از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي است


رأي وحدت رويه هيأت عمومي ديوان عالي كشور
بموجب تبصره 3 ماده1 قانون آموزش مداوم جامعه پزشكي كشور مصوب 12/2/1375 مجلس شوراي اسلامي كليه شاغلان حرفه‌هاي وابسته پزشكي كه بنحوي داراي مؤسسه يا دفتر كار هستند و خدماتي مانند ساخت عينك طبي ارائه مي‌نمايند و كليه مشمولان قانون مربوط به مقررات امور پزشكي و داروئي و مواد خوردني و آشاميدني موظف به شركت در دوره‌هاي خاص آموزش مداوم هستند و صدور و تجديد مجوز كار آنها منوط به ارائه گواهي شركت در اين دوره است بنابراين بر حسب مفاد تبصره مزبور تصدي به امر ساخت عينك طبي محتاج‌اليه داشتن پروانه كار از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي است ...

یکشنبه، دی ۰۳، ۱۳۸۵

متخصصان مي‌گويند: تيرگي دور چشم دليل بروز بيماري نيست بلكه در اغلب موارد عامل ارثي و ژنتيكي در بروز آن نقش دارد

دكتر علوي متخصص ژنتيك در اين باره به خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران واحد علوم پزشكي ايران، گفت: تيرگي دور چشم معمولا به بيماري جسمي خاصي مرتبط نيست، بلكه عوامل آناتوميكي با منشا ارثي و ژنتيكي منجر به بروز تيرگي دور چشم مي‌شود.

وي با اشاره به اين كه در افراد تيرگي دور چشم، پوست دور چشم، تيره‌تر به نظر مي‌رسد، افزود: اين امر به دليل آن است كه پلك‌ها پوست نازكي دارند و حاوي مقدار كمي بافت چربي هستند خوني كه از داخل وريدهاي بزرگ نزديك اين بخش پوست دور چشم مي‌گذرد باعث مي‌شود، پوست اين ناحيه سياه مايل به آبي به نظر برسد.

وي با بيان اين كه خستگي و رنگ پريدگي علت بروز تيرگي چشم موقتي است، افزود: همچنين تيرگي دور چشم در برخي زنان، در دوران قاعدگي و در پايان دوران بارداري تشديد مي‌شود.

وي ادامه داد: افزايش سن نيز دليل ديگري براي بروز تيرگي دورچشم است زيرا در مرحله سالمندي تغيير رنگ در اغلب نقاط پوست بدن رخ مي‌دهد كه از آن جلمه تغيير رنگ پوست پلك و دور چشم است كه دائمي مي‌شود.

وي در پايان توصيه كرد: افراد جوانتر كه با تيرگي دورچشم مواجه‌اند مي‌توانند با كرم‌هاي پوشاننده استاندارد و معتبر آن را استتار كنند همچنين در افرادي كه از عينك استفاده مي‌كنند اين تيرگي كمتر به نظر مي‌آيد.

شنبه، دی ۰۲، ۱۳۸۵

بیستمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی

نشریه سازمان نظام پزشکی کشوردر شماره 16 پیاپی 81 به مباحث مطرح شده در بیستمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی که به مسائل مربوط به اپتومتریست ها اختصاص داشته پرداخته است برای اطلاع همکاران گرامی که به این نشریه دسترسی ندارند مشروح این مذاکرات را دراینجا نقل می کنم:

بیستمین جلسه شورای عالی نظام‌ پزشکی در تاریخ چهارم شهریورماه سال جاری در سالن کنفرانس سازمان نظام‌ پزشکی برگزار شد. در این جلسه موضوعات متعددی همچون مالیات پزشکان، تمدید پروانه‌های مطب، عوارض شهرداری، مسائل اپتومتریست‌ها و چشم‌پزشکان و تصمیم‌گیری در مورد گزارش حسابرسی سال 81 مورد بررسی قرار گرفت

تناقض در آیین‌نامه‌ها
یکی از دستورهایی که بخشی از زمان جلسه را به خود اختصاص داد، بحث مشکلات موجود میان اپتومتریست‌ها و چشم‌پزشکان بود. دکتر زالی ابتدا به حل شدن دعوای وزارت بازرگانی و اپتومتریست‌ها اشاره کرد و توضیح داد: «بالاخره قضیه به نفع اپتومتریست‌ها تمام شد، به این ترتیب که جزو حرف پزشکی قرار گرفتند و از صنوف خدماتی خارج شدند.»
وی بر اساس این طبقه‌بندی، نتیجه‌گیری کرد که نیازی به حضور یک اپتومتریست در مطب چشم‌پزشکان نیست، چون این یک حرفه مستقل پزشکی محسوب می‌شود و به عنوان مثال ذکر نمود: «مثل این‌که بگوییم یک متخصص زنان باید با حضور یک ماما IUD بگذارد.» و اضافه کرد: «من نیازی به حضور اپتومتریست نمی‌بینم اگرچه ایجاد اشتغال‌زایی می‌کند ولی برای همکاران چشم‌پزشک بار مالی جدیدی به وجود می‌آورد.»
دکتر فاضل هم که به کلی با فروش تجهیزات در مطب مخالف بود اظهار داشت: «بین این پیشنهاد و آیین‌نامه فروش دارو و تجهیزات پزشکی در داخل مطب، تناقضاتی وجود دارد. به هر حال فرقی نمی‌کند چون در هر صورت یک نفر باید مسؤول فنی یا اپتومتریست باشد.»
دکتر نوربخش نیز پس از تأکید بر این‌که ارایه نمره عینک توسط چشم‌پزشکان و اعمال آن در داخل مطب از نظر فنی و علمی‌ بلامانع است، اظهار داشت: «ولی از لحاظ شئونات پزشکی شاید خیلی زیبا نباشد چشم‌پزشکان در مطبشان عینک ارایه کنند.»
او با تأکید بر عدم دخالت سازمان در این امر گفت: «اگر ما بیاییم دوباره مداخله کنیم یک فضا و موج جدیدی را در جامعه پزشکی به وجود می‌آوریم. پس بهتر است بگذاریم همان رأی اول اجرا شود، یعنی اپتومتریست بیاید مسؤول فنی شود که البته اصلاً به عقیده من این اجرایی نیست و اپتومتریست خودش سرمایه‌گذاری می‌کند و عینک‌فروشی راه می‌اندازد.»
در ادامه جلسه دکتر صدر در تأیید این نکته اظهار داشت: «طبق مصوبه قبلی نظام‌ پزشکی چشم‌پزشکان باید بتوانند برای مریض خودشان نمره عینک بدهند، مثل پزشکانی که می‌توانند در مطب به بیمار خودشان دارو بدهند ولی داروفروشی در مطب ممنوع است. بعد هم این مسأله که اپتومتریست می‌تواند به عنوان مسؤول فنی در مطب مشغول به کار شود، داستان پیچیده‌ای دارد که اگر بخواهیم واردش شویم مشکلاتی ایجاد می‌کند.»
دکتر نوروزی نیز اظهار داشت: «باید بررسی شود این موضوع که الان مطرح شده آیا اختلالی در سازمان ایجاد کرده است یا نه. به عبارت دیگر باید دید شاکی وجود دارد یا نه.»
سپس دکتر کامیابی به عدم حضور نماینده اپتومتریست‌ها در جلسه اشاره کرد و گفت: «درباره هر مصوبه‌ای که این‌جا مطرح می‌شود، حضور دوستان فعال در آن رشته بسیار مؤثر است.» وی نیز فروش کالا در مطب‌های پزشکی را پایین‌آورنده شأن پزشکان دانست و گفت: «نباید شأن یک گروه تحت سیطره گروه دیگری قرار بگیرد، مضاف بر این‌که فکر نمی‌کنم مشکل اساسی چشم‌پزشکان این باشد که ارایه عینک در مطبشان صورت بگیرد یا نه.»

در ادامه دکتر نیک‌نژاد تناقض میان مصوبه و آیین‌نامه را مطرح کرد و گفت: «در زمانی که دکتر فاضل رئیس سازمان بودند، شورای عالی مصوب کرد متخصصین چشم می‌توانند یک نمایشگاه در مطبشان داشته باشند و یک اپتومتریست هم باید در کنارش باشد مثل کسانی که در بیرون عینک‌های طبی می‌فروشند و حتماً‌ باید اپتومتریست داشته باشند. ولی آیین‌نامه می‌گوید اصولاً این کار را نباید انجام داد و فروش تجهیزات پزشکی در مطب ممنوع است.»
دکتر شیبانی هم گفت: «ساخت عینک با ارایه عینک تفاوت دارد و ما فقط نگرانیم که این قضیه ادامه پیدا کند.»
دکتر افضلی نیز با اشاره به این‌که تعداد اپتومتریست‌ها کم است و اکثراً خودشان کلینیک دارند، گفت: «می‌خواهیم ببینیم این‌ها چطور جذب متخصصین در مطب‌های پزشکی می‌شوند، در حالی که خودشان مشغول کارند و خواسته اصلی‌شان این است که نظام‌ پزشکی مانع فعالیت عینک‌فروشانی شود که عینک طبی می‌سازند و عرضه می‌کنند.»
دکتر تاجرنیا ریشه اصلی این مشکلات و بسیاری مشکلات دیگر را تصویب قوانین و آیین‌نامه‌های متعدد می‌داند که گاه با یکدیگر تداخل ایجاد می‌کنند. او با طرح این سؤال که مسأله فوق چقدر مبتلابه است اظهار داشت: «معلوم نیست افراد مبتلا به این مسأله در جامعه پزشکی چند نفرند، شاید در تهران بزرگ یکی دو مورد بیشتر نباشد. در نتیجه من فکر می‌کنم تصویب هر چیز جدیدی در این رابطه ما را با بخش دیگری درگیر خواهد کرد و بهتر است وقت جلسه را برای حل مشکلات عدیده‌ای که کل جامعه پزشکی را شامل می‌شود صرف کنیم.»
سپس دکتر افشین با ذکر این‌که در اروپا اپتومتریست‌ها مستقل کار می‌کنند، از فعالیت جداگانه متخصصین چشم و اپتومترها دفاع کرد و گفت: «فروش عینک در مطب‌ها فرصتی است برای کسانی که می‌خواهند در مطب‌هایشان یک سری عینک‌های مارک‌دار ارایه کنند و صرفاً به فروش برسانند و این برخلاف آیین‌نامه است. در ضمن وقتی اپتومتریست مستقل کار می‌کند، زمان بیشتری نسبت به چشم‌پزشک برای تعیین شماره عینک می‌گذارد.»

دوشنبه، آذر ۲۰، ۱۳۸۵

سئوال هفته


یک پسر ده ساله با یک لکه سفید رنگ بر روی چشم چپ مراجعه نموده است دید هر دو چشم نرمال است و ظاهر لکه از هنگامی کودکی که متوجه آن شده تا کنون هیچ فرقی نکرده است
1-تشخیص احتمالی عبارتست از



a. parasitic infestation
b. post traumatic inclusion cyst
c. dermoid
d. onchocirciasis lesion
e. none of the above



2-درمان عبارتست از :



a. laser ablation
b. surgical excision of the raised portion
c. nothing
d. 5 FU treatment
e. none of the above


3-این وضعیت ممکن است همراه کدام یک از موارد زیر باشد؟



a. Duane syndrome
b. Brown syndrome
c. Marcus-Gunn syndrome
d. Goldenhar’s syndrome
e. none of the above



1. The most likely diagnosis is:
c -- dermoid

2. Treatment for this condition is:
b -- surgical excision of the raised portion

3. This condition can be associated with which of the following?
d -- Goldenhar’s syndrome


پاسخ مشروح را در اینجا ملاحظه کنید


این کتاب مجازی جراحی کاتاراکت اگرچه که ممکن است برای اپتومتریست ها کاربردی نداشته باشد ولی دیدن آن قطعا خالی از لطف نیست

شنبه، آذر ۱۱، ۱۳۸۵

سئوال هفته


در معاینه ته چشم یک مرد سی ساله که دچار متامورفوپسی و کاهش بینایی در چشم راست خود می باشد تصویر فوق دیده می شود
کدام یک از موارد زیر می تواند علت بروز شکایتهای بیمار باشد


a. serous macular detachment
b. cataract
c. glaucoma
d. vascular occlusion


شکایتهای بیمار بدلیل بروز a -- serous macular detachment ایجاد شده است



Optic Nerve Pits



یک فرورفتگی گرد بر روی دیسک اپتیک که معمولا یکطرفه است و می تواند با بروز serous macular detachments مرتبط باشد

اگرچه بعضی از موارد serous macular detachment خودبخود بهبود می یابند در سایر موارد ممکن است درمانهایی از قبیل لیزر و ویترکتومی مورد نیاز باشد

یکشنبه، آذر ۰۵، ۱۳۸۵

رييس مركز تحقيقات اپتيك و لنز ايران اعلام کرد:عينك راحت‌ترين وسيله اصلاح عيوب انكساري در كودكان و
بزرگسالان به شمار مي‌رود

دكتر زرين‌بخش يكي از دلايل گرايش افراد به عينك را به غير از سهولت استفاده، در پايين بودن قيمت آن نسبت به لنزها برشمرد و گفت: هرچند در مواردي تشخيص داده مي‌شود، ‌كودك بهتر است، براي اصلاح عيوب انكساري چشم از لنزهاي «ارتوكي» آينده نويدبخشي را به بيماراني كه از عينك استفاده مي‌كنند، پيش روي به ارمغان آورده است

به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر پرويز زرين‌بخش با اشاره به اين كه عينك راحت‌ترين وسيله اصلاح عيوب انكساري در كودكان و بزرگسالان به شمار مي‌رود، يادآور شد: به كارگيري لنزهاي سخت و «لنزهاي شارژ كننده چشم» كه فرد، هنگام خواب شبانه آ‌نها را داخل چشم گذاشته و صبح روز بعد آنها را خارج مي‌كند، در صورتي كه شخص امكان استفاده و شرايط آن را داشته باشد، بهترين گزينه براي اصلاح عيوب انكساري كودكان است.
اين چشم پزشك تصريح كرد: البته رعايت مسايل بهداشتي لنزهاي چشمي نيز بسيار مهم بوده و تهيه لنزهاي طبي و رنگي مي‌بايست، با رعايت كامل موازين بهداشتي و زير نظر چشم پزشك صورت گيرد

اولین قطره اشک مصنوعی فاقد مخافظ و مولتی دوز

اولین قطره اشک مصنوعی فاقد محافظ و مولتی دوز به بازار آمده است

جمعه، آذر ۰۳، ۱۳۸۵

از ماست که بر ماست
یکی از همکاران اپتومتریست پروانه عینک سازی خود را به یک شاگرد عینک ساز اجاره داده
و ایشان هم در مجاورت دفتر کار من اقدام به تاسیس عینک سازی نموده است بنظر شما در برابر اقدام این همکار نه چندان مهربان چه کاری می توان انجام داد؟

جمعه، آبان ۲۶، ۱۳۸۵



یک دختر شش ساله برای ارزیابی آمبلیوپی معرفی شده والدین اظهار می دارند که او با ترم کامل ( 40 هفته ) متولد شده است ولی مشکلاتی در هنگام تولد داشته است از نظر عصبی او سالم است دید چشم راست او20/20 و دید چشم چپ او 100/20 می باشد فشار داخل چشمی او در هر دو طرف 18 mmHg می باشد در اسلیت نمای فوق دیده می شود


کدام عبارت در باره یافته های این بیمار و علت آمبلیوپی او درست است؟




a. The patient has an obvious cataract and should be scheduled for surgery immediately.
b. The patient likely has unilateral glaucoma and should be started on glaucoma medicines immediately.
c. These corneal findings could be related to her delivery.
d. This patient has lattice dystrophy and her family members should be screened.


پاسخ درست:c -- these corneal findings could be related to her delivery

یافته های عمودی در قرنیه بیمار نتیجه صدمه وارده توسط یک فورسپس می باشد که در هنگام تولد بر وی وارد آمده است
استریاهای Haab’s در گلوکوم مادرزادی دیده می شود و معمولا افقی و توام با افزایش فشار داخل چشمی می باشد دیستروفی لاتیس معمولا دوطرفه است و در دهه دوم یا سوم زندگی شروع می شود

جمعه، آبان ۱۹، ۱۳۸۵

وبلاگی برای رفع همه نیازهای علمی

امروز احتیاج داشتم مطلبی زیربنایی در مورد افتالموسکوپی مستقیم را مرور کنم گوگل کمکی نکرد ولی optiran.blogspot کمک کرد در سمت چپ صفحه همین سایت از آدرس ارتباطی سایت opt.indiana.edu استفاده کردم و جواب سئوالم را در این صفحه بدست آوردم بعلاوه فهمیدم که با افتالموسکوپ هم می توان زاویه اتاق قدامی را اندازه گیری کرد
حسین خان ممنون

معرفی کتاب

كتاب «مراقبين چشم در ايران» به موضوعاتي همچون وضعيت مراقبين چشم در ايران و جهان، از جمله اروپا و آمريكا پرداخته و آموزش، شرح وظايف و حدود اختيارات چشم‌پزشكان، اپتومتريست‌ها و عينك سازان را مورد بررسي قرار داده است. اين كتاب در 50 صفحه توسط آقاي دكتر سيد حسن هاشمي نگاشته شده و با قيمت 5000 ريال عرضه مي‌گردد.




من این کتاب را نخوانده ام ولی لازم است حتما آنرا تهیه کنم ودیدگاه یک چشم پزشک برجسته را در باره سیستم مراقبت از چشم در ایران بدانم این مطلب را از سایت کلینیک نور برداشته ام

پنجشنبه، آبان ۱۸، ۱۳۸۵

سئوال هفته



این دختر 5 ساله از هنگام تولذ دچار انحراف چشم بوده است خانواده او معتقدند که این چشم راست اوست که دچار انحراف است حدت بینایی چشم راست OD 20/200 و چشم چپ OS 20/20
است
Refraction is: OD +0.50 , OS +0.75.

تشخیص احتمالی ؟
a. Duane syndrome
b. right sixth nerve palsy
c. high AC/A
d. congenital esotropia and amblyopia
e. further tests are needed to arrive at a likely diagnosis

درمان اولیه ؟
a. full correction of the hyperopia
b. surgery to align the eyes
c. amblyopia therapy
d. prism therapy
e. none of the above
قبل از شروع اقدام بعدی دکتر باید اول چه کاری انجام دهد؟
a. rule out an organic lesion in the right eye
b. look carefully at the media, optic nerve and retina of both eyes
c. get a family history for similar problems
d. check vision in scotopic conditions comparing vision reduction between the eyes
e. all of the above

پاسخ درست:
d -- congenital esotropia and amblyopia
c -- amblyopia therapy
e -- all of the above
اما این تمام ماجرا نیست در صورت تمایل می توانید بافی قضایا را در اینجا ملاحظه نمایید بله رتینو بلاستومای چشم غالب!!!

آيا تماس لنز با دست شسته شده با آب ، خطر كراتيت آكانتاميابي را افزايش ميدهد؟

هنگام گذاشتن و برداشتن لنز تماسي، اغلب افراد مجبورند دست خود را با آب بشويند ، آيا تماس لنز با دست شسته شده با آب ، خطر كراتيت آكانتاميابي را افزايش ميدهد؟
محمد معیت
عفونت آميبي قرنيه كه در اكثر موارد در مصرف كننده هاي لنزهاي تماسي ايجاد ميشود ، خطر بالقوه‌اي است كه بينايي و سلامت چشم را تهديد ميكند با توجه به اين كه تشخيص آن مشكل است و اغلب بخاطر تاخير در تشخيص و پاسخ ناكافي به درمان ، منجر به آسيبهاي غير قابل جبران در چشم ميگردد ، لذا آشنايي به روشهاي پيشگيري آلودگي لنز ، نقش مهمي را ايفا ميكند .


آكانتاميبا در تمام مايعات از جمله آب موجود در لوله هاي آب ، استخر، بزاق ، محلول نگهداري لنز تماسي ، خاك و هوا يافت ميشود . گرچه بطور معمول با اين آميب مواجه هستيم ولي بروز عفونت باليني با آن نادر است. اكثر موارد كراتيتهاي آكانتاميبايي ، در افرادي بروز مي‌نمايند كه از انواع لنزها بويژه لنزهـــــاي نرم تماسي روزانه ( daily wear ) استفاده مي‌كنند . آكانتاميبا به سطح لنز تماسي مي‌چسبد .


براي وقوع عفونت آكانتاميبايي ، تماس مكرر يك ناحيه از بدن كه دچار اختلال ايمني است ( مانند قرنيه ) با آميب ضرورت دارد . بنابر اين براي بروز كراتيت وجود آسيب در اپي تليوم سطحي قرنيه و تماس مكرر قرنيه با آميب ضروري است . حرارت و تماس با پرااكسيد هيدروژن براي از بين بردن آن كفايت ميكند البته بايد حداقل به مدت 2 ساعت در تماس با پراكسيد هيدرون بدون كاتاليزورهاي فلزي ( metal catalyst ) قرار گيرد . كلرهگزيدين و بنزالكونيوم ، اثر متغيري در از بين بردن آن دارند .


شستن دستها با آب و صابون براي از بين بردن اكثرميكروب ها كفايت ميكند به شرطي كه بطور كامل تمام بخشهاي دست تميز شوند و بعد با يك حوله بدون پرز خشك گردند و سپس براي تميز كردن لنز از سرم استريل استفاده شود. در اين شرايط احتمال انتقال از طريق دست وجود ندارد

دوشنبه، آبان ۱۵، ۱۳۸۵

یک عدد عینک می تواند تمام تفاوت بین موفقیت یا شکست در فرصتهای شغلی وتحصیلی برای 153 میلیون نفر آدمی باشد که قادر به پرداخت هزینه معاینه چشم یا عینک مناسب نمی باشند این آمار یست که از آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی در باره نابینایی می توان استخراج کرد اغلب این افراد در کشورهای فقیر یا در حال توسعه زندگی می کنند

پنجشنبه، آبان ۱۱، ۱۳۸۵



یک مرد 35 ساله ازاحساس جسم خارجی و کاهش بینایی چشم راست به مدت سه سال شکایت دارد
1. چه ارگانیسمی ممکن است این کراتیت را ایجاد کرده باشد؟


a. adenovirus
b. herpes simplex virus
c. varicellar zoster virus
d. normal flora bacteria



2.احتمال بروز کدام یک کمتر است؟


a. recurrent keratitis
b. iritis
c. high IOP
d. retinitis



3. این مورد چگونه درمان می شود؟


a. artificial tear for 7 days
b. topical antiviral for 7 days
c. topical antibiotic for 7 days
d. oral antibiotic for 7 days



پاسخ درست:
1-b -- herpes simplex virus
2-d -- retinitis
3-b -- topical antiviral for 7 days

چهارشنبه، آبان ۱۰، ۱۳۸۵

خیلی خوشحالم که می بینم این آخرین سئوال مطرح شده در این وبلاگ باعث برانگیخته شدن مباحث جالبی در بین همکاران ما شده است بنظر می رسد طرح سئوال از بحث اصلی کار ما یعنی رفراکشن توانسته است نظر همکاران زیادی را بخود جلب کند اگر چه که استرابیسم و آنومالی های دید دو چشمی نیز بطور طبیعی بخش مهمی از کار مارا تشکیل می دهد ولی ظاهرا عده کمتری از دوستان تمایل به پاسخ دادن به سئوالات این بخش را دارند البته عده نه چندان قلیلی از همکاران نیز همچنان از هر گونه اظهار نظر یا پاسخی خودداری می کنند و همچنان در سکوت بسر می برند از همه همکاران دعوت می کنم تا در مباحث علمی مطرح شده در این وبلاگ مشارکت فعال نمایند و نظر و پیشنهاد خودشان را ارائه نمایند

جمعه، آبان ۰۵، ۱۳۸۵

سئوال هفته



این مرد 26 ساله از پنج سال پیش دچار کاهش بینایی در چشم راست خودمی باشد حدت بینایی چشم راست او400/20 و چشم چپ 60/20 می باشد

اتو رفرکتومتری چشم راست غیر ممکن و برای چشم چپ x80 5.00+,6.00- بدست آمده است
1- چگونه می توان چشم راست را رفراکشن نمود
a. using a Jackson cross cylinder
b. with the duochrome method
c. with retinoscopy
d. none of the above

2- در رفراکشن چشم راست مقدار -22.00 +7.00 x 70 بدست آمده است تشخیص احتمالی چیست؟

a. keratoconus
b. congenital glaucoma
c. corneal hydrops
d. none of the above

3- تصحیح مناسب برای این بیمار عبارتست از؟

a. spectacle correction for both eyes
b. rigid contact lenses
c. pilocarpine 1%, increasing as needed
d. immediate corneal transplant for the right eye

پاسخ درست :
1-c
2-a
3-b

یکشنبه، مهر ۳۰، ۱۳۸۵



این پسر ده ساله با افتادگی پلک دو طرفه و عدم توانایی نگاه به بالا مراجعه نموده است وقتی که او می خواهد به بالا نگاه کند چشمهایش متقارب می شوند هیچ سابقه خانوادگی استرابیسم وجود ندارد رفراکشن او در هر دو چشم 1.00+می باشد اما او در حال حاضر هیچ عینکی ندارد محیطهای چشم شفاف هستند و ته چشم در هر دو طرف سالم است رفلکسهای مردمکی طبیعی هستند هوش این پسر طبیعی است و مشکل دیگری از نظر سلامتی عمومی ندارد
1- تشخیص احتمالی عبارتست از :



a. double elevator palsy
b. bilateral third nerve palsy
c. congenital fibrosis syndrome
d. thyroid myopathy
e. bilateral blow out fracture


2-آیا احتمال ابتلاء یکی دیگر از اعضائ خانواده به این مشکل وجود دارد؟


a. likely
b. unlikely
c. impossible
d. unknown
e. none of the above


3- درمان این مشکل عبارتست از :


a. surgery on the extraocular muscles and the lids
b. surgery on the eye muscles alone
c. crutch glasses
d. prism
e. all of the above




پاسخ درست سئوال اول گزینه c -- congenital fibrosis syndrome می باشد در سئوال دوم گزینه a -- likely درست است و پاسخ سئوال سوم هم گزینهa -- surgery on the extraocular muscles and the lids می باشد



تصویر بالا نمونه یک مورد congenital fibrosis syndrome می باشد و احتمال ابتلاءسایر اعضای خانواده نیز وجود دارد چراکه این بیماری توسط کروموزوم های اتوزوم انتقال می یابد
و بالاخره اینکه برای درمان باید جراحی بر روی عضلات چشم و پلک صورت گیرد معمولا محدودیت مکانیکی در برابر بالا بردن چشم ناشی از فیبروز عضله راست تحتانی است این همان چیزی است که باعث افتراق آن از double elevator palsy می گردد در double elevator palsy فلج عضلانی وجود دارد و محدودیت مکانیکی وجود ندارد بنابر این انجام forced duction test برای تشخیص افتراقی ضرورت دارد

شنبه، مهر ۲۹، ۱۳۸۵

نقایصی در برنامه کشوری غربالگری بینایی

هر ساله دو برنامه کشوری غربالگری بینایی یکی توسط بهزیستی و دیگری توسط آموزش و پرورش در سطح کشور انجام می شود با این وجود باز هم شاهدیم که در معایناتی که از دانش آموزان پایه اول بعمل می آید موارد متعددی از آمبلیوپی کشف می گردد بنظر می رسد اشکالاتی در نحوه انجام این غربالگری وجود دارد که استاد ارجمند جناب آقای اکبر شفیعی به آن پی برده اند و در مقاله ای تحت عنوان غربالگری بینایی به بیان آن پرداخته اند وبه مناسبت شروع طرح غربالگری بینایی در روز هجدهم مهرماه گذشته آنرا ارائه نموده اند و قرار است که خلاصه ای از آنرا هم برای ما ارسال نمایند
همچنین همکار دیگرمان جناب آقای شکراله شفیعی نیز تقاضا نموده اند که لیست واحدهای دوره کارشناسی ارشد را در این وبلاگ درج نماییم با توجه به گرفتاریهایی که دارم در حال حاضر امکانپذیر نیست شاید در آینده انجام آن میسر گردد

پنجشنبه، مهر ۲۷، ۱۳۸۵

سئوال هفته



یک خانم 55 ساله با یک لکه قهوه ای تازه بر روی ملتحمه بولبار مراجعه نموده است

تشخیص احتمالی چیست؟

a.nevus
b.ocular melanosis
c.pigmented deposits
d.melanoma



پاسخ درست گزینه d -- melanoma
است

ملانوم ملتحمه اغلب از ملانوز های اکتسابی ایجاد می شودو معمولا در سفید پوستان در دهه چهل و پنجاه زندگی دیده می شوند گره های لنفاوی باید مورد بررسی قرار گیرند و احتمال برور متاستاز باید در نظر گرفته شود میزان مرگ ومیر تا حد 25%می تواند بالا باشد

چهارشنبه، مهر ۲۶، ۱۳۸۵

روش صحیح برخورد با خشکی چشم ناشی از قرار گرفتن لنز تماسی در چشم

1- NIBUT را با کراتومتر اندازه بگیرید تا از ثبات طبیعی اشک اطمینان حاصل نمایید (کمتر از 15 ثانیه غیر طبیعی محسوب می گردد )
2- ارتفاع منشور اشکی را اندازه بگیرید (0.2 تا 0.3 میلیمتر طبیعی است )از فیت لنز نرم برای بیمارانی که دارای منشور اشکی منقطع یا نا هموار هستند پرهیز نمایید
3- به وضعیت پلک زدن بیمار توجه کنید پلک زدن بیمار باید کامل باشد تا جریان اشک به حداکثر میزان خود برسد اگر پلک زدن بیمار کامل نیست به بیمار تمرین پلک زدن بدهید
4-برای بیمار از لنزهای جدید که از مواد Biocompatible با دزهیدراتاسیون کم ساخته می شوند فیت کنید تا لنز آب کمتری از دست بدهد
5- در صورت کم بودن میزان موکوس از مواد لنز یونیک استفاده کنید در غیر اینصورت از لنزهای دارای آب زیاد و غیر یونی استفاده کنید . لنزهای غیریونی و دارای آب زیاد لایه چربی بهتری بر روی اشک ایجاد می کنند
6-از لنزهای Cast Moulded استفاده کنید تا لایه اشکی با ثبات تری ایجاد شود
7-لنزها را بطور مرتب تعویض کنید (لنزهای یکبار مصرف ترجیح داه می شوند)
8- تا حد ممکن از فیت لنزهای بسیار نازک یا بسیار ضخیم بپرهیزید
9- در محیط های خشک یا کم رطوبت از قطره های اشک مصنوعی فاقد محافظ استفاده کنید
10- از سیستم تمیز کننده مناسب همراه با قطره های Rewetting استفاده کنید
11- در صورتی که بیشتر از یکماه از لنز استفاده می کنید از روشهای آنزیمی استفاده کنید
12- به بیماران توصیه کنید در محیطهای گرم و پر باد از عینک های آفتابی یا عینک هایی که انحناء دور صورت دارند استفاده کنند
13 در معاینات روتین با اسلیت لمپ پلک را برگردانید و بعد از برداشتن لنز رنگ آمیزی با فلورسئین را حتما انجام دهید

دوشنبه، مهر ۲۴، ۱۳۸۵

لیزیک در مقابل لنزهای تماسی

در نامه ای که در شماره دهم اکتبر مجله آرشیو چشم پزشکی منتشر شده خطرات ناشی از جراحی انکساری با خطرات ناشی از استفاده از لنزهای تماسی مقایسه شده است مولفین در این نامه با استفاده از مطالعات قبلی میزان بروز عفونت در هرکدام از این دو روش درمانی را بر آورد نموده اند آنها چنین تخمین می زنند که خطر بروز کراتیت باکتریال یک مورد در هر صد مورد استفاده از لنزهای تماسی روزانه در تمام طول عمر می باشد و خطر کاهش حدت بینایی تا حد
20/70را یک در 2000 مورد برآورد می کنند
خطر از دست دادن بینایی بخاطر عفونتAcanthamoeba keratitis یک مورد در 60000 نفر در سال در یک دوره زندگی می باشد در حالیکه خطر کاهش بیش از دو ردیف حدت بینایی به دلیل جراحی انکساری بمیزان یک مورد در 10000 نفر محاسبه گردیده است نویسندگان این مطلب خاطر نشان می سازند که لنزهای تماسی بسیار نفوذ پذیر به اکسیژن خطرات ناشی از استفاده از این نوع لنز تماسی را کاهش داده است اما جراحی لیزری نیز ایمن تر شده است آنها چنین نتیجه می گیرند که اطلاعات بدست آمده از مطالعات گسترده و پس نگر قویا نشان می دهند که نگرش ما نسبت به خطرات ناشی از این روشها باید مجددا مورد ارزیابی قرار گیرد

شنبه، مهر ۲۲، ۱۳۸۵

سئوال هفته





در معاینه ته چشم فردی که دارای دید 20/20 در هر دو چشمش می باشدو فشار داخل چشمی او در طرف راست 23 و در طرف چپ 21 میلیمتر جیوه می باشد منظره فوق دیده می شود
بیمار فاقد هرگونه مشکل چشمی وعمومی قبلی می باشد
1- در این معاینه چه چیزی بیشتر جلب توجه می کند


a. an emboli noted within the lumen of the blood vessels
b. severe hypertensive changes of the vessels
c. cup-to-disc asymmetry
d. moderate disc edema on the right nerve

2-در مرحله بعد چه اقدامی راتوصیه می کنید


a. carotid ultrasound
b. blood pressure monitoring and check a hemoglobin A1C
c. visual field and follow the patient's IOP closely
d. an urgent head CT to rule out an intracranial mass or optic nerve disorder

پنجشنبه، مهر ۲۰، ۱۳۸۵

ساختار پاداش و تخصیص بودجه در آموزش عالی به جهتی گرایش دارد که به پژوهش بیش از حد بها می دهد سیاست های تشویق وارتقای دانشگاههای پژوهشی واقعی باعث شده که خط ومشی این دانشگاه ها به وسیله ی دانشگاه های دیگری که قادر به تامین امکانات واقعی پژوهشی نیستند مورد تقلید قرار گیرد تاکید بیش از حد بر پژوهش در ارتقای اعضای هیات علمی،بر نظام ارزش گذاری دانشگاها نیز تاثیر نهاده است چنان که این تلقی که "دانشگاه یا موسسه ای که بیشترین پژوهش در آن صورت می گیردبهترین است" همواره مقبول ودرست نیست
مجموعه ی این عوامل دو پیامد تاسف بار را موجب شده است :اولین پیامد این است که در موسسات نوعی تمایل ارضاء ناشدنی به تبدیل شدن به موسسه ی آموزش عالی پژوهشی بر انگیخته شده است . بعضی از اعضای هیات علمی با تاکید پژ وهش حتی الامکان امر تدریس را کم ارزش می شمارند ودر هر جایی که پیدا کنند به پژوهش می پردازند در نتیجه پژوهش ها و مقالات پژوهشی بی ارزش وبی معنای زیادی در نشریات به چاپ می رسند که کمترین توجهی به تعالی امرتدریس نداشته اند بسیاری از اعضای هیئت علمی نیز از همکاری با موسساتی که بر آموزش تا سطح کارشناسی اشتغال دارند احساس حقارت می کنند

پیامد دوم آن است که درموسساتی که پژوهش بخش مهمی از رسالت آن هست به سختی می توان میان پژوهش و دانش پژوهی تمایز قائل شد در چنین موسساتی هم اعضای هیئت علمی نباید تمام وقت خود را صرف پژوهش کنند و فقط تعداد انگشت شماری می توانند پژوهشگر تمام وقت محسوب شوند و برای کار کردن در زمینه های پژوهشی متعالی ارتقاء یابند بسیاری (شاید اغلب آنها )به دلایل مختلف ، در گیر شدن در تلاش های پژوهشی بزرگ را غیر ممکن خواهند یافت این افراد باید هم خود صرف دانش پژوهی مرتبط با تدریس کنند تا به عنوان فعالان در خدمت آموزش و تدریس به رسمیت شناخته شوند

بر گرفته از کتاب راهنمای تدریس در دانشگاهها اثر دبلیو.آر . میلر ترجمه دکتر ویدا میری
از انتشارات سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها " سمت" 1380

علاقمندی چشم پزشکان به dispensing



چشم پزشکان بیشتر از پیش به dispensing و مسائل مربوط به آن علاقمند می شوند

دوشنبه، مهر ۱۰، ۱۳۸۵

امسال پنج شنبه بیستم مهرماه 1385 مصادف با دوازدهم اکتبر 2006 روز جهانی بینایی می باشد





روز جهانی بینایی یک رویداد سالیانه است که در دومین پنج شنبه اکتبر هر سال با هدف توجه به مشکل نابینایی در سطح جهان برگزار می شود بزرگداشت این روز در واقع اقدام جهانی مشترکی است از طرف آژانس بین المللی پیشگیری از نابینایی ،سازمان بهداشت جهانی و بعضی سازمانهای غیر دولتی بین المللی که هدف آن از بین بردن نابینایی قابل پیشگیری تا سال 2020 می باشد
اجرای این طرح مستلزم مشارکت فعال آژانسهای سازمان ملل متحد ، دولتها ، سازمانهای مسئول مراقبت از چشم و بینایی ، دست اندرکاران بهداشت و سلامتی ،موسسات بشر دوستانه و کلیه افرادیست که مایلند در این اقدام مشترک برای حذف علل نابینایی تا سال 2020 همکاری نمایند . روز جهانی بینایی تلاش می کند تا توجه عمومی را به این نکته جلب نماید که 80% موارد نابینایی قابل پیشگیری یا قابل درمان می باشند و دولتها و موسسات و سایر منابع سرمایه گذار را باید تشویق نمود تا در پیشگیری جهانی از نابینایی سرمایه گذاری نمایند( هزینه اقتصادی سالانه پیشگیری از نابینایی در جهان حدود 28 بیلیون دلار تخمین زده می شود)

لازم به ذکر است که از 45 میلیون نابینای مطلق و 135 میلیون نیمه نابینای فعلی در جهان بیش از نود درصد آنها در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند و در هر پنج ثانیه یک نفر به تعداد نابینایان افزوده می گردد و
در هر دقیقه یک کودک نابینا می گردد و در صورت عدم انجام اقدامات پیشگیرانه تا سال 2020 یکصد میلیون نفر دیگر به دلایل نه چندان مهم دچار نابینایی یا کم بینایی خواهند شد که عمده ترین این علل کاتاراکت (آب مروارید) می باشد
طراحان این برنامه امیدوارند تا از طرق زیر بتوانند به هدف پیشگیری از نابینایی دست یابند :
افزایش آگاهی عمومی از نابینایی به عنوان یک مشکل عمده جوامع انسانی
کنترل چهار علت عمده نابینایی : کاتاراکت ،تراخم ،انکوسرکیازیس و نابینایی کودکان
در دسترس قرار دادن خدمات توانبخشی افراد کم بینا از جمله عینک و سایر وسایل مورد نیاز آنها با قیمت مناسب
ارائه آموزش های لازم به عرضه کنندگان خدمات مراقبتی چشم برای خدمت رسانی به جوامع فقیر و دور افتاده
ایجاد زیر ساختهای مورد نیاز برای ارائه خدمات مراقبتی چشمی با کیفیت بالا در همه کشورها
پیشگیری و درمان اختلالات بینایی ، انجام جراحی کاتاراکت و توزیع ویتامین آ از جمله اقداماتی است که اجرای آنها آغاز شده است
تلاش برای جلب منابع بیشتر در جهت حمایت از این طرح
اعضای هیئت رئیسه انجمن اپتومتری فارس انتخاب شدند

جمعه، مهر ۰۷، ۱۳۸۵

معضلی به نام تجویز در آمتروپیای کم

یکی از ایراداتی که اغلب چشم پزشکان از اپتومتریست ها می گیرند تجویز عینک برای مقادیر کم آمتروپی می باشد البته کم نیستند چشم پزشکانی که خودشان نیز مقادیر کم و بیش جزئی امتروپی را اصلاح می کنند ولی این موضوع بیشتر در مورد اپتومتریست ها صدق می کند
اینکه از چه میزان آمتروپی باید شروع به اصلاح نمود موضوع بحث و جدل زیادی بوده است نظر شما در این باره چیست آیا واقعا مقادیر کم آمتروپی را نباید تصحیح کرد ؟

یکشنبه، مهر ۰۲، ۱۳۸۵

سئوال هفته



یک فرد 55 ساله دارای مردمکی به اندازه های زیر در تاریکی و روشنایی می باشد
Light room OD: 3.5mm OS: 5.5mm
Dark room OD: 4.0mm OS: 8.0mm

بعد از ریختن 4% cocaine هیچگونه دیلاتاسیونی در چشم راست روی نمی دهد بعد از 48 ساعت تست با 1% hydroxyamphetamine تکرار می شود و باز هم مردمک راست او دیلاته نمی شود
تشخیص احتمالی عبارتست از :
a. Horner’s syndrome: first order neuron
b. Horner’s syndrome: second order neuron
c. Horner’s syndrome: third order neuron
d. Adie’s pupil

پاسخ درست c است

براي ارزيابي بهتر بيماران مبتلا به آنيزو كوريا بهتر است آنها را هم در روشنايي و هم در تاريكي تست نماييم تا اختلاف در اندازه مردمكها بهتر مشخص شود اين بيمار داراي سندرم هورنر از نوع third-order كه در اثر ضايعات post-ganglionic ايجاد مي شود مي باشد
كوكائين موضعي به تشخيص سندرم هورنر كمك مي كندوهيدروكسي آمفتامين براي تعيين محل ضايعه بكار برده مي شود آمفتامين باعث آزاد شدن نور اپي نفرين از پايانه هاي عصبي مي شود و به تشخيص افتراقي ضايعات pre ganglionic از post ganglionic كمك مي نمايد

اینهم چند نکته در باره عدسیهای آنتی رفلکس:

سه‌شنبه، شهریور ۲۸، ۱۳۸۵

کلاس دکتر خدائیانی

کلاس دکتر خدائیانی همیشه یکی از کلاسهای پر بار برای من بود سایت ایشان را که پیدا کردم خوشحال شدم امیدوارم بتوانیم مطالب جالبی در این سایت بیابیم

دوشنبه، شهریور ۲۰، ۱۳۸۵

GLARE

با انواع مختلف GLARE آشنا شوید

به اطلاع کلیه دانشجویان و دانش پژوهان اپتومتری می رساند تعداد محدودی از کتاب مبانی تجویز لنزهای تماسی ترجمه حسین علیمیرزایی موجود است برای اطلاع از قیمت و چگونگی سفارش کتاب با شماره 05612224184 بعداز ظهرها تماس حاصل فرمایید

سئوال هفته

دو سئوال زیر از بخش سئوال هفته سایت CYBER SIGHTانتخاب شده اند این سایت را قبلا هم معرفی کرده ام اطلاعات بسیار خوبی در زمینه استرابیسم دارد و اساتید برجسته استرابیسم دنیا مطالب آنرا تهیه می کنند که از آن جمله می توان به این دو شخصیت برجسته چشم پزشکی اشاره نمود



Eugene M. Helveston, M.D.Gunter K. von Noorden, M.D.



شما می توانید پاسخ خودتان را در قسمت کامنت ها وارد نمایید پاسخ صحیح یک هفته بعد در زیر سئوال اصلی درج خواهد شد

شنبه، شهریور ۱۸، ۱۳۸۵



این دختر چهارده ساله حدود چهار سال پیش برای درمان ایزوتروپی مورد عمل جراحی
right medial rectus recession and right lateral rectus resection قرار گرفته حدت بینایی چشم راست (OD) 20/30 و چشم چپ (OS) 20/20. می باشد رفراکشن سیکلوپلژیک چشم راست 1.50+و چشم چپ 1.00+ است در وضعیت اولیه چشمها مستقیم هستند اما والدین متوجه شده اند که چشم راست گاهی وقتها بطرف بالا می رود بیمار خودش هیچ شکایتی ندارد تصویر اول او را در و ضعیت اولیه نشان می دهد در تصویر دوم یک کاور نیمه شفاف در مقابل چشم راست او گذاشته شده است در تصویر سوم کاور در مقابل چشم چپ قرار داده شده است


1- مهمترین یافته در معاینه این بیمار که دارای تاریخچه ای از هیپر تروپیای اینتر
میتانت راست می باشد عبارت است از :

الف-مستقیم بودن چشمها در وضعیت اولیه
ب- آمبلوپیای خفیف
ج-یک انحراف رو به بالا در هر کدام از چشم ها که زیر کاور نیمه شفاف قرار می گیرند
د- این حقیقت که چشمها با عینک مستقیم می شوند
ی- هیچکدام
2- تشخیص احتمالی عبارت است از :
الف-bilateral superior oblique palsy
ب:bilateral inferior oblique overaction
ج: افزایش فشار داخل مغزی
د-dissociated vertical deviation
ی- هیچکدام از موارد فوق

3- اقدام بعدی عبارتست از :
الف - هیچ درمانی لازم نیست فقط پیگیری شود
ب- یک MRI از مغز انجام شود
ج- انجام تست تنسیلون برای کشف میاستنی
د- انجام عمل جراحی
ی- هیچکدام

پاسخ سئوال یک گزینه ج و پاسخ سئوال دوم گزینه د و پاسخ سئوال سوم هم گزینه الف می باشد

جمعه، شهریور ۱۷، ۱۳۸۵




این دختر دو ساله به خاطر یک انحراف اگزو اینتر میتانت چشم چپ مراجعه نموده است دید هر دو چشم او 30/15 می باشد در سایر معاینات چشمی مشکل خاصی دیده نمی شود رتینوسکوپی سیکلوپلژیک 1.00+درهر دو چشم را نشان می دهد وضعیت حرکات چشم طبیعی است و هیچ درمان خاصی در گذشته انجام نشده است در هنگام حرکت فک کودک پلک چپ مانند عکس حرکت می کند
تشخیص احتمالی چیست؟
1-بیماری تیروئید
2-رتراکشن پلک ایدیوپاتیک
3-میاستنی گراو
4-Marcus gun jaw winking
5-هیچکدام

بهترین درمان برای این بیمار کدام است؟
1-کوتاه ساختن پلک چپ از طریق جراحی
2-استفاده از بوتوکسون برای پلک فوقانی چپ
3-عینک های دارای نگهدارنده پلک
4- هیچ جراحی یا درمانی ندارد
5-هیچکدام از گزینه های فوق

این مشکل بدلیل زیر ایجاد می شود؟
1- اتصال بین اعصاب 3 و 9 مغزی
2-فیبروز LPS
3-این مورد یک از واریته های سندرم دوئن است
4-هیچ توجیهی ندارد
5- هیچکدام از موارد فوق

پاسخ بخش اول گزینه 4 و پاسخ بخش دوم هم گزینه چهارم است در بخش آخر هیچکدام درست است چراکه این وضعیت نتیجه اتصال نابجای عصب سوم مغزی که به عضله بالا برنده پلک فوقانی عصب رسانی می کند و عصب زوج هفتم یا همان عصب صورتی می باشد
کنگره نهم از دیدگاه علی محمد عبدالهی :

کنگره نهم درحد مطلوب برگزارشد بعضی ازسخنرانیها به روز و کاملاٌ منطبق با علم جدید بود و حق مطلب را که به روز کردن علم شرکت کنندگان است را ادا کردنند .سخنرانیها منظم و بترتیب و مطابق با بروشور ارائه می شد .
اما کنگره نهم کمی ها وکاستی هایی داشت که امیدوارم درآینده و کنگره بعدی به حداقل برسد . اولین مشکل انتخاب محل کنگره بود که متأسفانه درحد چنین کنگره ایی نبود که با کمی
دقت وبرآورد هزینه می شد مکانی در شأن اپتومتریستها فراهم نمود .
بیشتر شرکتهایی که برگزار کننده قسمت نمایشگاهی بودنند فروشنده فریم و بعضاٌ خرده پا بودنند که محیطی مانند جمعه بازار ایجاد کرده بودنند و جای خالی شرکتهای معروف وتجهیزات اپتومتری و چشم پزشکی کاملاٌ مشهود بود
وبلاخره مهمترین کاستی ، بعضی از سخنرانیها بود که آدم را به یاد ترم دوم و سوم دانشجویی می انداخت و جالبتر اینکه به حالت توهین آمیزی خواسته می شد به آن توجه کنی والا متهم به خواب بودن می شدی . درجایی که باید جدیدترین و پیشرفته ترین علم دنیا ارائه شود نباید مطالب کاملاٌ ابتدایی گفته شود البته باعث سوء تفاهم کسی نشود این مطلب ازآن جهت گفته شد تا در گزینش مقالات دقت بیشتری شود

و آخرین مطلب تکراری بودن بعضی از سخنرانیها می باشد که برگرفته از کنگره های قبلی بود بدون هیچ تغییری .
دست آخرکنگره نهم هم با همه فرازو نشیبش تمام شد وبه خاطرهها پیوست ، خاطراتی از زمان دانشجویی که با دیدن دوستان همکلاسی و اساتید یک بار دیگر در ذهنها زنده شد و باردیگر به همه برگزارکنندگان کنگره نهم خسته نباشید می گویم و امیدوارم که از مطالب بالا که از روی دلسوزی می باشد کسی رنجیده نشود

سه‌شنبه، شهریور ۱۴، ۱۳۸۵

مدیر کل آموزش مداوم وزارت بهداشت: گروه‌های پرستاری، مامایی و اپتومتری تحت آموزش مداوم قرار ‌گرفتند

مدیر کل آموزش مداوم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با افزودن گروه‌های پرستاری، مامایی و اپتومتری تعداد مشمولین آموزش مداوم وزارت بهداشت دو برابر می‌شود.

دکتر سمیعی، در گفت‌وگو با خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران با اشاره به برنامه‌های این حوزه در سال تحصیلی جدید، اظهار کرد: امسال آموزش مداوم گروه‌های پرستاری، ‌مامایی و اپتومتری را نیز پوشش می‌دهد.

وی با بیان اینکه آیین‌نامه اجرایی آموزش مداوم برای این گروه‌ها در اولین شورای آموزشی مداوم تدوین و ابلاغ می‌شود، ‌گفت: با این حال کار کارشناسی وزارت بهداشت برای تحت پوشش قرار دادن سایر گروه‌های آموزشی ادامه دارد و گروه‌هایی در اولویت هستند که حضورشان در جامعه پزشکی اهمیت زیادی دارد.

دکتر سمیعی با بیان اینکه در حال حاضر گروه‌های پزشک، دندانپزشک، داروساز و آزمایشگاهی تحت پوشش آموزش مداوم قرار دارند، خاطرنشان کرد: بر این اساس حدود 100 تا 110 هزار نفر تحت پوشش آموزشهای مداوم وزارت بهداشت قرار دارند.

به گفته وی، با افزودن سه گروه جدید پرستاری، مامایی و اپتومتری به آموزشهای مداوم تعداد مشمولین آموزش مداوم وزارت بهداشت دو برابر شده و به حدود 220 هزار نفر می‌رسد.

مدیر کل آموزش مداوم وزارت بهداشت در خاتمه خاطرنشان کرد: ‌روح قانون درخصوص آموزشهای مداوم وسیع است و بر اساس آن کلیه حرف وابسته در گروه پزشکی یعنی تمام حرفی که در سلامت انسان دخالت دارند باید تحت پوشش آموزش مداوم قرار گیرند که این امر در برنامه سالهای آینده وزارت بهداشت قرار دارد.

شنبه، شهریور ۱۱، ۱۳۸۵

نهمین کنگره اپتومتری ایران هم به خوبی برگزار شد بسیار بجاست که به کلیه دست اندرکاران و برگزارکنندگان این کنگره خسته نباشید عرض کنیم و برای آنها آرزوی موفقیت و سلامتی نماییم امسال به دلیل بیماری و گرفتاری ناشی از کارهای مربوط به پایان نامه فرصت شرکت در این همایش را نداشتم ولی اخبار مربوط به آن را دنبال می کردم و آنها را در این وبلاگ در ج می کردم امیدوارم دوستانی که شرکت کرده اند نظرات و برداشتهای خودشان از همایش را در این وبلاگ و سایر وبلاگهای اپتومتری بیان بفرمایند

چهارشنبه، شهریور ۰۸، ۱۳۸۵

رييس سازمان نظام پزشكي ايران گفت:بايد حداكثر تسهيلات لازم براي ارتقاي رشته اپتومتری را فراهم كرد

رييس سازمان نظام پزشكي با بيان اينكه رشته اپتومتري يكي از بحث‌هاي مهم در بخش سلامت است افزود:هم اكنون دوره‌هاي آموزشي اين رشته در سطح كارشناسي در كشور وجود دارد ولي بايد راه ادامه تحصيل در اين رشته در مقاطع بالاتر را هم هموار كرد.
وي بااشاره به اينكه در رشته اپتومتري بايد حداكثر تسهيلات لازم براي ارتقاي آن را فراهم كرد افزود:همچنين از دخالت‌هاي غير حرفه‌اي و غير تخصصي ساير رشته‌ها به اين رشته بايد جلوگيري كرد.

دكتر صدر افزود:همچنين ‪ ۲۰‬هزار دندانپزشك،‪ ۱۲‬هزار داروساز،‪ ۴۰‬هزار ماما،‪ ۳۵۰۰‬نفر دكتر علوم آزمايشگاهي و تعداد ‪ ۹۹۵‬نفر اپتومتريست عضو سازمان نظام پزشكي كشور هستند.

نهمين كنگره سراسري اپتومتري ايران امروز (چهارشنبه) در تالار امام علي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي آغاز به كار كرد و تا دهم شهريورماه سال جاري به كار خود ادامه مي‌دهد
نهمين كنگره سراسري اپتومتري ايران گشايش يافت

نهمين كنگره سراسري اپتومتري (بينايي سنجي) ايران با حضور متخصصان اين رشته امروز (چهارشنبه) در دانشگاه شهيد بهشتي آغاز به كار كرد و تا دهم شهريورماه به كار خود ادامه مي‌دهد.

دكتر "محمد آقازاده اميري" دبير علمي نهمين كنگره اپتومتري ايران در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا گفت:در اين كنگره سه روزه آخرين دستاورد هاي علم بينايي سنجي در زمينه پيشگيري و درمان بيماري‌هاي چشم ارايه مي‌شود.

وي گفت:در اين كنگره آخرين تكنيك‌هاي ساخت و ارايه عينك‌هاي طبي و آفتابي،تجويز لنزهاي تماسي طبي و رنگي و روشهاي نوين درمان تنبلي چشم توسط متخصصان اپتومتري ارايه مي‌شود.

دكتر آقازداه اميري يادآور شد: هدف از برگزاري اين كنگره ارتقاء سطح علمي اپتومتريست‌هاي كشور جهت بهبود كمي و كيفي سرويس دهي پزشكي به بيماران و نيز حفظ و تامين سلامت چشم و بينايي افراد است.

وي اضافه كرد: از ديگر اهداف اين كنگره آموزش‌هاي كلينيكي به روز در حيطه بينايي سنجي ،معرفي پيشرفتهاي كمي و كيفي در زمينه ساخت و ارايه عينك طبي مناسب، آموزش و گسترش علم روز ،تجويز لنزهاي تماسي طبي و رنگي، تشخيص و درمان بيماران كم بينا،آموزش در زمينه بيماري‌هاي قرنيه و شبكيه و همچنين آموزش‌هاي جراحي ليزر و رفراكتيو است.

وي تصريح كرد: حدود ‪ ۵۰‬مقاله علمي در نهمين كنگره اپتومتري ايران پذيرفته شده كه بيشتر آنها جنبه تحقيقاتي دارند و بصورت سخنراني و پوستر طي سه روز برگزاري كنگره ارايه مي‌شوند.

دكتر اميري يادآور شد: اپتومتريستهاي سراسر كشور كه به عنوان مراقبين اوليه سلامت بينايي افراد جامعه شناخته مي‌شوند به فعاليت‌هايي نظير معاينه و تعيين عيوب انكساري چشم بيمار و تجويز صحيح عينك‌هاي طبي، آفتابي،لنزهاي تماسي طبي و رنگي مي‌پردازند.

وي افزود:اپتومتريست‌ها همچنين به انجام فعاليت‌هايي همچون تشخيص و درمان مشترك بيماري‌هاي پاتولوژيك چشم ،مشاوره جراحي‌هاي چشم ،رسيدگي به بحث بينايي مشاغل و صنايع ،انجام اقدامات پاراكلينيكي چشم،درمان غير جراحي انحرافات غير فلجي چشم و همچنين درمان مشترك سردردهاي چشمي مي‌پردازند.

دبير علمي نهمين كنگره اپتومتري ايران با اشاره به برگزاري ‪ ۸‬پانل تخصصي در زمينه لنزهاي تماسي و كارگاه عينك‌سازي افزود:در حاشيه اين كنگره نمايشگاه ابزار و تجهيزات اپتومتري نيز برگزار شده است.

دكتر آقازاده اميري افزود:در اين نمايشگاه جديدترين تكنولوژي و دستاوردهاي تجهيزات اپتومتري ،اپتيكي و عينك و همچنين وسايل ساخت و لنزهاي تماسي طبي و رنگي و وسايل كمك بينايي افراد كم بينا معرفي مي‌شود.

نهمين كنگره علمي اپتومتري ايران توسط انجمن اپتومتري ايران و دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و با همكاري دانشگاه‌هاي علوم پزشكي ايران، زاهدان و مشهد برگزار شده است.

اين كنگره علمي از هشتم تا دهم شهريورماه سال جاري در تالار امام علي دانشگاه شهيد بهشتي در حال برگزاري است.

دوشنبه، مرداد ۳۰، ۱۳۸۵

جايگاه اپتومتري در سيستم بهداشتي بايد حفظ شود

اپتومتري به عنوان يكي از زيرشاخه‌هاي مهم پزشكي نقش موثري را در سيستم بهداشتي ايفا مي‌كند، به همين دليل حفظ جايگاه اين رشته، امري ضروري است.

دكتر«علي ميرزاجاني» دبير انجمن اپتومتري ايران ضمن بيان اين مطلب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) واحد علوم پزشكي ايران، گفت: هر چند اپتومتريست، طبيب نيست اما كار طبي داشته و براي ارائه خدمات تخصصي تربيت شده‌است بنابراين حيطه فعاليت‌هاي اپتومتريست گسترده است.
وي با برشمردن برخي از اين فعاليت‌ها ادامه داد : اپتومتريست قادر به معاينه پلك، قرنيه، ملتحمه، سيستم اشكي، لنز و اتاق قدامي چشم است و در صورت مشاهده اختلالات چشمي و حتي بيماري‌هاي سيستماتيك مرتبط با چشم، بيمار را به متخصص ارجاع مي‌دهد.
دكتر«ميرزاجاني» افزود: اپتومتريست با علائم بصري چشم و سيستم اعصاب مركزي و محيطي مرتبط با چشم نيز آشناست، به اين ترتيب مي‌تواند سردردهاي چشمي مرتبط با اعصاب بينايي را شناسايي كرده و بيمار را به متخصص مغز و اعصاب يا چشم‌پزشك معرفي كند.
دبير انجمن اپتومتري ايران با بيان اين مطلب كه علاوه بر تشخيص‌هاي باليني، اپتومتريست با آگاهي از علم اپتيك، فيزيك و رياضيات قادر به ساخت، توليد و تجويز نمره عينك است، افزود: اپتومتريست با دستگاه‌هاي بسياري سر و كار دارد از اين رو دانش لازم براي ارائه نمره عينك به بيماران را نيز دارد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: در حال حاضر در ايران از توانمندي گسترده اپتومتريست‌ها به طور محدود استفاده مي‌شود بنابراين بايد با حفظ جايگاه اپتومتريست در هر دو وجه بهداشتي، درماني و ساخت و توليد عينك، اين ضعف را برطرف كرد

پنجشنبه، مرداد ۱۹، ۱۳۸۵

سایت انجمن اپتومتری خراسان : سایتی در حد یک وبلاگ

سایت انجمن اپتومتری خراسان که هزینه زیادی هم صرف طراحی و ساخت ان شده است طی مدتی که از راه اندازی آن می گذرد نتوانسته به یک سایت واقعی تبدیل شود و بیشتر شبیه یک وبلاگ است مطالب آن همه اقتباس شده از سایت ها و منابع دیگر است و بندرت می توان مطلبی در ان دید که کار دست اندرکاران خود سایت باشد در دوره دبیرکلی آقای اثنی عشری چندین بار این مطلب را به ایشان یاداوری کردم ولی بنظر می رسد روال کار همانند گذشته است و قرار نیست هیچ تغییری در ان ایجاد شود
وقتی وارد یک سایت اپتومتری می شوی انتظار داری مطالب تخصصی و برای اپتومتریستها نوشته شده باشند ومهمتر از همه اینکه اصل باشند واز جایی اقتباس نشده باشند کاری که این دوستان می کنند با یک وبلاگ ساده هم امکان پذیر است و نیازی به صرف این همه هزینه نبود

جمعه، مرداد ۱۳، ۱۳۸۵

اسلیت لمپ ضروری برای اپتومتریست

در گذشته هیچ گاه اسلیت لمپ در لیست تجهیزات ضروری و مورد نیاز برای تاسیس دفتر کار اپتومتری در ایران نبوده است ولی اکنون با توجه به تاکید زیادی که بر نقش اپتومتریست ها بعنوان فراهم کنندگان خدمات مراقبتی اولیه چشمPrimary eye health care می شود بنظر می رسد که اسلیت لمپ از لوازم اصلی و اولیه هر دفتر کار اپتومتری باشد علاوه بر این فیت و ارائه خدمات مراقبتی لنزهای تماسی وجود اسلیت لمپ را هرچه ضروری تر می نماید

پنجشنبه، مرداد ۱۲، ۱۳۸۵

چهارشنبه، مرداد ۱۱، ۱۳۸۵

تعیین نمره عینک یا بینایی سنجی با کامپیوتر

یکی از شگرد های تبلیغاتی که درگذشته و حال مورد استفاده بسیاری از اپتومتریست ها و چشم پزشکان قرار می گرفت درج عبارت تعیین نمره عینک یا بینایی سنجی با کامپیوتر بر روی تابلوی مطب یا دفتر کارشان بود با توجه به ادامه کاربرد این روش توسط همکاران محترم لازم دیدم یاد آوری کنم در روزگاری که همه مراکز بینایی سنجی و چشم پزشکی از حداقل یک دستگاه اتو رفراکتومتر برخوردارند دیگر بکار گرفتن اینگونه الفاظ و عبارات کارایی چندانی نخواهند داشت و مطمئنا نمی تواند باعث جذب بیماران آنهم از نوع آگاه و هوشیار آن که دیگر مقصود از درج این عبارت را فهمیده اند شود شاید هم بد نباشد که مسئولین انجمنهای علمی و صنفی پیش قدم شوند و راهکار های مناسبی برای حذف این عبارات از تابلوها وسالم سازی فضای تبلیغی دفاتر کار اپتومتری ارائه نمایند

سه‌شنبه، مرداد ۱۰، ۱۳۸۵

این وبلاگ هم با نام اپتومتری یا بینایی سنجی سه هفته زودتر از وبلاگ اپتومتری زاهدان شروع به کار کرده است ولی دیرتر کشف شده است برای آقای عبدالهی نیز آرزوی موفقیت می کنیم

شنبه، مرداد ۰۷، ۱۳۸۵

یک توصیه به سایت داران و وبلاگنویسان اپتومتری
دوستان از اینکه سعی می کنید سطح دانش همکاران را بالا ببرید ممنون ولی سعی کنید سطح آگاهی عموم را هم نسبت به نوع و سطح خدمات اپتومتری بالا ببرید تا دیگر شاهد نوشته هایی از این دست در وبلاگهای فارسی نباشیم منظورم پست آخر ه دقت کنید

جمعه، مرداد ۰۶، ۱۳۸۵

وبلاگ نویسی اپتومتری

هرچه که دامنه وبلاگ نویسی اپتومتری در ایران توسعه می یابد عده بیشتری از دانشجویان و فارغ التحصیلان اپتومتری به اطلاعات واخبار روز اپتومتری دسترسی می یابند اپتومتری زاهدان را خانم منصوره شکوهیان کلید زده اند و امیدوارم که این راه رابخوبی ادامه دهند و مهمتر از همه اینکه ثابت قدم باشند یعنی اینکه سعی کنند بطور مرتب بنویسند و البته همانطور که نام وبلاگشان اقتضا می کند ما را بیشتر با حال وهوای اپتومتری در زاهدان آشنا کنند

یکشنبه، تیر ۱۸، ۱۳۸۵

در این سایت شما می توانید به بعضی عناوین E-book پزشکی موجود بر روی شبکه دسترسی پیدا کنید در صورتی که شما هم به E-book اپتومتری دسترسی دارید کتب مورد نظر خودتان را معرفی کنید و یا نحوه دسترسی به آنرا اعلام نمایید

جمعه، تیر ۱۶، ۱۳۸۵

شنبه، تیر ۱۰، ۱۳۸۵

Conjunctival Epithelial Flaps




مطالعات نشان می دهد لنزهای هیدروژل سیلیکونی عوارض ناشی از هیپوکسی را به میزان زیادی
کاهش داده اند اما عوارض جانبی ناشی از استفاده از لنز تماسی کاهش نیافته است
یکی از عوارض هیدروژل های سیلیکونی Conjunctival Epithelial Flaps است که به فاصله نیم میلیمتر از لبه لنز در کوادرانهای فوقانی وتحتانی دیده میشود

چهارشنبه، خرداد ۲۴، ۱۳۸۵

دستگاه يونيت ريفراكشن چشم پزشكي و بينايي سنجي توسط يك كارشناس بينايي سنجي در مشهد ساخته شد

مديريت استثنايي سازمان آموزش و پرورش خراسان رضوي روز يكشنبه با گزارش اين خبر مدعي شد اين دستگاه براي نخستين بار در كشور توسط "سيد بهروز ظهوريان" با هدف تسهيل در معاينات چشم پزشكي و بينايي سنجي طراحي و ساخته شد.

بر اساس اين گزارش دستگاه شامل يك بدنه اصلي، بازوهاي نگهدارنده و قطعات الكترونيكي با برتري نسبي نسبت به نمونه‌هاي داخلي و خارجي است.

اين دستگاه در مدت دو سال و با هزينه ‪ ۳۰‬ميليون ريال ساخته شده و قيمت آن معادل يك سوم نمونه خارجي مي‌باشد.

اين دستگاه توسط ظهوريان با همكاري گروهي چهار نفره متشكل از مهندس الكترونيك ، اپتومتريست وتكنيسين فني ساخته شده است
لازم به ذکر است این دستگاه در اداره ثبت شرکتها و مالکیت معنوی به عنوان اختراع به ثبت رسیده است

من این دستگاه را قبلا در مشهد دیده بودم و یک نمونه ازآنرا برای خودم سفارش دادم و آقای ظهوریان لطف کردند و آنرا برای من ارسال و نصب کردند شما می توانید اطلاعات بیشتر در باره این این یونیت را از طریق تماس با این شماره تلفن دریافت نمایید 09155002380

جمعه، خرداد ۱۹، ۱۳۸۵

روشی جدید برای درمان خشکی چشم

روشی جدید برای درمان خشکی چشمدکتر Randal Panielloروشی جدید برای درمان خشکی چشم ابداع کرده است او غده بزاقی زیر فکی را در آورده و در گوشه خارجی چشم جاسازی می کند و از این طریق به فراهم نمودن رطوبت کافی برای چشم کمک می کند

كمي هم درباره تازه هاي سيليكون هيدرژل

سيليكون هيدروژلها را امروزه به دو دسته تقسيم مي كنند. دسته اول آنهايي هستند كه بصورت شبانه روزي مصرف مي شوند . ماده اين لنزها به نحوي طراحي شده كه ضريب اكسيژندهي بالاتري داشته باشند كه طبعا از اين لحاظ بسيار با ارزشند. ولي عده اي از اهل فن معتقدند كه ضريب سختي اين لنزها قدري بالا است. يراي همين هم سيليكون هيدروژلهاي نسل دوم را طراحي كرده اند كه نرم تر هستند ولي اكسيژنرساني كمتري دارند و بهمين علت هم براي مصرف شبانه روزي قابل تاييد نيستند.

دوستاني كه سلسله مطالب قبلي در مورد لنزهاي سيليكون هيدروژل را به ياد دارند، به خاطر دارند كه به تفصيل اهميت اكسيژن براي قرنيه را مطرح نموديم و توضيح داديم كه چرا لنزهاي هيدروژل فاقد سيليكون ديگر قابل مصرف نيستند و لنزهاي هيدروژل مصرف طولاني و تعويض غيرمكرر ، در تمام دنيا در حال از رده خارج شدن هستند و مشخص شده كه لنزهاي نرم بايد يك ماه يكبار و لنزهاي آرجي پي ششماه يكبار تعويض گردند و ملاك زمانهاي ذكر شده در بالا، فقط زمان باز شدن لنز است و مصرف شدن يا مصرف نشدن لنز و يا كم مصرف كردن لنز هيچ نقشي در طول عمر لنز ندارد و حداكثر يكماه بعد از باز شدن لنز نرم، بايد آنرا دور انداخت.

گروهي از لنزها هم كه يك روزه هستند، حتما بايد در پايان يك روز مصرف دور انداخته شوند ولي افسوس كه لنزهاي يكروزه را به عنوان يكماهه مي دهيم، لنزهاي يكماهه را براي يك سال توصيه مي كنيم و لنزهايي را كه در زمان دقيانوس براي كمتر از يكسال توصيه مي شدند را مي گوييم برو مصرف كن هر وقت اذيتت كرد بيا.

بعضي شركتها هم كه كماكان لنزهاي 25 سال پيش را مي فروشند و ما هم نمي گوييم چرا. به ما مي گويند اين لنز را اگر شبانه روزي بزني، براي يك ماه است ولي اگر شبها درش بياوري مي تواني تا سه ماه هم آنرا استفاده كني.ما هم باور مي كنيم.

همكاران گرامي
اميدوارم روزي برسد كه شركتها منبع علم ما نباشند و ما منبع علمي شركتها باشيم.
راه بيافتيم! مدتي است كه اپتيران را تنها گذاشته ايم. هر كجاي دنيا كه هستيم لحظاتي را هم براي همكارانمان به كار بگيريم.

موضوع امروز من براي تقديم به پيشگاه توجه همكاران عزيز مطلبي است كه تا چند هفته پيش كه از آن مطلع شدم برايم كاملا غير قابل باور بود

كشت سلولهاي اپي تليال قرنيه در محيط آزمايشگاهي (خارج از چشم) !!!
كافيست نمونه اي از سلولهاي قرنيه در اختيار داشته باشيد و يك هود آزمايشگاهي و محيط كشت ويژه اين كار موسوم به شم – اكس
(Shem-x cell culture media)

نحوه ساخت محيط را هم مي توانم برايتان بازگو كنم البته اگر كسي ابراز علاقه كند
روش كار:
يك كنتاكت لنز را مصرف نماييد. سپس آنرا با سرم فيزيولوژي استريل طوري شستشو دهيد كه تمام مايع شستشو دهنده لنز ذخيره شود. سعي كنيد مقدار كمي سرم بكار ببريد. در اين روش تعدادي سلول زنده بدست مي آوريد ولي بيشتر سلولهايي كه بدست مي آيند مرده خواهند بود. روش بهتر اين است كه قدري از سلولهاي اپي تليوم را برداريم (مستقيما از روي قرنيه). روش دقيق اينكار را فعلا نمي دانم ولي به زودي بدست مي آورم.

سلولهاي بدست آمده را در داخل محفظه اي مي ريزند. اين محفظه به صورت يك بطري تخت است كه يطور افقي (خوابيده) قرار مي گيرد و درب آن شبيه به درب بطري نوشابه خانواده بصورت پيچي بسته مي شود.
كافيست سلولها را با كمك يك پيپت استريل در داخل محفظه (فلاسك) قرار بدهيم و سپس مايع شم – اكس را روي آن بريزيم و در انكوباتور 37 درجه (دماي بدن) قرار يدهيم. سلولها به سرعت رشد خواهند كرد و تمام سطح داخلي محفظه را پر خواهند كرد. اگر بخواهيد سلولها را خارج كرده و در آزمايشي بكار بگيريد، نياز به تريپسين خواهيد داشت. روش خارج كردن سلولها را در قسمت بعدي بخوانيد.

شنبه، خرداد ۱۳، ۱۳۸۵

چهارشنبه، اردیبهشت ۲۷، ۱۳۸۵

50درصد مردم به متخصص بینایی سنجی مراجعه می کنند

رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران با اشاره به استقبال بیش از پیش مردم از بینایی سنجان ، تاکید کرد: با توجه به آمارهای موجود هم اکنون 50 درصد افراد برای انجام معاینات چشمی به این متخصصان مراجعه می کنند.
دکتر عباس عظیمی خراسانی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر ، در مورد علت شکل گیری رشته اپتومتری افزود: اپتومتری یا بینایی سنجی حدود 100 سال قبل در کشوهای غربی و صنعتی به دلیل معاینات دقیق موارد مختلف بینایی سنجی ، تجویز عینک و تمرینات چشمی که جراحان چشم و متخصصان در آن زمان قادر به انجام آن نبودند یا به عبارتی وقت کافی نداشتند ، شکل گرفت.

رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران خاطر نشان کرد: رشته اپتومتری در ایران نیز از 30 سال پیش در دانشگاههای شهید بهشتی و مشهد شکل گرفت و این افراد به طور مشترک معاینات بینایی سنجی و سایر بیماریهای چشمی را انجام می دهند.

وی در مورد مشکلات اپتومتریست ها گفت: با توجه به اینکه معاینات اپتومتریست ها نیاز به وسایل خاصی دارد که بسیار گران است و به منظور ایجاد دفتر کار نیز 20 میلیون تومان نیاز است اما متاسفانه هیچ سازمان یا نهادی این تسهیلات و امکانات را در اختیار اپتومتریست ها قرار نمی دهد. بنابراین عدم ارایه امکانات و تسهیلات بانکی ، مهمترین مشکل بینایی سنجان کشور است.

عظیمی خراسانی ، توزیع نامناسب اپتومتریست ها در سطح استانهای کشور را مشکل دیگر بینایی سنجان دانست و افزود: با توجه به اینکه پذیرش این رشته فقط مختص 4 شهر است ، همین امر موجب تعدد اپتومتریست ها در این استانها شده است. در حالی که در استانهای غربی ، مرکزی و جنوبی کشور ، به رغم نیاز بسیار ، بینایی سنجی وجود ندارد و همچنین در برخی از شهرها نیز به تعداد انگشتان دست نیز اپتومتریست نداریم.

وی تعداد بینایی سنجان کل کشور را 1600 نفر ذکر کرد و اظهار داشت: ارایه امکانات و تسهیلات خاص به اپتومتریست ها ، ارایه برنامه های تشویقی وزارت بهداشت و انجمن های علمی برای استقرار این افراد در مناطق محروم و... می تواند تا حدودی باعث کاهش مشکلات بینایی سنجان در کشور شود.
تقاضاي كارشناسان گروههاي اپتومتري دانشگاههاي كشور


اخيرا مطلع شدم كه بدنبال درخواست كارشناسان آموزشي گروه اپتومتري مشهد كارشناسان آموزشي ساير دانشگاههايي كه دوره كارشناسي اپتومتري در آنها ارائه مي شود نيزخواستار پذيرش آنها بدون شركت در كنكور در مقطع كارشناسي ارشدو حذف شرط سني شده اند
بدون هيچ اظهار نظري مايلم نظر شما را در اين باره بدانم آيا اين عده اين حق را دارند كه بدون كنكور وارد دوره كارشناسي ارشد شوند ؟

سه‌شنبه، اردیبهشت ۲۶، ۱۳۸۵

انتخاب اعضاي هيئت مديره جامعه اپتومتري ايران

اعضاي هيئت مديره و بازرس جامعه اپتومتري ايران ، توسط اولین مجمع عمومی رسمی این تشکل انتخاب گردیدند.
آقایان محمدرضا محمدعلیها ، محمدرضا برادران روحانی ، افشین محمدی ، علی فراهانی ، علی سیفی ، حبیب صدوقی و خانم افسانه هراتی زاده بعنوان اعضای اصلی هیئت مدیره و آقای محمدرضا کریمی فرد بعنوان بازرس اصلی انتخاب گردیدند.

همچنین در جلسه هیئت مدیره و طی انتخابات داخلی ، سرکار خانم هراتی زاده بعنوان رییس ، محمدرضا محمد علیها بعنوان نایب رییس و آقای صدوقی بعنوان خزانه دار انتخاب شدند.
خاطرنشان می شوذ اولین مجمع عمومی این جامعه در روز جمعه مورخ 15/2/85 برگزار گردید
شرکت Bausch & Lomb محلول Renu with MoistureLoc را بطور دائمی از تمام دنیا جمع آوری می کند

چهارشنبه، اردیبهشت ۲۰، ۱۳۸۵

در حاشيه برگزاري همايش مشهد فرصتي دست داد تا از دكتر ميرزا جاني بخاط عدم بروز كردن سايت انجمن اپتومتري ايران گله كنم و ايشان مثل هميشه كم كاري دوستان و همكاران را دليل عدم توفيق در بروز كردن سايت دانستند از آقاي رياضي مراحل پيشرفت ژورنال علمي اپتومتري را پرسيدم و ايشان هم فرمودند بعلت كم كاري دوستان وهمكاران در ارسال هرگونه مطلب يا كار پژوهشي تلاششان به جايي نرسيده و حتي يك شماره از اين ژورنال را هم نتوانسته اند منتشر نمايند براستي اين روحيه كم كاري را چگونه بايد از ميان برد و جوي فعال و پويا را بر جامعه اپتومتري ايران حاكم نمود نظر شما چيست؟

یکشنبه، اردیبهشت ۱۷، ۱۳۸۵

آموزش مداوم يكي از اركان اساسي پيشرفت و توسعه اپتومتري

آموزش مداوم يكي از اركان اساسي پيشرفت و توسعه اپتومتري در كشورهايي مانند بريتانيا مي باشد سايت Optometry today از پنج -شش سال پيش اقدام به راه اندازي بخش آموزش مداوم كرده است و مقالات بسيار خوبي در باره موضوعات مختلف اپتومتري داردكه مطمئنا مطالعه آنها براي هر اپتومتريست شاغلي لازم است شما مي توانيد به ترتيب سال يا با جستجوي عنوان يا نويسنده مقاله مورد نظر خودتان را پيدا كنيد

لنزهاي سيليكون هيدروژل

تجويز و استفاده از لنزهاي سيليكون هيدروژل در سالهاي اخير در ايران افزايش يافته است بد نيست دوستاني كه تجربياتي در اين زمينه دارند اين تجربيات را براي اطلاع ساير همكاران در اين وبلاگ بيان كنند براي مثال در مورد نحوه فيت و تفاوت فيت اين لنزها با هيدروژل هاي معمولي و عوارض احتمالي آنها اگر مطلبي داريد عنوان كنيد

جمعه، اردیبهشت ۱۵، ۱۳۸۵

بالاخره شرکت Bausch &lomb پذیرفت که استفاده از محلول Renu with MoisureLoc عامل ایجاد کراتیت قارچی بوده در ضمن سایر محصولات این شرکت هم در معرض آلودگی هستند مراقب باشید
نوع جدیدی جراحی انکساری که می تواند جایگزین خوبی برای لیزیک باشد اخیرا مورد تاییدFDA قرار گرفته است این روش (Implantable contact lens)=ICL نام دارد و فعلا فقط برای کسانی که نمی توانند لیزیک کنند بکاربرده می شود


محلولCYCLEANمحصول شرکتSuaflon اخیرا به بازار لنز تماسی ایران وارد شده است

سه‌شنبه، اردیبهشت ۱۲، ۱۳۸۵

دوشنبه، اردیبهشت ۰۴، ۱۳۸۵

با پیدا شدن نمونه های دیگری از کراتیت قارچی FDA از کلیه مصرف کنندگان لنزهای تماسی خواسته تا استفاده از محلول Renu with MoisureLoc را متوقف نمایند این در حالیست که با همه هشدار های داده شده هنوز در ایران این محلول جمع آوری نشده و همچنان بفروش می رسد!

مفهومPrimary eye care

مراقبت هاي اوليه چشم شامل مجموعه اقدامات مناسب قابل دسترس و كم هزينه ايست كه بتواند نيازهاي مراقبتي چشم بيماران را بصورت جامع و بشيوه اي رقابتي فراهم نمايد بيماران مراقبت هاي اوليه چشم را بعنوان اولين تماس و بصورت مراقبتهاي مداوم در تمام طول عمر دريافت مي كنند خدمات مربوط به مراقبتهاي اوليه چشم بايد متمركز باشند بگونه اي كه بيماران از يك نقطه كانوني واحد تمام خدمات مراقبتي چشمي لازم را با كيفيتي مطلوب و بگونه اي موثر و هماهنگ با ساير خدمات مراقبتي دريافت دارند
مهمترين خدمات مربوط به مراقبت هاي اوليه چشم عبارتند از :
1-آموزش بيماران در باره حفظ و نگهداري سلامتي چشم
2-مشاوره و آموزش در باره بيماريهاي چشمي
3-انجام يك معاينه كامل از سيستم بينايي
4-انجام معاينات غربالگري براي بيماريهاي چشمي و اختلالات بينايي كه ممكن است فاقد علامت باشند
5-شناسايي تظاهرات چشمي بيماريهاي سيستميك و همچنين عوارض سيستميك داروهاي چشمي
6-انجام تشخيص افتراقي و تشخيص قطعي اختلالات شناسايي شده
7- انجام رفراكشن
8- تجويز و فيت وسايل كمك بينايي مانند عينك و لنزهاي تماسي
9-تصميم در مورد يك پلان درماني و درمان بيماران با روشهاي درماني مناسب
10- تشخيص و درمان اثرات موضعي و سيستميك دارودرماني
11- تعيين زمان ترياژبيماران براي خدمات تخصصي تر و ارجاع به متخصصين ديگر در صورت نياز و در زمان مناسب
12- هماهنگي اقدامات انجام شده با ساير پزشكاني كه ممكن است در درمان بيمار نقش داشته باشند

روز جهاني بينايي

با سلام
امسال روز جهاني بينايي در تاريخ دوازدهم اكتبر 2006 (پنجشنبه)برگزار مي گردد

جمعه، اردیبهشت ۰۱، ۱۳۸۵

دیگر برای خراشهای سطحی قرنیه نیازی به پچ کردن قرنیه نیست

محققان استرالیایی می گویند دیگر برای خراشهای سطحی قرنیه نیازی به پچ کردن(بستن ) نمی باشد بیشتر چشم پزشکان دیگر اینکار را انجام نمی دهند در حالیکه در بیشتر مراکز اورژانس هنوز این کار انجام می شود

سه‌شنبه، فروردین ۲۹، ۱۳۸۵

يك كارشناس‌ارشد اپتومتري نسبت به بروز كراتيت قارچي(التهاب قرنيه چشم) در استفاده‌كنندگان از لنزهاي تماسي نرم هشدار داد

حسين عليميرزايي روز سه‌شنبه در بيرجند به خبرگزاري جمهوري اسلامي گفت:
رعايت نكات بهداشتي و ايمني توسط افرادي كه از لنزهاي تماسي نرم استفاده مي‌كنند براي جلوگيري از ابتلا به اين عارضه بسيار ضروري است.

وي افزود: اخيرا موارد متعددي از "كراتيت قارچي" كه عامل آن نوعي قارج به نام علمي "‪ "Fusarium solani‬مي‌باشد در بين مصرف‌كنندگان لنزهاي تماسي نرم مشاهده شده است.

او گفت: اكثر مصرف‌كنندگان اين لنزها از محلولي با نام تجاري "‪ "Renu with moisureLoc‬براي ضدعفوني لنزهايشان استفاده كرده‌اند.

وي اظهار داشت نخستين موارد ابتلا به اين عفونت از آسيا گزارش شده اما اخيرا موارد متعددي از اين بيماري در آمريكا نيز ديده شده است.

وي افزود: شركت ‪ Baush & lomb‬توليدكننده اين محلول از مصرف‌كنندگان خواسته تا تكميل تحقيقات مربوط به دخالت اين محلول در ايجاد كراتيت قارچي از محلول ديگري استفاده كنند.

او گفت: اين شركت اعلام كرده آنچه ذكر شده تنها مربوط به محلول ‪Renu‬ مي‌باشد و به ساير محصولات اين شركت و يا محصولاتي كه در كارخانه‌هاي خارج از آمريكا توليد مي‌شود مربوط نمي‌شود.

وي افزود: هرچند تاكنون موردي از كراتيت قارچي كه يك نوع التهاب قرنيه چشم است در ايران گزارش نشده ولي به دليل اپيدمي كه در شرق آسيا و آمريكا در اين مورد يافت شده تمام مصرف‌كنندگان لنزهاي تماسي نرم بايد به توصيه و نكات بهداشتي توجه كنند و رعايت آن را جدي بگيرند.

او به مواردي از اين توصيه‌ها اشاره كرد و افزود: مصرف‌كنندگان اين نوع لنزها بايد لنزهايشان را مطابق با دستورات اپتومتريست يا پزشك بطور مرتب و با دقت تميز نمايند.

وي گفت: لنز را بايد بين انگشتان دست مالش داد و سپس آنرا بخوبي با سرم نمكي آبكشي نموده و بعد آن را در جا لنزي قرار دادو درون ظرف را با محلول چندمنظوره تا حدي كه لنز را بپوشاند پرنمود و اجازه داد در تمام طول شب لنز درون محلول بماند.

اين كارشناس ارشد اپتومتري افزود: لنزها بايد در جا لنزي مناسب نگهداري شوند و هر سه ماه يك بار جا لنزي را بايد عوض كرد.

وي ادامه داد: در طول روز كه لنز در چشم قرار دارد جا لنزي را با آب و صابون شسته و تميز نماييد و در آن را باز بگذاريد تا در مقابل هوا خشك شود.

او گفت: از محصولات مناسبي كه پزشك يا اپتومتريست توصيه مي‌كند براي تميز و ضدعفوني كردن لنزها استفاده نماييد.

وي افزود: توجه كنيد كه سرم نمكي و قطره‌هاي مرطوب‌كننده (اشك مصنوعي) نمي‌توانند لنزها را ضدعفوني كنند.

او گفت: فقط از محلولهاي تازه براي تميز و ضدعفوني كردن لنزهاي تماسي نرم استفاده كنيد و هرگز محلول استفاده شده را مجدد بكار نبريد.

وي افزود: محلول مورد استفاده براي ضدعفوني لنز را بايد هر روز عوض كنيد حتي اگر لنزها را بطور روزانه استفاده نمي‌كنيد.

او همچنين به استفاده‌كنندگان لنزهاي تماسي نرم توصيه كرد هرگز اين لنزها را در دهان قرار ندهند و از بزاق براي مرطوب كردن آنها استفاده نكنند زيرا بزاق منبع خوبي از باكتريها است كه مي‌تواند منجر به بروز عفونت شود.

وي افزود: هرگز از آب لوله‌كشي و يا سرم نمكي دست ساز نيز براي آبكشي لنزها استفاده نكنيد.

او همچنين توصيه كرد از لنزهايي استفاه شود كه فقط توسط اپتومتريست يا چشم پزشك تجويز مي‌شوند.

وي ازتمام كساني كه از لنزهاي تماسي نرم استفاده مي‌كنند خواست با تجربه هرگونه چشم درد، ترشح، قرمزي غيرطبيعي، تورم، تاري ديد ناگهاني و حساسيت به نور، بلافاصله به اپتومتريست يا چشم پزشك مراجعه كنند

شنبه، فروردین ۲۶، ۱۳۸۵

در حالیکه تولیدو پخش محلول Renu with moisureloc به علت دخالت احتمالی آن در ایجاد کراتیت قارچی متوقف شده شرکت Alcon اعلام کرده که محلول Opti-free express از هرجهت مورد تایید می باشد و توانایی مقابله با انواع سوش های قارچ
Fusarium solani را دارد
شركت سيبا نيز اعلام كرده است كه محلول AOSEPT توانايي مقابله با قارچ فوزاريوم را دارد

چهارشنبه، فروردین ۲۳، ۱۳۸۵

این هم یک وبلاگ دیگر در زمینه مراقبت از چشم وبینایی که اتفاقا اخبار مربوط به شیوع کراتیت قارچی را هم به خوبی پوشش داده است

سه‌شنبه، فروردین ۲۲، ۱۳۸۵

معرفی سایت

بيش از 4000 اپتومتريست و دانشجوي اپتومتري در اين سايت عضو هستند و از امكانات مختلف آن شامل گفتگو در باره مباحث مختلف اپتومتري مقالات و عكس استفاده مي كنند شما هم مي توانيد از اين امكانات استفاده كنيد

دوشنبه، فروردین ۲۱، ۱۳۸۵

قابل توجه همكاران محترم اپتومتريست :

با توجه به شیوع کراتیت قارچی( fusarium keratitis ) در بیماران استفاده کننده از لنزهای نرم که ابتدا در آسیا(سنگاپور) و اخیرا نیز در آمریکا مشاهده شده است بر رعایت هر چه بیشتر نکات بهداشتی و ایمنی در بیماران خودتان تاکید کنید اطلاعات بیشتر در اين باره را در اين سايت ملاحظه بفرماييد

پنجشنبه، فروردین ۱۷، ۱۳۸۵

در عدسيهاي تدريجي موسوم به اداري يا office قسمت مربوط به ديد دور حذف شده است و فقط قسمت حدواسط و قسمت ديد نزديك وجود دارد و محدوده بينايي آن از دو متر تا نزديكترين فاصله بينايي مي باشد و جهت فيت آن فقط كافيست ADD نزديك بيمار به شركت سازنده اعلام تا عدسي مورد نظر ارسال گردد اين عدسي ها بيشتر براي منشي ها و كساني كه كارهاي اداري انجام مي دهند مفيد مي باشند
آمبليوپي آمتروپيك يا ايزو آمتروپيك معمولا با استفاده از عينك مناسب خودبخود بهبود پيدا مي كند بطور كلي بيماران داراي هيپروپي بيشتر از شش ديوپتر و ميوپي دوازده ديوپتر و يا آستيگماتيسم بيشتر از سه ديوپتر در خطر بروز آمبليوپي آمتروپيك هستند اگر خطاي انكساري در هر دو چشم زياد باشد ولي آنيزو متروپي مختصري وجود داشته باشد ممكن است حدت بينايي فقط در يك چشم با عينك بهبود پيدا كند و بستن چشم داراي عيب انكساري كمتر براي در مان آمبليوپي چشم ضعيف تر ضرورت پيدا نمايد در اين موارد بويژه بايد مراقب occlusion amblyopia بود چراكه احتمال بروز آن در چشمي كه قبلا دچار آمبليوپي آمتروپيك بوده است بيشتر است
اجازه بدهيد آرزو كنم مقطع كارشناسي اپتومتري در ايران هم روزي پنج ساله شود و واحدهاي داروشناسي توسعه يابند و تجويز داروها براي همكاران ‏ بعد از امتحانهاي مربوطه امكانپذير شود. ايكاش اينكار از طريق تفيير دادن برنامه آموزشي دوره كارشناسي و برگزاري امتحانات اجرا گردد. انشاالله
تغييراتي در شرح واحدهاي دوره ليسانس اپتومتري استراليا در شرف تكوين است كه دوره آموزشي را از چهار سال به پنج سال افزايش ميدهد و تجويز كليه داروها را در شرح وظايف اپتومتريستها قرار ميدهد. اپتومتري در اين كشور در دانشكده پزشكي تدريس مي شود:

لينك دانشكده پزشكي با نام اپتومتري در بين رشته هاي پزشكي

لينك دوره آموزشي و شرح واحدهاي دوره ليسانس اپتومتري براي دانشجويان فعلي با كد 3950

لينك دوره آموزشي و شرح واحدهاي دوره ليسانس اپتومتري 5 ساله براي دانشجويان آينده با كد 3952

فكر مي كنم برهاني بهتر از اين براي اهميت رشته اپتومتري نباشد كه كشورهاي خيلي پيشرفته تر از ما هم تلاش در ارتقا دادن خدمات بهداشتي و درماني بينايي را ار طريق ارتقا دادن آموزش اپتومتري اجرا مي نمايند

جمعه، فروردین ۱۱، ۱۳۸۵

یکی از اهداف جامعه اپتومتری گلوکوم افزایش آگاهی های شما در باره همه انواع گلوکوم می باشد با ثبت نام در این سایت خبرنامه آن را بطور دوره ای دریافت کنید و معلومات خودتان را در باره گلوکوم افزایش دهید

سه‌شنبه، فروردین ۰۸، ۱۳۸۵

با افزایش محدوده کاری اپتومتریست ها احتمال برخورد با بعضی بیماران خاص نیز افزایش می یابد هفته گذشته فردی مبتلا به بیماری MS به من مراجعه کرده بود برای اطلاع بیشتر در باره این بیماری این وبلاگ را پیدا کردم مطمئنا مطالعه آن برای شما نیز مفید خواهد بود

شنبه، فروردین ۰۵، ۱۳۸۵

دعوت به همكاري

بمنظور پر بارتر ساختن وبلاگهای عینک و اپتومتري ايران مايلم از همكاري دوستان و همكاران عزيزي كه با اينترنت و رايانه آشنايي دارند استفاده نمايم از شما دوست عزيزي كه مايليد با اين وبلاگ همكاري نماييد دعوت مي كنم با من تماس بگيريد

سه‌شنبه، فروردین ۰۱، ۱۳۸۵

جمعه، اسفند ۲۶، ۱۳۸۴

دوشنبه، اسفند ۲۲، ۱۳۸۴

سخنی از لوئی پاستور



... در هر حرفه اي كه هستيد نه اجازه دهيد كه به بدبيني هاي بي حاصل آلوده شويد و نه بگذاريد كه بعضي لحظات تاسف بار، كه براي هر ملتي پيش مي آيد، شما را به ياس و نااميدي بكشاند.

در آرامش حاكم بر آزمايشگاهها و كتابخانه هايتان زندگي كنيد. نخست از خود بپرسيد: « براي يادگيري و خودآموزي چه كرده ام » سپس همچنانكه پيشتر مي رويد، بپرسيد « من براي كشورم چه كرده ام » و اين پرسش را آنقدر ادامه دهيد تا به اين احساس شادي بخش و هيجان انگيز برسيد كه شايد سهم كوچكي در پيشرفت و اعتلاي بشريت داشته باشيد. اما هر پاداشي كه زندگي به تلاشهايمان بدهد يا ندهد، هنگامي كه به پايان تلاش هايمان نزديك مي شويم، هر كداممان بايد حق آنرا داشته باشيم كه با صداي بلند بگوييم : من آنچه در توان داشته ام انجام داده ام !!
نقل از وبلاگ خانم توكلي
فهرست مقالات آقاي معزي در سال 2004 كه در محافل معتبر علمي ارائه گرديده است:

اينجا را كليك كنيد

پنجشنبه، اسفند ۱۸، ۱۳۸۴

با يك كم غرور چطوريد؟ غرور مي گيد خوب نيست؟ ايندفعه رو قبول كنيد كه خوبه: سري به اين لينك بزنيد: 1





در كاتالوگ مركز تحقيقات واترلو اسم ايشان كه زماني هم در دانشگاه ما تدريس مي كردند‏ هفت بار (در هفت مقاله ) ذكر شده. اين هم يكي از مقالاتشان

Moezzi AM. Fonn D. Simpson TL. Sorbara L. Contact lens-induced corneal swelling and surface changes measured with the Orbscan II corneal topographer. [Journal Article] Optometry & Vision Science. 81(3):189-93, 2004 Mar

دوشنبه، اسفند ۱۵، ۱۳۸۴

بحث اكسيژن رساني لنزها

اگر به بحث اكسيژن رساني لنزها علاقمند هستيد سري به مقاله اخير برايان هولدن بزنيد. تناقضهايي در بحث فلاكس (جريان اكسيژن) مطرح است كه خواندني است.

Holden BA, Serina Stretton, Percy Lazon de la Jara. The Future of Contact Lenses: Dk Really Matters. Contact Lens Spectrum Feb 2006

www.clspectrum.com

مقالات زير براي علاقمندان از طريق ايميل قابل ارسال است:

Brennan NA. Corneal oxygenation during contact lens wear: comparison of diffusion and EOP-based flux models. Clinical & Experimental Optometry 2005;88(2):103-8.

Brennan NA. Beyond flux: total corneal oxygen consumption as an index of corneal oxygenation during contact lens wear. Optometry & Vision Science 2005;82(6):467-72.
آخرينهاي جهان كنتاكت لنز:

http://iransoftlens.blogspot.com/
دوستان! سري به اين صفحه بزنيد تا آخرين پيش بيني هاي مربوط به لنز را بخوانيد

پنجشنبه، اسفند ۱۱، ۱۳۸۴

سلام مجدد خدمت همکاران عزيزم
بحمدالله با عنايت خداوند متعال ، کامپيوتر من که تا پای مرگ رفته بود، با کمک دوستان به کار افتاد و حالا من می توانم به وعده ای که کرده بودم عمل کنم:
روش انداره گيری ميزان جذب اکسيژن توسط قرنيه را خدمتتان تقدیم می کنم. اين روش، در طی چهل سال اخير به عنوان يکی از روشهای غير قابل تغيير به کار گرفته شده و در بسياری از تحقيقات معتبر دنيا در مورد کنتاکت لنز و اثرات آن بر تنفس قرنيه، هنوز هم از همين روش استفاده می گردد.

در اين روش از يک قلم (پروب) اندازه گيری استفاده می شود. ساختمان پروب را در جايی ديگر شرح خواهم داد.

کليات کار:

1) ابتدا قلم را در شرايط فاقد اکسيژن قرار ميدهند و دستگاه الکترونيکی اندازه گيری فشار اکسيژن (راديومتر) را روی صفر تنظيم می کنند. در اين شرايط ، قلم کاملاً خالی از اکسيژن است.
2) سپس قلم را در جوار مخلوط 21 % اکسيژن (همراه با 79 % نيتروژن) قرار داده، دستگاه راديومتر را روی فشار 155 ميلی متر جيوه (فشار طبيعی اکسيژن در ارتفاع صفر – يعنی هم ارتفاع سطح درياهای آزاد) تنظيم می کنند. برای ارتفاعات غير از ارتفاع سطح دریا، عدد مربوطه را می توان از جدول مخصوص بدست آورد. در این شرايط ، قلم پر از اکسيژن می شود و اصطلاحاً می گويند قلم اشباع شده است.
3) قلم را به نرمی با قرنيه تماس می دهند. قرنيه شروع به تخليه کردن اکسيژن جمع شده در قلم می کند و بسته به اينکه تا چه حد قرنيه تشنه اکسيژن باشد، اکسيژن ذخيره شده در قلم را سريعتر تخليه می کند.


مثال: اگر قلم کاملاً اشباع شده باشد و قرنيه در شرايط تنفسی طبيعی باشد، حدوداً 45 ثانيه طول می کشد تا قلم تخلیه شود. ولی اگر چشم را به مدت ده دقيقه در معرض نيتروژن خالص قرار دهيم و سپس قلم را با قرنيه تماس بدهيم، اکسيژن جمع شده در قلم، ظرف مدتی در حدود 25 ثانيه تخليه می شود.

بدينترتيب، می توانيم يک محور افقی و يک محور عمودی ترسيم کنيم و محور افقی را با اعداد صفر تا 60 (زمان بر حسب ثانيه) و محور عمودی را صفر تا 160 (فشار اکسيژن بر حسب ميلی متر جيوه) درجه بندی کنيم. اگر منحنی مقعری را ترسيم نماييم که نقطه 155 روی محور عمودی را به نقطه 45 محور افقی وصل نمايد، و سپس منحنی مشابهی را رسم کنيم که همان نقطه 155محور عمودی را به نقطه 25 محور افقی متصل نمايد، دو نمودار خواهيم داشت که اولی شبيه به نمودار بدست آمده از قرنيه طبيعی است و دومی نمودار بدست آمده از قرنيه دچار هايپوکسی است. هر چقدر که قرنيه تشنه تر و هايپوکسيکتر باشد، شيب نمودار بيشتر خواهد شد.

در قسمت آينده، اين تکنيک را به طور واقعی تر و دقيقتر شرح خواهم داد. آنچه در بالا شرح داده شده، خالی از اشکال نيست و برای مفهومتر شدن موضوع، بعضی ظرافتهای مهم را حذف نموده ام.

در صورتيکه اين تکنيک برايتان جالب توجه است، قست بعد را هم مطالعه بفرماييد.

جمعه، بهمن ۲۸، ۱۳۸۴

جدید ترین داروهای ضد گلوکوم

جدید ترین داروهای ضد گلوکوم متعلق به خانواده ای از داروهاست که اصطلاحا آنولوگ های پروستاگلاندین نامیده می شوند این گروه دارویی بیشترین اثر را بر درمان گلوکوم در ده سال گذشته داشته است این داروها از نظر شیمیایی خویشاوند ماده ای هستند که بطور طبیعی در بدن یافت می شود پروستاگلاندین طبیعی : ماده ای که از مدتها قبل اثر آن بر کاهش فشار داخلی چشم شناخته شده بود ولی بدلیل بروز التهاب به عنوان یک عارضه جانبی کمتر مورد توجه قرار می گرفت بنابراین برای سالها استفاده از پروستاگلاندین برای درمان گلوکوم مورد شک و تردید بود ولی پس از سالها تحقیق و پژوهش مشخص شد که با کمی تغییر در مولکول پروستاگلاندین می توان هم فشار داخلی چشم را کاهش داد و هم اثر التهاب زایی آنرا کمتر نمود نخستین دارو در این گروهLatanoprost(Xalatan) بود و سپس داروهای Travoprost(Travatan) و Bimatoprost (Lumigan) هم به آن اضافه شدند
همه این داروها بطور موثری باعث کاهش فشار داخلی چشمی می شوند بطوریکه پروستاگلاندین ها اکنون جایگزین تیمولول بعنوان خط اول درمان گلوکوم شده اند بغیر از سردرد که ممکن است گاه گاهی روی دهد هیچ عارضه جانبی دیگری برای این داروها گزارش نشده است و بیماران این داروها را بعنوان داروهای یکبار در روز بخوبی می شناسند پروستاگلاندین ها با افزایش جریان خروجی زلالیه از طریق سیستمUveoscleral باعث کاهش فشار داخلی چشم می شوند در چشم ظرف چند هفته اول استفاده ممکن است قرمزی مختصری ایجاد شود و در دراز مدت ممکن است رنگ عنبیه افراد چشم سبز یا چشم عسلی به قهوه ای تغییر پیدا کند این تغییر دائمی است ولی فقط جنبه ظاهری دارد و تغییر دیگری در عنبیه روی نمی دهد

یکشنبه، بهمن ۲۳، ۱۳۸۴

دخالت سازمانها و نهادهای دولتی در امور اقتصادی

دخالت سازمانها و نهادهای دولتی در امور اقتصادی مانند آنچه که سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح در مورد عینک انجام می دهد امر بسیار مذموم و ناپسندیست چرا که ورود در امر عرضه و تقاضای یک پروتز پزشکی که عوامل متعددی در آن دخیل هستند به هیچ وجه در شان یک نهاد دولتی که وظیفه آن صرفا بیمه گری است نمی باشد ورود این نهاد دولتی به امور اقتصادی باعث ایجاد تفرقه و تشدد در بین عواملی شده است که به نحوی با تجویز و ارائه عینک طبی سروکار دارندو در صورت عدم ممانعت از ادامه فعالیت اقتصادی این نهاد دولتی ممکن است این امر فتح بابی برای سایر نهادها و سازمانهای بیمه گر شود که بخواهند خودشان عینک و سمعک و... بفروشند و پا جای پای هزاران پزشک و پیراپزشکی بگذارند که در این راه زحمتها کشیده اند
فراخوان پنجمين همايش اپتومتری خراسان
موضوع مقالات : اپتومتری در ايران؛ جايگاه امروز، چشم­انداز فردا

- تاريخچه اپتومتری در ايران

- اخلاق پزشکی در اپتومتری

- جایگاه اپتومتری در قوانین

- نقش انجمن­ها در ارتقاء جایگاه اپتومتری

- نقش و جایگاه تحقیقات و پژوهش در اپتومتری

- نقش اپتومتری در ارتقاء سلامت جامعه

- راهکارهای آشنایی بیشتر جامعه با اپتومتری

- مسئولیت­های یک اپتومتریست جهت تحقق اهداف اپتومتری

- عوامل رشد و بالندگی اپتومتری در زمان حال و آینده و . . .

نحوه ارسال مقالات :

- از طریق ایمیل به نشانی hamayesh@iranoptometry.com

- از طریق پست به نشانی دفتر انجمن اپتومتری خراسان

- از طریق نمابر با تلفنهای انجمن
ثبت‌نام آزمون كارشناسي ارشد رشته‌هاي گروه پزشكي از 23 بهمن در مراكز پستي سراسر كشور آغاز مي‌شود و تا 15 اسفند ماه ادامه دارد.

پنجشنبه، بهمن ۲۰، ۱۳۸۴

تجدید مجوز دفتر کار و پروانه مسئولیت فنی عینک سازیها نیازمند کسب امتیاز بازآموزی لازم خواهد بود

همکاران گرامی بر طبق اطلاعات واصله گنجانده شدن حرفه اپتومتری در لیست رشته هایی که مشمول قانون آموزش مداوم پزشکی می شوند مراحل نهایی خود را طی می کند و تا چند روز دیگر قطعی خواهد شد بنا براین لازم می دانم یادآوری نمایم که تجدید مجوز دفتر کار و پروانه مسئولیت فنی عینک سازیها نیازمند کسب امتیاز بازآموزی لازم خواهد بود بنابراین اولین همایش پس از تصویب این قانون در مورد اپتومتری را که همایش اپتومتری خراسان است دریابید

چهارشنبه، بهمن ۱۹، ۱۳۸۴

Hi Dear Colleagues. My computer is not supporting Persian fonts. So I have to write in English.

Would you like to take a look at these two links? I strongly recommend everyone to do this. Optometrists are rising two huge campaigns wolrldwide. See it and use what they are doing as an example for what we could possibly arrange in Iran.

http://www.givingsight.org
http://www.sunniesforsight.org

This is very important. Please inform our colleagues in the Associations.

Kindly,
Aidin Safvati

چهارشنبه، بهمن ۰۵، ۱۳۸۴


محمد معیت اخیرا توجه زیادی به مقالات پژوهشی دارد و البته ایضا به ادبیات !!!
ملاحظه بفرمایید
موضوع استفاده از حیوانات در کارهای توانبخشی موصوعی جدید و تازه نیست . فکر می کنم زمینه بحث خوبی می تواند باشد که اگر دوستان هم نظرات خود را بیان کنند و یا اطلاعات بیشتری اگر دارنداعلام کنند حتما مفید خواهد بود این مطلب را از وبلاگ توانبخشی ایران خدمتتان تقدیم می کنم

سگ ها در خدمت نابینایان
نابینایان به خاطر محدودیت در بینائی، مشکلات زیادی در عبورومرور در خیابان ها و معابر دارند و همواره خطرات عمده ای جان آنها را تهدید می کند اغلب مردم نیز طرز صحیح کمک و راهنمائی به نابینایان را نمی دانند.امروزه سگهای تعلیم یافته تاحد زیادی این مشکل را حل نموده اند و نابینایان با کمک گرفتن از این حیوانات تا حد زیادی مشکلشان را کم کرده اند.در جوامع غربی، سگ ها ابتدا توسط مربیان زبده تعلیم میگیرند .سگ از نظر قوه شنوائی،بویائی در حد بسیار عالی است و از قدرت لامسه خوبی برخوردار می باشد و فقط از نظر بینائی و آن هم در تشخیص و تفکیک رنگ ها از ما انسانها ضعیفتر است. جمعیت سگها دارای دهها نژاد مختلف بوده که در این میان از مناسبترین نژاد ها, سگ نژاد ژرمن شیپرد(شیانلو) می باشد.ژرمن شیپرد تقریبا از با هوشترین و تعلیم گیرنده ترین سگ در میان همتایان خود بوده قدرت ادراک بالایی داشته و حواس بویائی و شنوائی آن در عالی ترین حد میباشد ،بطوریکه در زمان امداد زلزله از قویترین دستگاههای زنده یاب بهتر عمل میکند.این سگ با یکبار بو کشیدن برای تمام عمر آنرا در حافظه خود نگه میدارد و از این رو امروزه پلیس ها در کشف مواد مخدر این سگها را استخدام نموده اند. سگ ژرمن شیپرد با وجود قوی بودن فوق العاده مطیع بوده و با صاحبش مهربان میباشد.
در کشورهائی مثل آلمان،اسرائیل،آمریکا و انگلیس و اخیرا در ژاپن مراکزی وجود دارد که مربیانی هم سگ ها و هم نابینایان را آموزش داده و طرز همراهی نابینا با سگ را تعلیم میدهند.سگ ها یاد میگیرند چگونه موانع سر راه را شناخته و نابینا را از مسیر های درست هدایت کنند و در صورت تعلیم،این سگها در هنگام عبور از عرض خیابان صاحب نابینایش را فقط از نقاط خط کشی شده عبور دهند و حتی با آموزش صحیح ،این سگ ها از چراغ قرمز رد نمی شوند! محققان رفتار شناسی حیوانات(روان دامپزشکان) دریافته اند که یک سگ ژرمن شیپرد مسافت سه کیلومتر رفت و برگشت را میتواند تنها با خطای عرضی یک متر بپیماید!! از این رو این سگ ها بخوبی قادرند صاحب نابینایش را بخوبی به مقصد هدایت کنند.نابینایان و خانواده های آنها میتوانند امیدوار باشند که این سگ های تعلیم یافته،نه تنها صاحب خود را به مقصد یرسانند بلکه بعنوان همراه و همدم (پت ) محسوب شوند. روانپزشکان توانسته اند با بهره گیری از حیوانات(پت تراپی) برخی از امراض روحی مانند افسردگی ها را در انسانها بخصوص کودکان درمان نمایند .نابینایان میتوانند با برقراری ارتباط عاطفی با سگ شان و همچنین با حضور آزادانه و ایمن در خیابانها با کمک این حیوانات قابلیت های خود را اثبات نمایند. مطمئنا شروع این کار در ایران ما با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد زیرا علاوه بر داشتن هزینه، فرهنگ عمومی نیز مانع خواهد شد اما میتوان با تغییر نگرش مردم،بازبینی در برخی احکام دینی و حکومتی و تامین بودجه اولیه این کار و همکاری بین صاحب نظران در امور توانبخشی و دامپزشکان و دیگر ارگان ها، میتوان به آسانی از قدرت خدادادی سگ ها به نفع نابینایان سود جست.
با احترام
احد محمدنژاد
دکتر عمومی دامپزشک

پنجشنبه، دی ۲۹، ۱۳۸۴

یکشنبه، دی ۱۸، ۱۳۸۴

پنجمین همایش اپتومتری خراسان 7 و 8 اردیبهشت 1385 برگزار می گردد.

دبیر علمی : دکتر عباس عظیمی دبیر اجرایی : محمدرضا برادران روحانی زمان : پنجشنبه و جمعه 7 و 8 / 2 / 1385 مکان : مشهد مقدس ، بلوار 22 بهمن ، فرهنگسرای غدیر سایر اطلاعات لازم از قبیل نحوه ثبت نام متعاقبا به اطلاع خواهد رسید. نشانی دبیرخانه همایش : مشهد، خیابان دانشگاه، مقابل سینما هویزه، طبقه فوقانی بانک ملت؛ دفتر انجمن اپتومتری خراسان تلفاکس : 8525734 / 8517383 - 511 (98)+ موبایل : 09153154687
شکی نیست که بهتر از این هم می شود اپتومتری را معرفی کرد ولی فعلا فقط همین نوشته من بر روی شبکه به فارسی موجود است و برای معرفی حرفه اپتومتری بکار برده می شود ولی بهتر است که انجمن علمی اپتومتری ایران تعریفی جدید از اپتومتری را بروی وب بگذارد تا همه بتوانیم برای معرفی حرفه خودمان از آن استفاده کنیم

شنبه، دی ۱۷، ۱۳۸۴

دژنرسانس ماکولا

دژنرسانس ماکولا ((Age-related Macular Degeneration (AMD)


دژنرسانس ماکولا ((Age-related Macular Degeneration (AMD) (يا به زبان عاميانه پوسيدگی سلولهای ناحيه مرکز بينايی) بيماری است که در سنين بالا اتفاق می افتد و سبب کاهش متوسط تا شديد بينايی می گردد. مرکز بينايی يا همان ماکولا (دايره ای به قطر ۵/۱ ميليمتر در مرکز شبکيه) در واقع در کانون مجموعه عدسيهای چشم واقع گرديده است. يعنی چشم به منزله يک دوربين عکاسی تصوير دنيای بيرون را روی منطقه ماکولا فوکوس می کند و در اين محل تصوير تشکيل می گردد. سپس سلولهای حساسه اين ناحيه تصوير را تبديل به امواج عصبی الکتريکی کرده و از طريق عصب بينايی به مغز ارسال می نمايد
ادامه مطلب

برگزاری کنگره ۲۶ اپتومتری ایران

بیست وششمین‌کنگره اپتومتری ایران از هفدهم تا نوزدهم مردادماه در هتل المپیک برگزار شد