اين مطلب را در در زمينه ميزان نور كافي محيط از سايت سلامت مطالعه بفرماييد
نورمناسب براي ديد بهتر
نور خوب و مناسب کارآئي و سلامت بينايي را تضمين مي کند اگر شرايط روشنايي مناسب نباشد دستگاه بينائي تحت فشار قرار گرفته و احتمال آسيب ديدن چشم ها وجود دارد .
براي داشتن يک ديد خوب و مناسب و هم چنين محافظت از چشم ها ؛
بايد موارد زير در مورد روشنائي مدنظر قرار گيرد :
۱ - نور به اندازه کافي باشد :
نور بايد به اندازه اي باشد که چشم بدون تحمل کوچکترين فشار جسم و جزئيات اطراف آنرا ببيند و تشخيص دهد. مقدار نور معادل ۱۵ تا ۲۰ فوت - شمع ( هر فوت - شمع معادل ۷۶/۱۰ لوکس است ) به عنوان حداقل پايه نوري جهت بينائي در نظر گرفته مي شود .
۲ - نحوه توزيع و پخش نور :
نور بايد بطور يکنواخت پخش شود و براي همه سطح ، شدت يکسان داشته باشد که اگر غير از اين باشد بر چشم فشار آورده و در ميدان بينائي تأثير نامطلوب دارد . از اين رو از عواملي که باعث ايجاد سايه در مسير نور مي شوند بايد اجتناب کرد .
۳ - در معرض مستقيم منبع نور خيره کننده نبايد قرار گرفت :
بعنوان مثال مي توان از روشنائي چراغ خودروها در هنگام شب نام برد ، که بعلت تفاوت خيلي شديد در روشنائي باعث مزاحمت و آزار چشم مي شود و در صورتي که همين نور در روز مشکلي ايجاد نمي کند زيرا در روز تفاوت خيلي شديدي در روشنائي اطراف وحاصل از منبع نور وجود ندارد . يک نوع نور خيره کننده ديگر نيز وجود دارد که حاصل از بازتاب منبع نور مي باشد مانند نور حاصل از لوازم خانگي براق شده و يا تابلوهاي براق که باز هم باعث آسيب به چشم مي شود .
۴ - عدم وجود سايه :
سايه شديد و زياد ناراحت کننده مي باشد . سايه نيز مانند خيرگي حاصل از نور باعث ايجاد توهم بينائي و آسيب به چشم مي شود .
۵ - شدت نور بايد ثابت باشد :
منبع نور نبايد سوسو بزند و بايد يک نور ثابت داشته باشد .
۶- رنگ نور :
تا هنگامي که شدت نور به اندازه کافي باشد رنگ آن چندان مهم نيست و مانند نور طبيعي بر چشم اثر آرام بخش دارد . اما به هر حال نورهاي مصنوعي بايد هر چه بيشتر همانند نور روز باشند .
۷ - چگونگي زمينه و اطراف شيئي :
هنگامي که يک شيئي تيره و سياه در زمينه اي تيره قرار داده شود تشخيص و شناسائي آن دشوار است و در اين حالت نور زيادي لازم است . براي پرهيز از اين موارد و استفاده بهتر و بيشتر از قدرت بينائي خود ، رنگ اطاق و اجسام بسيار اهميت دارد . مثلاً سقف اطاق بايد ضريب بازتاب ۸۰٪ داشته باشد ، ديوارها ۶۰-۵۰٪ ضريب بازتاب داشته باشند و تزئينات و اشياء داخل ساختمان در حد ۴۰-۳۰٪ بازتاب داشته باشند بايد توجه داشت که کف اتاقها نبايد بازتاب زياد داشته باشد و در حد ۱۵-۱۰٪ کافي است .
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
برگزاری کنگره ۲۶ اپتومتری ایران
بیست وششمینکنگره اپتومتری ایران از هفدهم تا نوزدهم مردادماه در هتل المپیک برگزار شد
-
بلفاریت خلفی یا همان اختلال عمل غدد میبومین یکی از شایع ترین تصاویر کلینیکی است که اپتومتریست ها طی کار روزانه با آن برخورد می نمایند و درما...
-
يكي از دوستان اپتومتريست تعريف مي كرد يكسال بعد از فارغ التحصيلي وقتي كه در يك مجلس عروسي شركت كرده بودم در ميان جمعي از دوستان و آشنايان اي...
-
UBM يك سيسنم سونوگرافی سگمان قدامی چشم میباشد بر خلاف اولتراسونوگرافی که برای بررسی سگمان خلفی است در این سیستم از صوت با فرکانس با...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر