مدير كل صدور پروانه وزارت بهداشت:
فعاليت فارغالتحصيلان اپتيك و عينكسازي دانشگاه علمي كاربردي منوط به كسب مجوز از وزارت بهداشت است --------------------------------------------------------------------------------
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس آموزشي
فارغالتحصيلان دانشگاهي رشته اپتومتري يا بينايي سنجي براي اخذ مجوز فعاليت در اولويت قرار دارند.
دكتر بيژن خراساني مدير كل صدور پروانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص اعتراض دانشجويان اپتومتري دانشگاههاي علوم پزشكي كشور به خبرنگار آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: طبق ماده يك قانون وزارت بهداشت، كليه واحدهايي كه در قالب موسسات پزشكي فعاليت ميكنند بايد مجوز خود را از وزارت بهداشت كسب كنند.
وي با بيان اينكه نام بسياري از اين واحدها در اين ماده واحده قيد نشده است، به تبصره و اصلاحيه اي در رابطه با رفع اين معضل اشاره و تصريح كرد: بر اساس اين تبصره تاسيس برخي از موسسات پزشكي در برهههاي زماني خاص ضرورت دارد، ولي ارائه مجوز، به اين موسسات نظير و تعريف جايگاه آنان جزو وظايف وزرات بهداشت است.
وي افزود: وزارت بهداشت رشته عينك طبي را جزو موسسات نظير ميداند و طبق قانون مجوز آن بايد از سوي اين وزارت خانه صادر شود.
دكتر خراساني با بيان اينكه از نظر وزارت بهداشت تنها فارغ التحصيلان دانشگاهي يعني اپتومتريستها صلاحيت اخذ مجوز فعاليت را دارند، خاطرنشان كرد: پسوند طبي در رشته عينك طبي بيانگر اينست كه تنها وزارت بهداشت متولي اظهار نظر، وضع قوانين،آيين نامه و بخشنامههاي مربوط به رشته اپتومتري است.
همچنين طبق قانون بازآموزي در وزارت بهداشت، موسسات نظير رشته اپتومتري نيز جزو موسساتي است كه نياز به بازآموزي دارند.
مدير كل صدور پروانه وزارت بهداشت اظهار كرد: طبق قانون هر فردي براي فعاليت در موسسات پزشكي نيازمند اخذ مجوز از وزارت بهداشت است.
وي درخصوص افرادي كه به صورت تجربي در اين رشته به فعاليت ميپردازند، تصريح كرد: در يك برهه از زمان كه كشور با كمبود نيروي متخصص در اين زمينه مواجه بود، وزارت بهداشت به برگزاري آزمون براي استفاده از افراد تجربي و فعاليت آنان در قالب مراكز و موسسات فروش و ساخت عينك طبي اقدام كرد بنابراين افراد تجربي كه طي آن سالها از سوي وزارت بهداشت مجوز اخذ كردهاند، جايگاه قانوني داشته و ميتوانند فعاليت كنند، همچنين موظف به شركت در دورههاي بازآموزي وزارت بهداشت هستند.
دكتر خراساني افزود: با اين حال آزمونهاي تجربي وزارت بهداشت، از سال 76 به دليل رفع نياز جامعه در اين زمينه متوقف شد. بنابر اين افرادي كه پس از اين تاريخ از طريق موسسات و مراكز ديگري غير از وزارت بهداشت مجوز اخذ كردهاند جايگاه قانوني ندارند.
مدير كل صدور پروانه وزارت بهداشت در پايان با اشاره به موسسات و مراكز ديگري كه به موازات دانشگاههاي علوم پزشكي به تربيت دانشجوي اپتومتري ميپردازند، خاطرنشان كرد: يكي از اين موسسات دانشگاه جامع علمي كاربردي است كه فارغالتحصيلان اين دانشگاه براي فعاليت و تاسيس موسسه در زمينه اين رشته بايد از وزارت بهداشت مجوز آن را اخذ كنند.
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
برگزاری کنگره ۲۶ اپتومتری ایران
بیست وششمینکنگره اپتومتری ایران از هفدهم تا نوزدهم مردادماه در هتل المپیک برگزار شد
-
بلفاریت خلفی یا همان اختلال عمل غدد میبومین یکی از شایع ترین تصاویر کلینیکی است که اپتومتریست ها طی کار روزانه با آن برخورد می نمایند و درما...
-
يكي از دوستان اپتومتريست تعريف مي كرد يكسال بعد از فارغ التحصيلي وقتي كه در يك مجلس عروسي شركت كرده بودم در ميان جمعي از دوستان و آشنايان اي...
-
UBM يك سيسنم سونوگرافی سگمان قدامی چشم میباشد بر خلاف اولتراسونوگرافی که برای بررسی سگمان خلفی است در این سیستم از صوت با فرکانس با...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر